I ja to pomislih ali ajde rekoh da ne pitam![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Moji su jos mali, na crne jade ih naceram da ponesto procitaju, ali bio sam jos mladji kad sam poceo citati ozbiljnije stivo.
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
Ja nešto polazim od sebe i moje braće njih čitanje i književnost je zanimala đavo popio a ja sam relativno rano uživala u tome i čitala mimo lektire još kad se zakačim za nekog pisca određenog.Pa mi je situacija da njega baš zanima sam je uzeo člansku u biblioteku uzima što njemu prija nju zanima u tom reonu - ništa.
Vodim se filosofijom @Caesar ništa lično neka sami vide i koliko i što će a put će pronaći ne bi ništa da namećem.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Prijetnje, ucjene, podmetanja … su legitimna sredstva da izazoves strah i paniku kod njih i da sigurnu luku nadju u knjizi.Salim se malo ali to ne pomaze, probao. Ni straha ni panike. Al ima veccneko vrijeme kako su porasli pa shvataju da se nesto ocekuje od njih osim da sjede u bulje u telefon pa nije vise prijatna atmosfera u mom prisustvu, a ne zivimo u zamku pa da odu u istocno krilo i onda posledicno uzimaju knjigu u ruke.
![]()
γνῶθι σαὐτόν
E kad bi mi tako neko knjigu "nametao" omrzla bi je.
No dobro.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Ne namecem nista ali zivot namece da imas neku viziju odnosno plan ili makar smjer. I ja lijepo pitam jel planirate mjesec dana da kucate u tel ili ima jos nesto. Posto nemaju dodjemo “spontano” do knjiga, a imaju opciju i sredjivanja drva, da plaste, krtine da poravnaju itd. Razmisljanja i svoja uvjerenja ne namecem niti pominjem ni kad me pitaju ali ostalo je my way or highway. A ne znam toga kome su se knjige omrznule jer je morao da cita no je nastavio jos vise da cita. Al evo vidjecemo, nije recept za srecu ali se svako citanjem moze izbjeci u zivotu tzv hard landing.
γνῶθι σαὐτόν
Kontam te nego kažem opet polazim od sebe kao male i vodim se time jer ja sam bukvalno uzimala knjige tipa Hemingveja iz biblioteke jer mi se tražilo nešto takvo i to u osnovnoj.Gutala sam knjige, uživala u njima bio je moj otvor u neke druge svjetove.U istim uslovima su njih dvojica odrasli moj jedan brat je tek za vrijeme studija izrazio interesovanje za Hesea i to je sve od njega čitao.Ovog drugog je samo umjetnost zanimala.I nije isto neki fizički rad jer smo svo troje znali na selu da radimo i da se vrši izbor nečega što ako ćemo pravo utiče na misaone procese pa i same da kažem duše što će da se ureže.Ja sam imala prezir u dijelu đe ti škola nameće izbor lektire daleko mi je više prijala Luča Mikrokozma no toliko furani Gorski Vijenac.I to važi samo za ljude kojima su knjige uživanje a ne must do.Meni da si donio Alhemičara kojeg nesam neđe prešla kao smejuriju nakon Bulgakova rekla bi da si mi smiješan.Voli ona da jaše konje, sa drugaricama u neke njihove grupe, džudo i šta već a da joj ja uđem sa knjigom u sobu i velim e evo ti moj izbor gledala bi me da nisam baš u vinklo.
Može bit da ja griješim samo eto moje viđenje i zašto je takvo.
Last edited by Bluemoon; Today at 12:23.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks