Results 1 to 4 of 4

Thread: toman kupovina

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Default toman kupovina

Ne znam dje da postavim temu. Zanima me jel ko skoro porucivao sta sa Tomana i kako ide procedura.
    Hvala
    ZED Digital Brutal

Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by niitro View Post
    Zanima me jel ko skoro porucivao sta sa Tomana i kako ide procedura.
    +1
    Nadam se da se kolega ne ljuti, mene prvenstveno zanima situacija oko dodatnog pdv-a (poreza) sto su uveli kod nas, pogotovo sto su vecinom gabaritne i teze stvari (npr. zvucnici od 20-30kg).
    Pise postarina da je 40e cini mi se, ali ovaj dodatni porez na ovu kilazu??
    Plasim se da ne bude na kraju skuplja tepsija nego pita

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,944
    Thanked in
    1,459 Posts

Skorije sam naručivao i tim putem saznao da za sve pošiljke preko 150 eura sad treba špediter. Porez se plaća na pun iznos uključujući i dostavu od 40 eura. Provjerite obavezno carinsku osnovicu za to što naručujete i prenesite informaciju špediteru za svaki slučaj. Nakon što špediter završi stvar, možete da odete do Express Pošte da podignete porudžbinu. Špeditera platite onako kako se dogovorite. Ja sam mu preko e-bankinga prebacio i to je to. Za kilažu ne znam, ali pozovite Poštu ili Carinu, oni će znati.

Što se Tomana tiče, oni prvo pošalju mejl da potvrde porudžbinu i da najave kad će je poslati DHL-om. Kad pošalju dobijete još jedan mejl i tracking kod. Zadnjoj porudžbini je trebalo nekih desetak dana da stigne. U stvari provjeriću po mejlovima tačno koliko.

EDIT: 11 dana sve ukupno od slanja do kad sam preuzeo u Pošti. S tim što mi je jednom pisalo neuspio pokušaj dostave jer u Pošti nisu uspjeli da se snađu da pronađu informaciju sa mojim podacima. Papir je bio uvučen u celofan na paketu. Tako da morate da provjeravate sajt Pošte sa tracking kodom da ne vrate paket nazad pošiljaocu.
    Last edited by VanjaTheMan; Yesterday at 00:06.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

4. The Following User Says Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    82
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Skorije sam naručivao i tim putem saznao da za sve pošiljke preko 150 eura sad treba špediter. Porez se plaća na pun iznos uključujući i dostavu od 40 eura. Provjerite obavezno carinsku osnovicu za to što naručujete i prenesite informaciju špediteru za svaki slučaj. Nakon što špediter završi stvar, možete da odete do Express Pošte da podignete porudžbinu. Špeditera platite onako kako se dogovorite. Ja sam mu preko e-bankinga prebacio i to je to. Za kilažu ne znam, ali pozovite Poštu ili Carinu, oni će znati.

Što se Tomana tiče, oni prvo pošalju mejl da potvrde porudžbinu i da najave kad će je poslati DHL-om. Kad pošalju dobijete još jedan mejl i tracking kod. Zadnjoj porudžbini je trebalo nekih desetak dana da stigne. U stvari provjeriću po mejlovima tačno koliko.

EDIT: 11 dana sve ukupno od slanja do kad sam preuzeo u Pošti. S tim što mi je jednom pisalo neuspio pokušaj dostave jer u Pošti nisu uspjeli da se snađu da pronađu informaciju sa mojim podacima. Papir je bio uvučen u celofan na paketu. Tako da morate da provjeravate sajt Pošte sa tracking kodom da ne vrate paket nazad pošiljaocu.
    Hvala na info brale!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)