Skorije sam naručivao i tim putem saznao da za sve pošiljke preko 150 eura sad treba špediter. Porez se plaća na pun iznos uključujući i dostavu od 40 eura. Provjerite obavezno carinsku osnovicu za to što naručujete i prenesite informaciju špediteru za svaki slučaj. Nakon što špediter završi stvar, možete da odete do Express Pošte da podignete porudžbinu. Špeditera platite onako kako se dogovorite. Ja sam mu preko e-bankinga prebacio i to je to. Za kilažu ne znam, ali pozovite Poštu ili Carinu, oni će znati.
Što se Tomana tiče, oni prvo pošalju mejl da potvrde porudžbinu i da najave kad će je poslati DHL-om. Kad pošalju dobijete još jedan mejl i tracking kod. Zadnjoj porudžbini je trebalo nekih desetak dana da stigne. U stvari provjeriću po mejlovima tačno koliko.
EDIT: 11 dana sve ukupno od slanja do kad sam preuzeo u Pošti. S tim što mi je jednom pisalo neuspio pokušaj dostave jer u Pošti nisu uspjeli da se snađu da pronađu informaciju sa mojim podacima. Papir je bio uvučen u celofan na paketu. Tako da morate da provjeravate sajt Pošte sa tracking kodom da ne vrate paket nazad pošiljaocu.
Last edited by VanjaTheMan; Yesterday at 00:06.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks