Ovo što Laz kaže, trebalo bi registrovati (prijaviti) novi akumulator, da bi auto znao i da bi alternator punio propisnom voltažom. Vrlo moguće je da ograničava potrošače.
Takođe, ja bih provjerio stanje samog IBS senzora na minus klemi, 20-30€ je na otpadu, mijenja se za čas posla.
Naravno, valjo bi sa ISTA pregledati autić na brzinu, baš je magija od softvera.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Sve oko klime je provjereno sa drugim djelovima i sve je isto i ispravno, uzet je opet agm akumulator, upisan je/registrovan preko dijagnostike ali opet sve isto... Sigurno je problem do ovoga transport moda (google i chatgpt kazu 100%) ili treba nesto da se ukodira jer on nema tu pametnu klemu, tako je auto izasao iz fabrike izgleda...
@Laz imas li ti mozda kakvu dijagnostiku bas za BMW da se proba to iscackat ako ovaj trenutni majstor ne uspije da rijesi problem?
But if you never try, you'll never know..
Imam dijagnostiku, adapter itd...I imam par softvera, ali ni jedan nema opciju za transport mode.
To ima samo BMW Ista, a nju nikad ne skinuh i instalirah jer zauzima 400gb sa svim cudima
Evo bimmerlink izgleda ima to, njega imam, pa javljaj da probamo
Inace ako je 2006 godiste i nema start stop i IBS klemu fabricki, taj auto nikako ne moze fabricki doci sa AGM akumulatorom, vec sa obicnim olovnim akumulatorom...
AGM ima skroz drugi algoritam punjenja koji ecu striktno prati...I eto elektricnih gremlina
Mozes ubacit agm i registrovat ga preko dijagnostike, ali dijagnostika samo posalje komandu u ECU i ostane u ćorsokak jer nema hardver za to, nego puni akumulator na muda, prepunja ili ne dopunjava dovoljno...sto se pokaze tak kad akumulator malo ostara posle dvije tri godine
Last edited by Laz; 06-07-26 at 16:39.
Što kaže struka, ostaviti bicolor ili ih farbati u Hyper Silver?
Last edited by guvarana; 11-07-26 at 23:44.
Stay salty.
Bicolor.
Prema tome, šta da ti kažem?
A poklopci? Paint match ili crni?
Stay salty.
Paint match.
Stavljena sva 4 nova nosaca motora i menjaca, podloske dizni, prelivi, novo deklo, remenica alternatora, dowpipe...
Totalno drugo auto...Fabricki nosaci, 303k km...Jedan od motora ajde i nekako, drugi totalno propao, iscurela hidroulicna tecnost i pojeo gumu skoro do metala...Nosaci menjaca na izgled dobri, ali kad smo ih skinuli vidjeli da se guma pretvorila u ljigavca...Motor je bio upao bar 1-1.5cm nize nego gdje bi trebao da stoji...Lakse saltanje brzina(ne moram vise da se bijem za rikverc), mnogo ugladjenije paljenje i gasenje auta...Nema nekih fantomskih vibracija-grebanja koje se bilo pojavilo( da li je nedje nesto diralo, ili su neka crijeva bila pod nekim uglom) uglavnom top... Corteco odlican.
Druga ogromna razlika, downpipe...Otkako sam kupio auto(dpf mu je bio izvadjen) imao je blagu vibraciju auspuha na 1100 obrtaja koja se vremenom pogorsavala i pogorsavala, da smo dosli do toga da ledan radi odlicno, a kad se ugrije kao da ubacis ciglu u ves masinu...(pogresna-duza pletenica par milimetara)
Gledajte samo radove nasih strucnjaka, gledajte salivanje tih varova...Druga stvar, kad se vadi dpf, moze da se izvadi dpf sekcija, a da se ostavi katalizator jer generalno nista ne smeta, a malo smanjuje smradove...Ali ne, neko je otvorio rupu brusilicom, i onda stemericom burgijao dok sve nije ispalo iz njega...A onda je vario sa temu aparatom
(jedan od razloga zasto nisam samo pletenicu zamijenio)
Auto se bas smirio, ali je downpipe drasticno glasniji nego ogoljeni dpf(bar 50% glasniji)...Zvuk je dublji, na leru i na turiranje bez opterecenja i nema neke razlike...Ali u brzini...Pakao...Sto je najjace zvuk i nije los, nije klasican traktor dizel, ali je bas bucno, mozda me je cak i blam malo
Barem jedna dobra stvar, lanac i lancanici u top stanju, bar ovo gore sto se vidi...Nema lufta, zubi na lancanicima, ostri, zdravi
(ulje koje vidite je curenje sa dekla sa zadnje strane...jedan od razloga sto vam se moze zapalit auto ako je aktivan dpf...i zbog cega gore francuzi i ostali uz autoput)
vs
![]()
Last edited by Laz; 12-07-26 at 14:58.
Sledeca epizoda kupovina Tig Argonca i pravis te lule za djecu i molim bez hrapavog vara,samo glatko ...![]()
Mene interesuju sta je rekla dijagnostika za tvoju krv
(Rekao bih da si vadio posle sve ga ovoga)
Idemo dalje...mala stvarcica ali isto zna da pravi buku...Gumice plastike motora, skupile se 3-4mm
Montirana koska/strut brace...I napokon sastavljen kompletan...Treba mu jedno dobro pranje i mackanje
![]()
1,9 sec na Ringu.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks