Koleza koristi tu Pro varijantu, ali ne vidim neku razliku izmedju Plus i Pro, bar kad je u pitanju "vibe coding".
Inace, bas su teletabisi sto su makli Sora za generisanje slika, radila je solidno za slike, za video nikako. Sad su makli i /canvas za kodiranje - prikaz koda sa desne strane, chat sa lijeve.
Bas su nazadovali za neke stvari
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Što se Cloude tiče, on je treniran i usko specijalizovan za kodiranje, ne miješajte ga sa GPT-em. Ko se zainteresuje dobro i krene da radi na Cloude, nebo je granica. Znam čovjeka koji bi platio Cloude koliko kažu, šta mu sve sad završava (5 ljudi do sada je radilo taj posao svaki mjesec)
josh jedan zanimljiv i prejak alat je OpenClaw , a posebno Hermes Agent . Za koristenje je potrebno da se uveze sa API od nekog AI .U kombinaciji sa Claude /GPT i Gemini je skupa alatka ali sa Ollama planom od 20e killer ... ko hoce da se igra moze da poveze i sa free planom Ollama ali potrosi se za 2min
Objasnjenje u dvije tri recenice![]()
"Običan AI je pametan savetnik sa kojim pričaš, dok je Hermes AI asistent koji zapravo ima 'ruke'. Ako ga pitaš da ti organizuje obaveze, običan AI će ti samo ispisati plan. Hermes može samostalno da se poveže na tvoj kalendar, pronađe slobodne termine i sam upiše sastanke. On ne priča samo šta treba da se uradi – on to zapravo radi. "
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Samo treba pametno i postepeno. Nerealno je koliko neke stvari može da ubrza, jer si ranije morao "fizički" da ih završiš.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Pa ja sam od juce napravio tool koji je lagano zamjena za sve induse na projektu
Slobodno mogu samog da me ostave, naravno necu ga dijelit i falit se njime ali cu makar snanjit svoje vrijeme crnjacenja
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Brat koristi ovaj claude od 200, kodira, automatski postavlja na drustvene, montira klipove, sve zivo zavrsava, kaze da je najjace nesto sto postoji
Još jedan problem koji sam primjetio je što se prečesto "zaključa" u jedno viđenje nečega, u jednu temu, i sva dalja konverzija se vrti oko varijacija tog jednog. Ne vidi "out of the box", Posebno mi je problematično kad nešto treba da istraži ili kad nešto se pogrešno počne.
Čisto kodiranje putem AI-a bez tačno onako tehnički kako želiš da to uradi je pucanj u koljeno. Praktično kao da ti je to bivši kolega to radio, bez ikakve dokumentacije i ti ništa ne znaš o tome.
Dajte mi neki ai da mu dam dimenzije poslovnog i ostale info i da napravim skicu itd![]()
Meni treba dizajn enterijera da ne placam 2000€ nekoga.![]()
Ja mislim da ti to moze i ChatGPT
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
Ne može dizajn enterijera radoti da valja. Nekrativan je sam po sebi (osim po primjeru) i potpuno se izgube dimenzije, čak i kad mu nacrtaš. Možda postoje servisi koji nude bolje modele za ovu namjenu, ali Gdmini,Chatgpt i Claude ne rade da valja.
Bio je onaj 5d planer i ima opciju ai
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks