Originally Posted by Antares 
I, kazi ti meni, zasto je glasovima DPS-a Peric dosao na funkciju? Je li zato sto ga gotive, podrzavaju njegovu pricu o boljem sistemu, ukazuje na koruptivne radnje ili zato sto ga smatraju kao alat koji ce pored njih (sto im je vazda bilo nebitno) dohvatiti i PES?
Ada jasno je sve to meni, al ne moš Momu Koprivici objasnit. Njemu ti je prihvatljivo jedino da podržiš DF i Demokrate. Čak i bezuslovna DPS podrška manjinskoj Perićevoj vladavini bila bi odmah označena otvaranje vrata za povratak DPS; u takvoj situaciji, Demokrate, DF i PES bi iskoristili i ukidanje pritvora ili prvostepeno oslobađajuću presudu nekom iz DPS - da odma vrište - Perić je odgovoran što DPS evo može da pupšta svoje, LAzović će ponovo biti šef milicije.
I sad mi da pričamo o stvarnim razlozima podrške Periću, kao da su oni bitni. PES, Demokrate i DF dobro paze da u svakoj rečenici u kojoj se pominje Preokret / Perić - tu neđe blizu bude DPS, a po mogućnosti Lazović, Zvicer, Kavčani itd. Kako ono govoraše SDB "činjenice nisu bitne, sva sredstva su dozvoljena", sve dokle se ne izazove ponovno miješanje karata, da zajašu opet na vlast.
To jes potrošena taktika, ali gadna za male igrače, a naročito gadna za igrače koji nisu spremni da zagaze do kraja u glib i vrate servu.
Originally Posted by Antares 
Upravo tako - odjebati znaci ne dozvoliti clanstvo u stranci. I tacno tako, neko ko je "napredovao" u dopa DPS/SDO/BS-a ne treba da dobije clansku kartu.
Ne moze se reci da je svaki DPS-ovac bio nesposoban. Ali se sigurno moze reci da je bilo mnogo drugih i sposobnijih koji zbog nepripadnosti vladajucih partija ili neodovljnih poznanstava nisu "eskalirali" poput onih iz valdajucih partija.
Da se puštimo toga, jer je nerealna priča. Evo su ti Demokrate anti-DPS, to ium je religija. Znaš li da su za rukovodioce u miliciju redom postavili visoki rukovodni kadar, koji se na ljestvici penjao za vrijeme DPS? ZnaŠ li zašto - zato što preletače ne puštaš da budu kreatori politika, ali NEMA BOLJIH izvršilaca politika niti lojalnih kadrova od preletača - oni instinktivno imaju potrebu se postave kao bezrezervna i nesebična podrška, upozore novog kalifa na sve opasnosti koje vrebaju u kolektivu, gine se ako treba - a starom šefu ni dobar dan na ulici! Direktor milicije koristi rečenice "za razliku od ranijeg perioda", a on rukovodio značajnim kapacitetima kriminaliste u tom ranijem periodu (i to solidno rukovodio).
I ti isti sjutra da sjedneš đe je ŠAranović - imaš preletača koji gine da ti se dokaže, da je raskrstio sa bivšima, majku im j...m; a koji je bio pri vrhu i do sad, zna kako diše organizacija; tebi se već primiče prvi intervju u "Načisto", a u novoj sredini si ka ćurka u magli... I sad ćeš ti da ispravljaš krive drine, da izbunariš nekoga ogorčenog, potrošenog kontraša istanjenih živaca, da dobije on šansu - a vidiš mu u očima da samo čeka da se osveti svima za sve što su mu napravili.
Koje crno, zahvalio bi se ti ovome namučenom, našao mu udobno mjesto savjetnika i službeno auto do penzije, samo nemoj da se sveti na tvoj kazan; no daj ovoga korisnoga, parola je snađi se. Lako je tebi pisat na forumu, i meni s tobom "daj samo ljude čiste kao sunce", jer nismo odgovorni ni za jedan rok, ni za jedan potpis, nizašto. Koje crno, još ako ti preletač osjeti "glavu za macolu", pa te prepane "ne šefe, to slučano da ne potpisujete, prije no što prođe kroz XYZ korake", postavlja se kao da te samo on čuva od krivične odgovornosti; dok svi drugi samo čekaju priliku da ti skinu glavu" - đe. tome je oprošteno da je bio u glavni odbor DPS...morao je, što ćeš, ima đecu, ima familiju.
Ali najjače je đe sam vidio da su bivši ministri / direktori povrijeđeni kad onaj preletač lojalni više neće da mu se javi na ulicu, počev od dana kad novi kalif sjedne u fotelju; ka da patiš što se Nataša Bekvalčeva razvela od tebe, mislio si da imate nešto posebno, za razliku od njenih prethodnih 8 supružnika.
Last edited by Nije bitno...; Today at 03:57.
Bookmarks