Mali je legenda...pazi mu seme
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
nothing comes from violence and nothing ever could
Blamage
Sent from my 25069PTEBG using Tapatalk
Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "
--------------------------
Do Not Disturb.
Evo i ovdje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa evo su prakticno sve banke prethodnih dana slale upozorenja korisnicima o phishing porukama, bilo SMS ili Whatsapp/Viber.
Samo sto vecina ljudi koji na to padaju i ne citaju obavjestenja niti ih razumiju.
Do Not Disturb.
a ne boj se, nece se zeznut tu nego onamo dje daju nesto hahahaah
Evo ga opet
i meni jutros
Imate dugme na kraju ooruke: Report junk/spam
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
I opet
A kako su dosadni, kao krpelji
... i kreativni..![]()
Sent from my SM-S942U1 using Tapatalk
Zanimljivo mi je sto Policija CG salje mail-ove na HR jeziku i koristi random gmail adrese...
Ali neki (dostina nazalost) ljudi su toliko informaticki nepismeni da padaju i na te stvari a vecina ovih prevaranata nisu u CG ili makar djeluju preko trecih lica van CG pa ih nije lako u'vatit' a jos manje nasa jako "sposobna" policija.
Do Not Disturb.
Ali sigurno ne koriste [email protected] ili tako random generisane adrese nego su i gmail adrese ili sa pozicijom u sluzbi ili sa imenom i prezimenom.
I sigurno se ne javljaju sa brojeva registrovanih van CG.
I sigurno ne pisu na HR ili na 'broken' crnogorskom (uprkos upitnoj pismenoscu mnogih tamo).
I sigurno ne salju priloge na FR jeziku.
itd. itd.
Toliko jasnih znakova prevare na svakom cosku (bez obzira koji je cilj istih) a opet vecina 'padne' na to.
Trebalo bi da ima vise besplatnih kurseva u vezi ovih stvari a ne samo upozorenja na prevare jer u tim mail-ovima (bilo da je od banaka, policije ili koga god) obicno se i ne objasni sto je problem nego je cijela poruka neki 'bauk' tako da te osobe se samo dodatno preplase i onda izbjegavaju i ono sto je 'legit' pa neki izbjegavaju vise i e-banking da otvaraju, drugi brisu mail-ove i kad su stvarno od banke, ne javljaju se na telefon (iako ih banka recimo zove) i sl.
Nego zalud ja ista pisem...
Do Not Disturb.
Sustina je da gadjaju takve ljude, ko prodje ovaj prvi nivo onda prolazi sve ostalo.
Evo me našao i "Adelina" danas sa oglasima...
UKR broj ali piše naški.. psuje tečno što bi se reklo... rekao bih da je neko dijete iz CG ili SRB sa hakovanim ili preuzetim UKR brojem.
Inače klasična fora sa phishing sajtom Pošte CG, vjerovatno za kucanje kartice kako bi "stigle pare".
Neću postavljat' link ovdje, da se ne nadje neko "pametan" i ukuca podatke sa kartice... Ali ne znam šta Pošta CG i Policija CG čekaju da blokiraju te stranice jer bukvalno isti domeni postoje dosta dugo i apsolutno nikakve akcije nadležnih nema osim upozorenja koja i ne služe bog zna čemu.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Last edited by Fidel Castro; Yesterday at 17:57.
Do Not Disturb.
Ja im uvijek ukucam password neku psovku ahhahaha..
A trebao bi i broj kartice napisati tako nesto![]()
Ne znam odakle im podaci sa bookinga,
Izgleda kao prevara, jos je taj smjestaj placen odmah po rezervaciju
Indijski broj
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks