Naglasio sam za to vrijeme, kad se uoporedi sa danasnjim skorejevicima politicarima i kupljenim diplomama koji vedre i oblace imali su potencijal i glasaci su ih podrzali mislim da kad su prvi put izasli na izbore imali 11 posto glasova to sto su se kasnije sami srozali nek zahvale Medovim trulim kompromisima, Branki, profesoru Radulovicu, ceranju profesora Jovicevica i ostalim autogolovima.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Last edited by Tripleta; Today at 16:05.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Sve te prosprske partije su zapadno orijentisane, samo sa tom pricom bi bili na nivou URA-e ili Preokreta po pitanju glasaca. Usotalom, ispod ti je link do Wikileaksa dje se zen Srbinu Crne Gore ime pominje.
"EXCEPT FOR THE MINISCULE LIBERAL PARTY (1 SEAT IN THE 81 SEAT PARLIAMENT), THE OPPOSITION ATTACKS ARE NOT MOTIVATED BY ANTIPATHY TO NATO AS MUCH AS ENMITY TOWARDS THE GOVERNMENT. POST NOTES THE LEADER OF THE SERBIAN LIST, ANDRIJA MANDIC, HAS TOLD US THAT HE WOULD LIKE TO SEE HIS PARTY COME OUT IN SUPPORT OF NATO MEMBERSHIP (REF B), AND VISITED THE USS EMORY S. LAND ON MAY 21 DURING ITS VISIT TO MONTENEGRO. HE WAS THE ONLY SENIOR POLITICAL PARTY LEADER TO ATTEND THE SHIPBOARD RECEPTION."
https://wikileaks.org/plusd/cables/0...RICA223_a.html
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Fun fact: Medojević je sredinom 90-tih dobio stan od Milove vlade kao kadar Agencije za restruktiriranje privrede i privatizaciju.
E moji forumaši…
Kako da znate ko se najviše ogreba od depesa.
Ono koji su ga posle najviše pljuvali.
Od vlasnika Vijesti, pa nadalje…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Prije neki dan u parlamentu je onaj Mandin gay Djokovic konstatovao da je df imucan pokret,jer 30 godina nisu mogli da rade,nego su se snalazili na razne druge nacine
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Tad su papirni i televizijski mediji bili pod veoma jakom kontrolom... danas 2026 godine zivimo dje je stampani medij mrtav.. televiziji jos nisu javili da je klinicki mrtva... era digitilizacije dje bukvalno do lazi a i istine dolazis ... prije nisi mogao nikako ja sam u tom biznisu dugo ... sve sam vidio
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Znalo se odlično i tada ko je Medojević i kako je gradio karijeru
Malo je ovo selo, u njemu sve se zna
Ti pricas o prosrpskim partijama koje imaju interes da vole Zapad, ja pricam o ljudima koji treba da pristupe partiji a Srbi su. Privatno ne vole ni EU ni NATO, dok je kod ostalih naroda kontra i zato im je lakse da pristupe Preokretu. Zato kazem da je prirodno da se Crnogorci i manjine poistovecuju sa Preokretom jer su full gradjanska, pro Nato/Eu, zelena partija. I mnogo zdravija prica od URA koja je postala najomrazenija partija u CG. Vidjeli smo svi Dritanovo pravo lice, nema sanse da Peric ispadne splacina, vidi se po njemu da je neiskvaren, nije klasicni politicar
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Tripleta, poenta gradjanske partije je da njoj pristupaju ljudi bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost. To znaci da ce se Preokretu nece najvise prisdruziti Crnogorci ili Srbi, vec oni koji smatraju da su religija i nacionalna pripadnsot nebitna stavka za vodjenje drzave.
I DPS je, gledajuci clanstvo, prava gradjanska partija koja se zalaze za apsolutno iste stvari kao Preokret. SDP, DF i ostale srpske partije, BS, Albanske partije i HGI nisu gradjanske partije jer u fokus stavljaju jednu naciju i/ili vjeroispovjest.
I niko ne govori da ce Peric da ispadne splacina. Govorim o tome da cim bivsi/sadasnji glasaci/simpatizeri DPS-a, DF-a, SDP-a, BS-a i gore navedenih partija, poput tebe, podrzavaju/postaju clanovi Preokreta, Preokretu se ne pise dobro. Ako je naknadna pamet, podrzavam i pozdravljam, ali nakon toliko godina na forumu dobro sam naucio sta ko preferira i koji sistem voli.
A Preokret nije sistem koji vecina Crne Gore voli, jer Preokret, za sad, zeli da radi ispravno.
Have a parachute.
Nemoguće se izgleda pofatat sa pravilima anti-DPS-ovstva, pokuašavam evo danima intenzivno; Ja prvo nisam ni savladao "ne-DPS" imidž za čitavu stranku - vraćao sam se dva puta da vidim o kojoj vi partiji u stvari pišete , jer "ako želiš da održiš ne-DPS imidž" se sigurno ne odnosi na Perića koji je izabran na funkciju glasovima DPS, i sinoć (jbt) žestoko napao PES / Demokrate. Međutim, ipak je Perić u prilici da održava anti-DPS imidž, izgleda.
Posle stranke, kako razvrstati pojedince - šta bi bilo "neko i nešto"? Eto pomenuh Dobričanina, sav zeman DPS mu je prošao u direktorovanju, a za sekund je kultivisao ne-DPS imidž. Boris Raonić, pobogu, ima neprekinut CV, on je uzorak "nekoga i nečega za vrijeme vladavine DPS" - ne da ga nove vlasti nisu odjebale, no glavu na panj za Raonića. Pomenuh najvećeg mahera, Irenu Radović. Pa trenutni direktor policije nije bio marginalizovan jer je DPS mrzio njegov profesionalizam - čoek je bio visoki rukovodilac u kriminalističkoj policiji za vrijeme DPS. Možda si mislio "odjebati" u užem smislu, ne dozvoliti članstvo u stranci; ali to je apsurdna ideja - znači ko je eskalirao u doba DPS, taj ne može da dobije člansku kartu, ali može i dalje da eskalira u polju za koje se specijalizovao?
Stvari se dodatno komplikuju kod privatnog kapitala - kako razvrstati VOLI, HDL, Zetgradnja, Carinvest, Neksan - sve imperije nastale za vrijeme DPS, i paradoksalno - Bokana i Baću gledaju malo ispod oka triesavgustovci, oni im vuku na DPS; dok Carinvest više liči na DPS roditelja, generalno posluje kako je DPS vladao (tako kažu) - ali nije problematičan.
Izgleda da se ove tanane nijanse ne mogu naučiti usvajanjem znanja, nego je to više kao apsolutni sluh - ili imaš ili nemaš tu emociju prema DPS, koja ti dalje intuitivno pokazuje put.
Svi smo odlično prošli sa ekstremima 30. avgusta, ja sam lično oduševljen. Oni koji su po vas dan objašavali da je ovo neka nova Crna Gora na koju se moramo navikavati, evo su dočekali da njih njihove vođe navikavaju polako na istu onu Crnu Goru. Jedino što evo niko neće da mi prizna da Crna Gora nije ostala samo pod istom zastavom i sa istim Ustavom; nego da je isti način upravljanja državom. Neće ni da čuje niko, to je ona specijalna emocija prema DPS, koju ja nažalost nemam, pa mi je onda lako pričat da ne valja Maro Kovačević, Emilo i Bećir.
Anti DPS prica je politika svake trenutne stranke u vlasti, cesto se time pravda svoja nesposobnost kad se nesto zajeba pozove se na vrijeme DPS vladavine ili necemo da glasamo ovo ili ono zbog toga sto DPS glasa isto. Proslo je 6 godina od kad je DPS pao ali ostaje taj narativ kao dobar alibi za ove sto su na vlast da kad postane neugodno prebace pricu na njihovu borbu protiv DPS a cesto price pojedinaca prelaze u teske fantazije.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Nije DPS glasao za izbor Perića iz razloga što je Perić blizak DPS-u, nego iz sopstvenog interesa.
Odnosno u ovom slučaju im se potrefilo da je to i opšti interes i ispravan potez
Sumnje u vezi Perića mogu nožem da se režu, i svi evo plešu oko toga oće li se on prosuti ili neće, a niko da izusti ono što mu je stvarno na pameti - Perić ne može da izbjegne raskrsnicu na kojoj se odmah posle prvih izbora nađe svaka manja "tas na vagi" partija
1) Formira većinu sa DPS i ovim kusurom - evo se može i na forumu viđet da Perić ne treba ništa više da uradi sem to - prosuo se. Otvorio vrata za povratak DPS, "koji je ovu mrčenu državu jahao 30 god". Evo Demokrate baštine "DPS" kao pridjev. Perić je DPS-predsjednik skupštine - to je po njima uvreda / kritika kojoj ne treba daljega objašnjenja
2) Formira većinu koja mora uključivati neku od stranaka koje su tradicionalno "srpske" - i koje sigurno neće zbog Perića očistiti redove od svih Emila, Bećira, Vranješa, Kovačevića, Pipuna; a onda se sigurno ovi pobrojani neće zbog Perića suzdržavati od svog klasičnog djelovanja - evo što se mene lično tiče, ne postoji dobra uprava i domaćinsko poslovanje glavnog grada koji bi mi učinili nekakvog podgoričkog Vranješa kao pošten kompromis. Tj. u mojim očima se Perić ne bi prosuo, no bi mi se smučio vremenom.
Dakle, i Periću i svakoj partiji u sličnoj poziciji - sudbina je da se "prospu" danom formiranja neke većine. Da se razumijemo, meni ne smeta da bude DF i sjutra dio nekakve vlasti, ali svedeni na mjeru da moraju lijepo da se ponašaju, i da se pojedinačnim ispadima njihovih zilota nasmijemo, kao što se treba nasmijati klovnu. Stranke poput Perićeve nemaju skloposti niti volje da se bave uštopavanjem DF svako malo.
Ako li pak odu sa DPS - đe mi je extravaganca, pitajte njega kako bi to doživio, i bi li pomogla kakva reforma Perićeva, ako mora da gleda Andriju Nikolića koji se nešto pita. I meni je to teško, preteško, a kamo li njemu...
Prirodni put "tas na vagi" stranaka je nestanak, i lider izobličen dugotrajnom frustracijom, đe ga su ga država i narod pojeli, samo zato što je želio i radio dobro. Eto ih špalir, najpoznatiji primjeri Slavko i Medo. Navijam svim srcem da Perić to izbjegne, ali sam slalom između DPS i DF pojede energiju, da malo ostane za prvobitne ideje i ideale.
Raspisah se...suština priče je da ne okolišimo oko toga oće li se Perić "prosut", kao sa zebnjom oće li neki realni pogrešni potez povuć. Znamo svi koji je potez ključni - kojem ćeš se prikloniti carstvu.
I, kazi ti meni, zasto je glasovima DPS-a Peric dosao na funkciju? Je li zato sto ga gotive, podrzavaju njegovu pricu o boljem sistemu, ukazuje na koruptivne radnje ili zato sto ga smatraju kao alat koji ce pored njih (sto im je vazda bilo nebitno) dohvatiti i PES?
Upravo tako - odjebati znaci ne dozvoliti clanstvo u stranci. I tacno tako, neko ko je "napredovao" u dopa DPS/SDO/BS-a ne treba da dobije clansku kartu.
Ne moze se reci da je svaki DPS-ovac bio nesposoban. Ali se sigurno moze reci da je bilo mnogo drugih i sposobnijih koji zbog nepripadnosti vladajucih partija ili neodovljnih poznanstava nisu "eskalirali" poput onih iz valdajucih partija.
Bas interesatno sto spomenu Carinvest. Vjertovatno si zaboravio, nedje davno, nakon promjene vlasti si se bunio kako Carevic moze da radi to sto radi. Postavio sam ti pitanje - zbog cega protiv Carevica nije poveden bilo kakav postupak tokom vladavine DPS-a. naravno, nisi imao odgovor. Kao sto neces imati odgovor ni sada. Jer je i tada, kao i sada, pravda bila selektivna.
I onda se pitam, ako ti nije Carinvest smetao tada, zasto ti sada smeta? Obzirom da neces imati odgovor, napomenucu te za 4-5 godina, mozda dodjemo do odgovora, ako u medjuvremenu Bata stigne pravda (nece).
Last edited by Antares; Today at 19:56.
Have a parachute.
Pericu je neminovno da se desi isto sto i Grupi za promjene, Pozitivnoj i URA-i. Nestace sa scene jer nece imati ko da ih glasa.
Uostalom, njegov nekadasnji stav koji je bio tipa "ne zelimo da budemo dio vlasti nego da samo kontrolisemo" samo bi im pomogao u sto brzem nestanku.
Have a parachute.
Jebiga, nije ni meni lako glasat DPS...da stoje slike onih njuški u biračkoj kabini, bojim se da bi mi ruka zadrhtala. Da mogu, rado bih izbjegao to iskustvo, kad bi se sve ovo dešavalo u Sloveniji ili Albaniji. Tamo su stvari vrlo jednostavne. Ima jedna zastava, nacionalnost svih je identična kao što je naziv te države, nema nikakve bratske države o čijim senzibilitetima treba voditi računa, nema nekakve istorije koja opominje, svima je matica ta država u kojoj su, niko ne slavi dan državnosti susjeda - onda baš moš da glasaš koga god oćeš, svima bi vam bio miliji taj hipotetički slovenački ili albanski DPS no meni.
Ali isto tako nisam vjeverica, da me hipnotišu Bečić i Bogdanović, da njih i DF pomažem da dođu na vlast...toliko me nije sramota da glasam DPS, a jes realno sramota.
Ne bih znao sta znaci gradjanski da ne bi tebe.Ni tebi niko ne brani da se pridruzis Preokretu (ja nisam ali su mi cool), ali ne mozes kao Predsednik ti - jedno oko ka Moskvi, drugo ka Briselu. Najsigurnije ti je kao do sad da glasas prosrpske stranke (pes, dcg, df) i srce na mjestu.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Znas kako Tripleta, u komunikaciji sa tobom iznosim cinjenice, kad kazem da podrzavas/podrzavao DPS/SDP/BS to je cinjenica.
Kod tebe, cim ostanes bez argumenata, ides na standardnu floskulu o glasanju prosrpskih stranaka. Nema dokaza, nema cak ni quote da nadjes svoj... argument?.
Mnim, ok je i to, to tvoje vidjenje mene kao virtuelnog sagovornika, ali kad krenes i drugim clanovima da lijepis iste flkoskule - tada srozavas kvalitet svog pisanja i niko te na ovim temama nece shvatati ozbiljno.
Have a parachute.
Kvalitet njegovog pisanja je na nekom drugom podforumu
nothing comes from violence and nothing ever could
Kako je ispalo po Tripleti da je PES prosrpska strana?
Ovo S ne znači srpska moj Tripleta, više znači seks...
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Izgleda da EXIT ima šanse da protekne dobro do kraja.
https://rtnk.me/crna-hronika/prvi-da...-15-000-ljudi/
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks