Cuveni kotorski markat. Kad se sjetim da su htjeli strucnjaci prije deset godina da zatvore pijacu i jednome biznismenu dozvole da otvori vrata u bedemima i da tu bude kafic i restoran mala me snaga uhvati.
Inace prije ovoga, crnogorska pijaca je bila na kraj Tabacine, tacno gdje se zavrsavao crnogorski put. A po starome gradu imamo trgove i pjace od brasna, drva... gdje su se odredjeni proizvodi nekada prodavali.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Onaj osjecaj kad ljeti kao dijete, zaspes popodne uz tenis, skupstinu, biciklizam ili zvuk seganja drva a kroz prozor pirka vjetar i napolje zaropek
Još bolji je osjećaj kad zaspeš na terasi, vjetar pirka, čitaš knjigu i u neko doba te samo probudi pad knjige#jošuvijekdijete
Dim sum.
Hahah, moze. Ali ogromni krevet na federe kod babe i hladna soba su mi fav.
Slika: ljeto, 12, 1 popodne ispod drveta u dvoriste citam bracu karamazove![]()
Last edited by starwalker; 12-07-26 at 16:05.
The more things change, the more they stay the same.
Hahahaha kako me nasmija
Ne znam šta govori o mojim fetišima, ali za djetinjstvo vezujem Kapri i samo Kapri. Jer, ne želim ništa drugo.
Šta od njega napraviše...
Ovi Pirulo nisu uopšte loši, mada baš slabo trošim sladolede. A nekad sam znala, da se "takmičim" sa tatom, jer je on znao da se preko dana pravi fin i ne dira nam porodični sladoled, a onda ga uveče napadnemislio je da niko ne zna za tu njegovu tajnu, ali ja sam mu "brojala" ubode kašike
Inače koje bješe ime onome Leni ili čoko moko ili neko treće što je imao komad čokolade u sredini?
Dim sum.
Kapri
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ja sam vazda jeo Bolero, ko zna zna
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Кад смо већ на Капри....
80 и неке силу нас на село. Упрло сунце само тако. Стара кућа, унутра 10 кревета у три собе, коефицијент попуњености 1.5. А напоље на дрвеној лежаљци испод лозе, стриц Милутин, једна рука изнад главе, друга виси доље. Зинуо, шега за медаљу. Без мајице, на леђа лежи, дроб надуван као пред порођај. А доље капри панталоне мислим сашивене од два џака, везиване шпагом око паса.
И све то тада нека тиха хармонија.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Mirisi djetinjstva osim hrane?
Otkuvavate li više krpe, stolnjake, robu s flekama ili se to ne isplati obzirom na mogućnosti? Jer ja ponekad da.
A podsjeti me na to miris vešeraja od hotela kad prođoh pored, neki dan.
Dim sum.
Mislis noger?
![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
Imadoh jednu tetku (imam je još uvijek, Bogu fala), te me zvala "Čokolo-mokolo". E tog osjećaja kad saznah za sladoled Čoko moko![]()
A tu onda ide i miris balege...
Dim sum.
Evo se pokusavam sjetit, ima vjerovatno ali zarobljeno nedje unutra, neka hipnoza bi to otkrila
Sad je u toku ovo svjetsko prvenstvo, sjecam se prvog svjetskog 1998 godina. Przi podgoricko ljeto popodne, jos nismo imali klimu, nista ne pomaze da se razladimo. Iznijeli onaj stari televizor napolje, komsije iz dvije 3 kuce kod nas, nas 10 15 gleda utakmice, majka crijevom nas poliva da se razladimo da nas suncanica ne strefi. Step sok prasak se sipa u boce od koka kole, to se ne zna koliko se "soka" popilo. Pio se ka najbolji.
Danas svako svojoj kuci pod klimu gleda. 28 godina je proslo
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Last edited by Mojsije; 12-07-26 at 17:24.
Noger, veli, džoger.
Smrdljivko![]()
Svaki dan je dobar za upiranje.
Kolko đečine ođe.
Niko ćiće da pomene i sladoled na točenje...lokacija "prekoputamareee"...PG
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Bijelija, veli, kapica...Kod Mašinske, preko Morače. Šećer smo dobili od vune...
Svaki dan je dobar za upiranje.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks