Mozda je namjenski smanjio misicnu masu zbog kardia
Noge su mu 2021 jače i veće nego sad, a tada mu je footwork bio slabiji nego ranije.
Kakav li će mu footwork sad tek biti, ba me zanima...
![]()
Mozda je namjenski smanjio misicnu masu zbog kardia
Na ovim slikama se i ne vidi neka prevelika razlika.
...
Ali ruke su mu veće sad, ili mi se čini?
Ja mislim da su ti "core" mišići (guzice, donja leđa, trbuh i butine) najbitniji za bilo koji sport, pa i za MMA. Pa bi onda po toj logici trebalo da su to mišići koji zadnji treba da oslabe.
Mada ja zaboravih da je Mcgregor imao onaj teški lom noge, vjerovatno od tada su mu noge oslabile.
Malo je debilna tema, ali inače Pereira i Topuria ima jake guzice u UFC, a i jedan i drugi su strašni udarači, moguće da postoji neka korelacija.
Jeste, Conor je ugradio titanijumsku sipku u nogu i sad je lagan sto se te noge tice![]()
A ovo sto kazes za alexa i iliu, kako ono vele stari, sve ide iz stomaka, a stomak i taj donji dio ledja jeste povezan sa gluteusom (dupetom), i kad se jaca donji dio ledja, rade se vjezbe za gluteus a samim tim jaca i core i kukovi, tako da ima smisla![]()
Ruski treneri su davno provalili da atletičari koji su u svom treningu između ostalog radili sa Girjom (Eng. Kettlebell) su svi imali bolje rezultate od onih atletičara koji nisu radili sa Girjom. Od tada je Girja postala sastavni dio treninga svakog atletičara. A ta Girja ti upravo jača core mišiće. Ja kad je ponekad radim upali mi se Gluteus, donja leđa i zadnja loža.
Nije blizina kamere ista na slikama plus mu je duzi sorc na slici desno. Noge djeluju skoro isto.
Moguce stvarno. Ali pogledaj ramena dje su na jednu fotku a dje na drugu, a stopala isto mjesto. Kao da je uljega
Btw dje ste uzeli kettlebell? Koji model? Razmisljam neko vrijeme da kupim dvije razlicite kilaze. I koje kilaze imate. Znam, dosta pitanja
Last edited by nicky; Today at 21:01.
Ja sam uzeo na Drac u Olimpiju, od 12kg imam, na jesen planiram od 16kg da uzmem, a imas tamo sve moguce kilaze, i bas su kvalitetno uradjene, gumirane, ova od 12kg je nesto oko 50e kostala.
To je ona prodavnica u kojoj su bicikla na izlogu, od poreske mrvicu naprijed, sa desne strane.
Last edited by starovaroshki; Today at 21:10.
Iskakalo mi je po mrezama, u Cungu cini mi se, 10kg nesto 10ak eura, ali mi je nekako previse plasticno to izgledalo, u svakom slucaju mozes i tamo da pogledas mozda ti se svidi pa to da uzmes.
Ako imas ovakve to je to sto trazim. Ove ostale varijante mi se ne svidjaju, ergonomija mi ne odgovara.
https://olimpija.me/prodavnica/ruska-zvona-4-32-kg
Super, fala vi. Probao sam u teretanu ovaj model 16kg shoulder press i odgovarao mi je. Uzeo bih jos jedan 20kg.
Evo u Rubikon su normalnije malo cijena, mada moguće da je slabiji kvaliteta Girje, nemam pojma ali vrijedi pogledati, ta Olimpija je skupa:
https://www.rubiconshop.me/prodavnic...ettlebell/338/
Evo i u prodavnicu Tempo (preko puta Delte) imaju girje, ali od 2 različita proizvođača, jedne su jeftine a druge dosta skupe:
![]()
Nema na stanju u tempo ovih kilaza. Ovi u rubikon mi se ne svidjaju. A drze cijenu, tako da umjesto kripta moze se investirat u tegove. Nikad nisu na popust![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks