Realno, sva ta priča je tabloidno avetanje a ne pravo i sudstvo i kriminalistika.
Nego, ono kad su ga privodili, jesu li ga privodili u limenku?
Možda je Aco htio da se osjeća kao Baja Patak. Želim da vjerujem da je volio da da ode do trezora uveče, kad svi pođu na spavanje, pa da razbaca pare po podu i pliva u njima.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Realno, sva ta priča je tabloidno avetanje a ne pravo i sudstvo i kriminalistika.
Nego, ono kad su ga privodili, jesu li ga privodili u limenku?
https://libertaspress.me/single-news/4194
Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Slaven Radunović, više puta je zvao direktoricu Uprave za zaštitu kulturnih dobara (UZKD), Petru Zdravković kako bi insistirao na legalizaciji luksuznog hotela sa pet zvjezdica i kupališta u Baošićima, čiji je investitor kompanija "Carine“, u vlasništvu Čedomira Popovića.
To je Zdravković ispričala u policiji, početkom marta ove godine, kada su je inspektori Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi pozvali da im dostavi pojašnjenja šta je sve Uprava, na čijem je čelu, uradila kako bi se zaštitilo prirodno blago na pjeni od mora."Ovom prilikom ministar Radunović me je upoznao sa činjenicom da su dvije etaže izgrađene mimo prijave građenja i postavio pitanje iznalaženja rješenja u smislu formalizovanja to jest legalizovanja ove dvije etaže, s obzirom na to da se otvaranje hotela planira za ljeto 2026. godine. Osim navedenog, ministar Radunović me je zamolio da se sastanem sa glavnom državnom arhitekticom Mirjanom Đurišić, sa kojom bih trebala da se dogovorim oko daljih koraka u pronalaženju rješenja, na šta sam mu ja decidno odgovorila da hotel može proći regularan postupak legalizacije jedino kroz zakonske okvire“, rekla je ona.
Nekim osobama se iz aviona vidi da su vnago, u tome se posebno ističe gorepomenuta veprina.
Kako se ovaj kvalitetno posprdao sa suzanom mugosom
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...avicev-telefon
Ocu kaze da prijavim da mi je nestalo mil i po
nothing comes from violence and nothing ever could
Evo si me kao ćurku navukao da opet čitam tekst, koji sam prvobitno preletio, i bolje što jesam. Ovo i nije tekst o nekakvom "slučaju" koji se istražuje u realnom svjetu, nego više medijski pritisak na institucije da nešto nalaze Acu.
...pa su onda Vijesti, u formi pitanja, iznijele svoje viđenje kako bi sve trebalo istražiti sve "u vezi sa vratima". Odma se vidi da autorka - mučena novinarka Vijesti - nije opterećena ZKP, KZCG, niti drugim slovom zakona - to ostavlja tužilaštvu da se snalazi. Pa ako se ništa ne bude dešavalo, biće opet "Tužilaštvo i policija i dalje ćute na pitanja o vratima" - ne bi bilo prvi put da se lignje iz tužilaštva saviju, i procijene da je manja šteta izmisliti djelo "u vezi vrata", nego biti prozivan od novina danonoćno. Eto su onome iz Bemaksa kao kriminalnu aktivnost pisali "uticao je na medije", privatne - kad može to, mogu vala i vrata bit krivično djelo.“Vijesti” su tužilaštvo pitale da li je u ODT-u Podgorica formiran predmet u vezi sa vratima
To da li je Aco nekad imao pristup trezoru - to je priča za kafanu, ali evo da pretpostavimo da je imao pristup, i da postoje snimci video nadzora đe Aco ulazi u trezor, vata krug i izlazi.
Tužilaštvo ne može da procesuira NIŠTA sem onoga što piše u posebnom dijelu Krivičnog zakonika - dakle, ništa sem radnje koje su opisane tamo kao biće krivičnog djela. Kroz formu krivičnog djela su prepoznate najteže protivpravne radnje - ulaskom u trezor, Aco bi sigurno prekršio neki zakon ili pravilnik, koji definiše procedure rada poslovne banke - ali ima na kraju tih zakona dio "kaznene odredbe" - ko ne ispoštuje te i te procedure kazniće se novčanom kaznom bla bla - prekršaj, ne krivično djelo; da bi tužilaštvo imalo posla, moralo bi još nešto da se desi - da fale neke pare, da postoji šteta / protivpravna korist.
Ovo što Vijesti upiru - to je kao da te uvati saobraćajac na radar sa prekoračenjem brzine, neregistrovan, istekla vozačka, rotacija policijska na krov, sve kako ne treba, jadi... i novine pitaju šta je tužilaštvo preduzelo povodom suludog vozača - ništa ne može da preduzme, jer fali posljedica da bi bilo krivično djelo iz člana 339, fali tjelesna povreda ili imovinska šteta; i dalje je prekršaj(i) po ZOBS.
Ada napadaj kolko oćeš familiju Đukanović, ali kad se to radi kroz institucije sistema, bez osnova - to je klanje vola radi kila mesa, a bez ikakvih rezultata; to što su Đukanovići odrali državu, to su pokrili. Blažo je meni i tebi zakonito naplaćivao 2,5€ na račun na struju, "limenka" je zakonito obeštećenje, digle su se ruke izgleda od "ničije kuće", afera "Telekom" ima elemenata krivičnog djela kolko li i ova vrata...
Meni eto nije "nebitno pravo", pa nisam za to da izmišljamo krivična djela đe ih nema, da bi se "završilo s njima" - ali bih podržao i to da napravimo zasebnu pravnu strukturu samo za obračun sa DPS, kao u Nirnbergu za naciste, pa da robijaju svi - kad bih znao da ćete posle toga ti i tebi slični progledati, i primjetiti da jedan Boris Raonić predstavlja uništenje sistema, a njegova "vladavina" uništenje karijera / života; da je Bato Carević na slobodi isto uništavanje sistema; da je uništenje sistema kad na čelo odjeljenja za antikorupciju MUP postaviš pravosnažno osuđenog za koruptivno krivično djelo; da Slaven Radunović uništava sistem; da treba da se vidi šta je Abazović pisao na Sky, i sa kim (obzirom da je prizano da je imao, a častili ga ovi iz klana).
E da sam ja do juče živio u frižider, onda bi možda i povjerovao vama ogorčenima, da vam samo još eto fali da se Milo uhapsi, pa da se doživi katarza...
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...a-zadnju-rijec
na šta je spala Podgorica, greote. oće i od nje da naprave četničku kasabu po uzoru na one selendre poput nikšića ili pljevalja
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
e al boki i bato su srbi, a od 30.08.2020. godine je rečeno da moraju izdušit jer su tries godina gaženi. na forum tako pisali. mogu sjutra ovi glasat da se Crna Gora pripoji Srbiji (ka što oće jednom i to brzo) ovi na forum će reć, samo da se dps ne vrne. zato samo navijat da vučić ponižava ove svoje podanike koji su vlast u cg najjače što može
boki je najbolji primjer prelaska iz 'crnogorstva' u 'srpstvo'. godine putovanja po evropi na račun fscga pa onda odlučio da je ipak bolje bit glavni u rtcg i bit srbin
pardon. četnička kasaba.
ne moram ja prozivat njih ništa, oni su pokazali sve izborom onoga za preśednika opštine. on im je ogledalo kakvi su to ljudi![]()
Last edited by outline; Yesterday at 20:08.
Kad vidis da su Becir i Emilo nedje upetljani, znas da nista dobro ne moze bit.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Ja ipak vise vjerujem ministru
Ministarstvo prostornog planiranja: Radunović i Zdravković komunicirali ko je nadležan za hotel u Baošićima
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...el-u-baosicima
u toku prvog mandata njegovi glasači izražavali namjeru da biju Crnogorce koji su došli da slave 13. jul/njegovi navijači i sugradjani uzvikivali sramotne parole/prijetio Crnogorcima da će ih ubijati ako ne bude pomirenja s njim/ružno gestikulirao dok je išla himna Crne Gore. i posle svega ovoga opet glasaju za njeganameće se sasvim logičan zaključak. isti su ka i on i slažu se sa svim njegovim stavovima. maśa je prava mjera toga nečega što neko iz nekih razloga zove opštinom
ps - kad se maśa birao prvi put, sns je gostova u nk tad da mu pomogne. sjećam se vrlo dobro kako se o tome na forumu pisalotad je ovim vanjskim forumskim crnogorštinama iz nka sns itekako valjao
Last edited by outline; Yesterday at 20:37.
Koliko je bolje da trajekt bude državni pa da ima para da se Drljević očeše za savjetničko mjesto, prvo po ugovoru o djelu, a brzo i profesionalno kad je pravosnaćno osuđen pa ne može da nam sa Raonikijem vodi RTCG.
Inače, nezavisni čelnik Savjeta RTCG kojeg plaća firma koju vodi Mandićeva partija. Osvježilo!
https://etv.me/drustvo/drljevicu-jos...ima-s-javnoscu
Tko leti, vrijedi...
Kao da daju ime nekoj trafici pa da stavljaju ime Marka Miljanova.
Neka maknu ime školi Vladimir Nazor i stave Marko Miljanov.
Drži se automobilizma![]()
Momci,
kad počnete palamudit o trezoru na osnovu klikbejt prevare Vijesti, ajde budite funkcionalno pismeni i pročitajte tekst.
U tekstu se Vijesti iskusno ograđuju "navodno, kako su pisali mediji i sl." i tekst je uglavnom o tome kome su sve slali pitanja i ko ih je sve odyebao.
U suštini, izgleda da je presušile info od SDT, ko zna zašto, pa Vijesti provjeravaju urbane legende. Šalju pitanja i prave tekstove gdje pišu kako im niko nije odgovorio. I onda zakače naslov za navlačenje sa tekstom đe pažljivaju vagaju formulacije da se naaaaaarod prim,i a ne pogine se na sud.
I tako izgubih 5 minuta života na glupost.
E sad ponešto u vezi trezora. Prvo, postoje procedure kako trezor radi, dvoje ga otključava i slične rabote, da ne duljim.
Trezor se osigurava. Prvo kod domaćeg osiguranja, pa kod reosiguranja. Za polisu se sprema foto elaborat i iz osiguranja izlaze na licino mjesto. Da neko, makar bio i većinski vlasnik može iz stana nekim tajnim prolazom da dođe u trezor, niko ga ne bi osigurao.
Takođe postoji u CBCG organizaciona jedinica koja se bavi trezorom, bankomatima, brojačicama, procedurama i obavlja kontrole svih mjesta u banci gdje se vrti keš, prije svega trezorom i šalterima. Da bi nešto tako puštili, nemoguće je.
E da... Treba to da pusti i interni revizor i postane nezaposliva osoba zbog toga jednog dana, ako ne i zatvorenih. I treba da puste tajni prolaz agencije koje periodično daju atest za sve to.
Ne bi me iznenadilo da je postojao prolaz iz stana do prostorija banke. Ali u trezor, nije realno.
Tko leti, vrijedi...
Nikad nisam niđe ni čuo ni pročitao da se trezor cbcg bavi provjerama trezora banaka i njihovih šaltera. Znam da izdaju gotovinu bankama, da se bave falsifikovanim novcem i slično, ali baš nikad nisam čuo da provjeravaju bilo šta kod banaka.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
There are currently 21 users browsing this thread. (2 members and 19 guests)
Bookmarks