Може ли линк?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ajte ne sprdajte se ko je koga ponizio odje? Mapet show obican
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
На гомилу, дно дна, како год окренеш.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Hahah,ovo nisam viĐeo,doduse jesam procitao dio na neki portal jutros.
Mada,najmanje 90% ovoga sto mu je javno rekao sam ja pisao po forumu zadnjih mjeseci i vrijeme je bilo da ga neko malo prizemlji.
Pipun je teski prevarant i manipulator.
Pitanje botuna,kosova,deklaracija o genocidu u jasenovcu(Srbija nije izglasala,a kod nas su pjenili da usvojimo)pitanje svetozara marovica(slobodan kao pticica za 3 mjeseca) pa prebijanje i ubijanje ljudi u srbiji i mnoge druge stvari.
Sve to pokazuje koliki je to licemjer i da može da pojede dosta govvana za srbiju,cuj mene picoustog.
Pa sjetimo se samo izgradnje kolektora u nisu,to im je veliki uspjeh,a kod nas cernobilj.
Kad je gostovao riki martin kod nas to je iskorisceno da se crnogorci prikazu kao *****ska nacija i slično,a kad je gostovao u Srbiju nedavno to je bio spektakl i ćutali su kao zaliveni.
Ustav Crne Gore im je izglasao PZP nebojse medojevica i nije im smetao da bude u koaliciji s njima toliko vremena,a sad kaze da je to najantisrpskiji dokument u istoriji crne gore. Itd itd.
Sreca njegova pa ima dosta glupih ljudi pa ga ima ko glasat.
Last edited by AdO_pG; Today at 14:01.
Na stranu što je kupljen i prodat po sto puta, što radi u interesu strane države, što je sa obezbjeđenjem napadao ljudi i onda ih lažno optuživao da su oni njega napali, ubjedljivo najveći dokaz koliki je Lepoglavi ljiga jeste to što ne mrda iz prkna žvalavog psihopate, koji je javno tvrdio da postoje dokazi protiv njega za državni udar i da ih je gledao svojim očima. Kad Lepoglavi poslije toga može da bude bespogovorni sluga stvoru koji ga je optužio za takve stvari, onda je jasno da bi kao sastavni dio garderobe morao da nosi etiketu sa svojom cijenom. Sve može, samo daj pare!
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Pipun da se uvrijedi hahahaha, evo vidjećemo na naredne izbore jesu li mu ili nisu Zećani zaboravili što ih je bukvalno PRODAO kad ih je iskoristio za Botun zarad Vučićevih interesa tipa zastave i srpskog jezika.
Čoek srama nema, a ne bi se reklo da neke pare mlati no je jednostavno rođen da bude poltron i sluga, voli.
Sent from my 17PM using Tapatalk
Ja se jedino bojim za Dragicevica da mu ga ne smjeste pojedini... upire bez vazelina
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Svi porezi i doprinosi su mu u roku placeni
nothing comes from violence and nothing ever could
Od safre joj hormoni odose...
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
o bukvi i drugom listopadnom drveću...
Radulović Šćepanoviću: Magistratura nije vakcina protiv neznanja
Postoji jedna zanimljiva pojava u javnom životu. Što neko češće ističe svoju diplomu, to se češće postavlja pitanje zašto mu je uopšte potrebno da to radi. Ljudi koji zaista vladaju materijom obično dopuštaju da umjesto njih govori argument. Oni drugi više vole da govore o diplomi.
Direktor Uprave policije već mjesecima gotovo ritualno podsjeća javnost na svoje formalno obrazovanje, specijalizacije, a odnedavno i magistraturu. Lijepo je što se direktor školovao, ali problem je što ni nakon svih tih diploma nije uspio da savlada jednu lekciju koju studenti prve godine Pravnog fakulteta nauče prije nego što polože prve ozbiljnije ispite – lekciju o podjeli vlasti i nezavisnosti sudske vlasti.
Tokom prethodnih mjeseci u svakom javnom nastupu direktora policije gledali smo svojevrstan spektakl. Prvo je predsjedniku Višeg suda u televizijskom prenosu čitao zakonske odredbe i objašnjavao šta je sud “morao” ili “mogao” da uradi. Zatim je novinaru prijetio procesuiranjem jer mu se nije dopalo pitanje. Pozivao je Sudski savjet da pokrene disciplinski postupak protiv predsjednika Višeg suda zbog javno izgovorene riječi. Sugerisao je da je neko iz suda navodno dojavio Milošu Medenici sadržaj presude kako bi pobjegao, bez ijednog javno prezentovanog dokaza za tako ozbiljnu optužbu.
Gotovo svakodnevno ocjenjivao je zakonitost sudskih odluka, kritikovao kaznenu politiku i sudove predstavljao kao glavnu prepreku uspješnoj borbi protiv kriminala.
Da čovjek ne zna njegovu funkciju, pomislio bi da sluša predsjednika Vrhovnog suda, predsjednika Sudskog savjeta i profesora procesnog prava u jednoj osobi. U međuvremenu je stigla vijest da je direktor magistrirao. Istovremeno, Vrhovno državno tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije prije nekoliko dana su svečano potpisali Protokol o komunikaciji sa javnošću. Dokument prepun velikih riječi – profesionalnost, odgovornost, koordinacija, poštovanje zakona, međunarodni standardi, poštovanje pretpostavke nevinosti, zaštita integriteta postupka. Lijepo zvuči. Ali, figurativno govoreći, nije se stiglo ni osušiti mastilo na potpisima, a direktor policije je već demonstrirao koliko razumije dokument koji je upravo potpisao.
Gostujući na televiziji izrazio je nezadovoljstvo odlukom suda u jednom predmetu da SDT-u vrati optužnicu na ispravku, odlukom koju sud donosi upravo onda kada zakon nalaže da se optužnica vrati na uređenje.
Umjesto da pokaže elementarno poštovanje prema sudskoj odluci, direktor je poručio:
“Nadam se da će tim glavnog specijalnog tužioca u paramparčad razvaliti tu odluku Suda…”
A zatim dodao rečenicu koja zaslužuje da uđe u udžbenike kao primjer institucionalnog nerazumijevanja sopstvene uloge:
“A ja ću im pomoći svojim pravnim iskustvom i znanjem.”
Magistar pravnih nauka ne zna da Specijalno državno tužilaštvo ne može da “razvaljuje u paramparčad” sudske odluke. Magistar ne zna da je SDT stranka u krivičnom postupku. Magistar ne zna ni da svjedoci nijesu stranke u postupku, kako je rekao u istom TV nastupu.
Magistar ne zna da je SDT dužno da postupi po ovoj odluci suda. Maigistar da SDT-u nije potrebna njegova pomoć, bez obzira na njegovu želju da se okuša i u ulozi procesnog savjetnika tužilaca. A to znaju studenti prve godine Pravnog fakulteta. Upravo zato ova izjava nije samo neprimjerena, ona je poražavajuća.
Posebno zabrinjava što se ovakve izjave izgovaraju sa pozicije izvršne vlasti. Policija prikuplja dokaze, tužilaštvo odlučuje o gonjenju, a sud odlučuje o optužnici i presudi. Tako izgleda ustavni poredak u demokratskoj državi. U glavi direktora policije to izgleda nije tako. Tamo direktor policije postaje komentator sudskih odluka, mentor tužiocima, korektor sudijama i samozvani arbitar zakonitosti. Sve u jednom TV gostovanju.
Možda je zato najveća vrijednost ove magistrature to što je javnosti omogućila da preciznije razlikuje dvije potpuno različite stvari. Jedno je steći akademsko zvanje, a sasvim drugo je imati znanje i usvojiti pravnu kulturu. Prvo se stiče na univerzitetu, a drugo se pokazuje u praksi kada, uprkos funkciji, znate gdje prestaju vaša ovlašćenja.
Nažalost, što više direktor policije govori o svom pravnom znanju, sve više potvrđuje da diploma može biti impresivno uokvirena na zidu, ali da nijedna magistratura u Crnoj Gori ne garantuje znanje. Zato što znanje podrazumijeva institucionalnu skromnost, poštovanje sudske vlasti i svijest da se vladavina prava ne brani pred kamerama tako što se sudske odluke “razvaljuju u paramparčad”, nego tako što se poštuju.
Ako je ovo što direktor policije svakodnevno demonstrira nivo razumijevanja nezavisnosti pravosuđa nakon magistrature, ostaje bojazan šta ćemo tek slušati ako doktorira.
Jer, na kraju, diploma nije štit od kritike. Niti je magistratura vakcina protiv neznanja.
Last edited by coldplay; Today at 16:51.
bukvalno
Da pohvalim Buja. Iako imam dosta zamjerki
https://cetinjskilist.com/duraskovic...jske-projekte/
Zatekli smo budžet od 7 miliona, danas smo na budžetu od 17 miliona. Dakle, to je rast od dva i po puta i mislim da dovoljno govori o onome što su gradska uprava, ali i odbornici koji su prije svega podržavali ovu vlast, uradili
Nema ni jedne gradske uprave, a o glavnom gradu i da ne govorim, koja ima stoprocentnu realizaciju kapitalnog budžeta. Mi smo na današnji dan, sa svim ugovorenim poslovima, na 70% realizacije kapitalnog budžeta za 2026. godinu
Možda smo mogli otvoriti stadion i u novembru mjesecu prethodne godine, on je relativno završen. Ali ne želimo da izvršimo tehnički prijem objekta dok svaka sitnica ne bude dovedena u funkcionalnu fazu kako je to predviđeno glavnim projektom
Gradonačelnik je naglasio da dug Prijestonice konstantno opada, krediti se vraćaju redovno, a zarade se isplaćuju bez kašnjenja. Do kraja 2027. godine Prijestonica će, kako je kazao, izaći iz svih kreditnih obaveza koje je naslijedila, čime će se otvoriti prostor za kreditno zaduživanje isključivo za kapitalne investicije.
Jadovi
DPS: Odbornik Rajko Perović ponovo napadnut, nadležni da zaštite njega i porodicu
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ega-i-porodicu
Sent from my S25+ using Tapatalk
hrabri nikšićani, prvi ćaciji crne gore. no dobro, biće da ja ne znam što pišemvidjite da opet glasate maśu kovačevića
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Oćemo to.. Nego, outline, dolazi "Crveno i crno" za 13. jul u NK? Zanima li te da dođeš?
https://forum.cdm.me/showthread.php?...95#post6299195
Last edited by Mylene; Today at 21:51.
pa nisam glasao abazovića i spajića da bi vučić vladao u cg preko svojija filijala. al dobro uči se čoek dok je živznam samo da ovakve ka masja ne bi glasa nikad, al vidim da stanovnici toga grada nemaju problem s njegovim stavovima, tako da
![]()
normalno da oćete
E kad smo to utvrdili, da je normalno i da oćemo, ne moraš se više nervirati.
svaki glas za evropu sad je glas za masju. meni je drago što se pokrenulo. zna šubara što radi, zaposlji ljude i svi zadovoljni. to što oće crnogorce da ubija to je okej
ja se ne nerviram. sasvim lagano komuniciram
A što se pokrenulo? Evo 4 godine sam svako malo u Nikšić, najmanje jednom mjesečno i može biti da ja ne primjećujem ali onaj grad je baš zapušten.
Nema normalne ulice, svaka je iskrpljena i prekopana više puta. Od užeg centra pa do prigradskih naselja. Rasvjeta je tragična. Kablovi od interneta i struje vise na sve strane po trotoarima.
Samo nemoj dom revolucije i krečenje faasde na par onih objekata navodit![]()
Last edited by hercules; Today at 22:19.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 19 users browsing this thread. (0 members and 19 guests)
Bookmarks