Dovoljan je taj devizni.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
evo meni npr. kad sam bio da se informišem za kredit u ckb prošle godine, gledali su mi transkakcije i viđeli da uplaćujem u kladionicu( nisu uopšte velike sume u pitanju) rekli su mi da zbog toga možda neće da mi odobre kredit. nisam ništa uplaćivao 3,4 mjeseca preko računa ckb i kad sam opet otišao u ckb, nisu mi ništa pominjali i odobrili su mi kredit.
inače već sam imao kredit, redovno su rate plaćane, plata redovna...plus još što radim u firmu đe je potrebno samo da se pojavim u banku sa ličnom i odobravaju kredit.
Last edited by masija; Yesterday at 13:00.
Koji je sad limit za primanje/slanje keša "bez porijekla"? Na koliko se pale "alarmi" i da li je to na novou Centralne banke fiksno ili zavisi od banke do banke ili kako ko "u centrali" protumači alarm?
Jedino što sam čuo da je limit slanja 10k na godišnjem nivou ali ne znam ni koliko je to tačno niti da li to znači da možeš u jednom danu da pošalješ tih 10k (ili blizu toga, nebitno) a prilično sam siguran da ne možeš.
Postoje li neke zvanične informacije u vezi tih limita ili je sve kako ko tumači u mojoj banci i ostalim nadzornim centralama?
I obrnuto.. vezano za uplate.. koliko mogu mjesečno/godišnje keša da uplaćujem na karticu a da me neko ne zove, provjerava i sl. pa sve do nekih eventualnih "restrikcija" samog računa?
Da li se poistovećuje uplaćivanje keša na karticu (preko bankomata recimo) i primanje uplata od strane trećih lica, recimo članova familije?
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Last edited by Fidel Castro; Yesterday at 18:35.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ja sam treba majstoru da uplatim u NLB 2k u Kotor, i ja i on imamo racune tamo. Posao na salter veli ne mozes preko 1k, e reko ok, pa sjutra da dodjem i uplatim opet 990, nije problem? Nije.
Mislim da banke u Kotor imaju pravila mimo pravila, ljudi nece ni pare turistima da zamijene...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Samo nemoj svaki dan po 990![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks