Pa i isplati im se da legalizuju pečurke.Samo da ne bude scenario timoti lirija no sa ovom generacijom insta Twitter teško.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Uglavnom svi se mi drogiramo , I drogu je nemoguce izbjeci.
Od licnog karaktera I pogleda na zivot zavisi samo kako ces se nositi sa raznim narkoticima.
Dakle , hadje da se vratimo na poceta podesavanja . Jedan veliki dio vas je ucio gimnaziju .
Neki možda kasnije su studirali biologiju, medicinu ili farmaciju.
Ali jos u gimnaziji u cetvrtom razredu iz organske hemije se uci o velikoj (mozda najvecoj ) grupi organskih jedinjenja koji se zovu : AMINI
I svaki AMIN izaziva zavisnost , svaki do jednog
Neke Amine proizvodi nas mozak I nase tijelo I oni su najjaci narkotici kao sto su ; Dopamin, Oksitocin, Adrenalin
Neki amini su opšte drustveno prihvaceni kao sto su ; kofein, histamin , tiramin
Mnogi su dozvoljeni u kontrolisanim kolicinama I primjenjuju se u farmaceutskoj industriji u ljekovima kao što su ; analgin, baralgin, kafetin, bensedin , I ostali ljekovi za smirenje i spavanje … Ali opet I ovi svi izazivaju zavisnost
Mnogi amini koji su dozvoljeni se nalaze u biljkama kao ARGININ, ASPARAGIN, CISTEIN, GLUTAMIN , TREONIN, HISTIDIN, ...
Brojni nedozvoljeni alkaloidni amini,..tj oni koji se dobijaju iz biljaka imaju svoje derivate pod nazivima kokain, heroin , THC I ostali
Najgore I najteže zavisnosti izavivaju ipak oni koje nase tijelo luči prirodno,..i stoga je toliko puno kockara,…ali I mnogo ljudi ovisnih o seksu, ekstremnim sportovima itd
U svakom slucaju treba biti svjestan ovoga svega I izbjegavati maksimalno farmaciju ,te sve stimulanse koje mogu stimulisati tijelo da luci ove prejake prirodne narkotike
Last edited by Dimitris; 04-07-26 at 23:15.
Amin![]()
...
Vidiš..malo je nezgodno što prehrambena industrija..više etike nema.Postala je jedno sa..farmacijom u lošem pravcu.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17853510/
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
O inventivnosti pg omladine 90 tih dovoljno govori zloupotreba zloglasnog lijeka za mrsavljenje "obedial".
Kutija se nosila vikendom u grad,mjesto levora.
Odgovorno tvrdim da se takav projektil-narkotik nikad vise nece pojaviti u slobodnoj prodaji
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Last edited by Sidewinder; 05-07-26 at 08:03.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Nisam sigurna da je pečurka više opasna od toga.U stvari itekako je manje.
Bi mi za čuda tvoja reakcija jer efekat je blaga toksikacija uz to prolazna sa efektom halucinacija bez stvaranja zavisnosti.Opasniji su bensendini.
Iz ove perspektive kad se sagleda sto se cinjelo tad,def se i polunormalni coek mora najezit.
Danas ljudi degustiraju koks,steroide,rakiju i trening kombinovano.
Magarad od 30 + i jace
Tu tesko da ima popravnoga za zivota.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Ma kontan te pakao je bio kad se samo sjetim Nikšića u to vrijeme no sam ja dijete bila.
Samo mislim da nama treba ozbiljna edukacija jer ni ovi doktori se ne ponašaju etički najviše smo na ljestvici šakačke dijeljenja bensendina i tih sranja.
Ako ti prepišu bensendin zbog bolova koji pri tom ima moć da tobom ovlada a jeziv je spektar ljekova najbolje bol istrpljet.Više nije samo problem ni ulica đe se nešto valja no doktori koji ubiraju promoterske aponaže kad nešto prepišu.Bensendin ne liječi ništa samo umrtvljuje CNS.
Pisao sam negdje ranije o koleginici koja je zapalila na mjesec dana u Kolumbiju da se 'pronađe' na ajahuaski.![]()
Čini se da se pronašla, probila je matrix i sad živi neki novi stress free život
The more things change, the more they stay the same.
Ima toga u CG šumama ne moraš da pališ niđe.Hahaha
Šalu na stranu u pitanju su supstance koje aktiviraju autonomni sistem kod čovjeka i CNS je tu manje aktivan.Tačnije nešto poput stanja kad Čovjek sanja.
Ođe je bitno koliko Čovjek "vlada" svojim nesvjesnim.Neke može da sjene sa bad trip.
Last edited by Bluemoon; 05-07-26 at 23:10.
Samo cu ponoviti ovaj upis![]()
![]()
Drug to stvara jezive posljedice.
Sad ozbiljno.
Onda nam je 80 % populacije nagrdjeno...ako nije i veći procenat.
@Sidewinder
U pravu su naravno,,ali i bez toga odobravanja od strane dr,koristi se masovno i nema kuće koja nema tih spuštalica.
Šta sam primijetio,to je velika upotreba Xanaxa,kod nas Xalola,e to je vec malo drugačija priča,diže raspoloćenje,občno i alkohol uzmu uz to,pa onda...prekid filma.
...
To lijek nije to je sedativ.Liječi-Ništa.
Uz to je jeziv narkotik.
Kod svih tih lijekova,postoji opasnost zloupotrebe,e tada možemo da ih klasifikujemo u narkotike,tako da...
I prije sam rekao,i fina i pametna dr Samardžić to ponovila javno prije nekih pola godine,da je kod nas OGROMNA upotreba tih sedativa,i bez konsultacije sa doktorima,a velika većina tih kojima je potreban antidepresiv,hipnotik za spavanje,ili jednostavno tablete za panične napade,uzima na svoju ruku sedative,i misle da će tako riješiti problem,koji uopšte nisu niti započeli da riješavaju.
...
U stvari i ne postoje ljekovi kako mi je jedna farmaceutkinja lijepo rekla nego održavaju neko stanje.Ako se krene sa tabletama za pritisak itd pije se do kraja života.Da li je kultura nacije pa smo toliko kad se pogleda u odnosu na druge tabletomani ili loše doktorske prakse pitanje je.
Ja sam diazepame i to od 5 mg odbila kao i Eftil koji mi je prepisala pa mi ništa ne bi što istrpjeh bolove tada ali to smeće da pijem nope.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks