Page 248 of 252 FirstFirst ... 148198238244245246247248249250251252 LastLast
Results 6,176 to 6,200 of 6291

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Možda je Aco htio da se osjeća kao Baja Patak. Želim da vjerujem da je volio da da ode do trezora uveče, kad svi pođu na spavanje, pa da razbaca pare po podu i pliva u njima.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    1,954
    Thanks Thanks Received 
    1,460
    Thanked in
    543 Posts

Realno, sva ta priča je tabloidno avetanje a ne pravo i sudstvo i kriminalistika.

Nego, ono kad su ga privodili, jesu li ga privodili u limenku?

Thanks Thanks Given 
    1,384
    Thanks Thanks Received 
    1,124
    Thanked in
    642 Posts

https://libertaspress.me/single-news/4194

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Slaven Radunović, više puta je zvao direktoricu Uprave za zaštitu kulturnih dobara (UZKD), Petru Zdravković kako bi insistirao na legalizaciji luksuznog hotela sa pet zvjezdica i kupališta u Baošićima, čiji je investitor kompanija "Carine“, u vlasništvu Čedomira Popovića.

To je Zdravković ispričala u policiji, početkom marta ove godine, kada su je inspektori Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi pozvali da im dostavi pojašnjenja šta je sve Uprava, na čijem je čelu, uradila kako bi se zaštitilo prirodno blago na pjeni od mora.
    "Ovom prilikom ministar Radunović me je upoznao sa činjenicom da su dvije etaže izgrađene mimo prijave građenja i postavio pitanje iznalaženja rješenja u smislu formalizovanja to jest legalizovanja ove dvije etaže, s obzirom na to da se otvaranje hotela planira za ljeto 2026. godine. Osim navedenog, ministar Radunović me je zamolio da se sastanem sa glavnom državnom arhitekticom Mirjanom Đurišić, sa kojom bih trebala da se dogovorim oko daljih koraka u pronalaženju rješenja, na šta sam mu ja decidno odgovorila da hotel može proći regularan postupak legalizacije jedino kroz zakonske okvire“, rekla je ona.

4. The Following 3 Users Say Thank You to coldplay For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,954
    Thanks Thanks Received 
    1,460
    Thanked in
    543 Posts

Nekim osobama se iz aviona vidi da su vnago, u tome se posebno ističe gorepomenuta veprina.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Tica For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,005
    Thanks Thanks Received 
    9,038
    Thanked in
    4,358 Posts

Kako se ovaj kvalitetno posprdao sa suzanom mugosom

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...avicev-telefon

Ocu kaze da prijavim da mi je nestalo mil i po
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    26,221
    Thanks Thanks Received 
    8,418
    Thanked in
    4,144 Posts

Quote Originally Posted by Tica View Post
    Nekim osobama se iz aviona vidi da su vnago, u tome se posebno ističe gorepomenuta veprina.
    Malo je onakvih čini mi se

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

9. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    626
    Thanked in
    287 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    I ja mislim da nije nikakav problem to što je Aco ulazio u trezor Prve banke iz stana. Veći je problem što ovlašteni za ulazak u trezor iste banke nisu smjeli da uđu iz prostorija banke
    Evo si me kao ćurku navukao da opet čitam tekst, koji sam prvobitno preletio, i bolje što jesam. Ovo i nije tekst o nekakvom "slučaju" koji se istražuje u realnom svjetu, nego više medijski pritisak na institucije da nešto nalaze Acu.

“Vijesti” su tužilaštvo pitale da li je u ODT-u Podgorica formiran predmet u vezi sa vratima
    ...pa su onda Vijesti, u formi pitanja, iznijele svoje viđenje kako bi sve trebalo istražiti sve "u vezi sa vratima". Odma se vidi da autorka - mučena novinarka Vijesti - nije opterećena ZKP, KZCG, niti drugim slovom zakona - to ostavlja tužilaštvu da se snalazi. Pa ako se ništa ne bude dešavalo, biće opet "Tužilaštvo i policija i dalje ćute na pitanja o vratima" - ne bi bilo prvi put da se lignje iz tužilaštva saviju, i procijene da je manja šteta izmisliti djelo "u vezi vrata", nego biti prozivan od novina danonoćno. Eto su onome iz Bemaksa kao kriminalnu aktivnost pisali "uticao je na medije", privatne - kad može to, mogu vala i vrata bit krivično djelo.

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Biti vlasnik banke nije isto što i biti vlasnik privatnog stana. Sa privatnim stanom možeš da radiš šta oćeš, a banka mora da posluje u skladu sa zakonima, tako da ni vlasnik nema neograničena prava nad njom. Meni jedino nije jasno na koji način misle da dokažu da li je prije deset godina imao direktan pristup u trezor. To se svakako ne bi moglo odradit bez saradnje zaposlenih u trezoru, jer sve i da je postojao pristup iz stana, čisto sumnjam da je imao vatrogasnu šipku da se spusti iz dnevne sobe među police sa parama, nego bi to morao da bude "samo" pristup prostorijama iz kojih se pristupa sefu, čije otvaranje samo po sebi ima određena pravila poput suključarstva i ko zna čega sve još. A čisto sumnjam da je u opisu posla cbcg da pregleda privatne stanove i moguću povezanost sa trezorom. Nemam nešto ideju u čijoj bi to nadležnosti bilo unutar cbcg sektora koji kontroliše poslovanje banaka, niti znam na koju bi foru sebi obezbijedili dozvolu da vršljaju po privatnim stanovima. Inače, odakle se potegla ta priča uopšte? Od onog nesrećnika što je izbiflao gomilu gluposti prije po godine?
    To da li je Aco nekad imao pristup trezoru - to je priča za kafanu, ali evo da pretpostavimo da je imao pristup, i da postoje snimci video nadzora đe Aco ulazi u trezor, vata krug i izlazi.

Tužilaštvo ne može da procesuira NIŠTA sem onoga što piše u posebnom dijelu Krivičnog zakonika - dakle, ništa sem radnje koje su opisane tamo kao biće krivičnog djela. Kroz formu krivičnog djela su prepoznate najteže protivpravne radnje - ulaskom u trezor, Aco bi sigurno prekršio neki zakon ili pravilnik, koji definiše procedure rada poslovne banke - ali ima na kraju tih zakona dio "kaznene odredbe" - ko ne ispoštuje te i te procedure kazniće se novčanom kaznom bla bla - prekršaj, ne krivično djelo; da bi tužilaštvo imalo posla, moralo bi još nešto da se desi - da fale neke pare, da postoji šteta / protivpravna korist.

Ovo što Vijesti upiru - to je kao da te uvati saobraćajac na radar sa prekoračenjem brzine, neregistrovan, istekla vozačka, rotacija policijska na krov, sve kako ne treba, jadi... i novine pitaju šta je tužilaštvo preduzelo povodom suludog vozača - ništa ne može da preduzme, jer fali posljedica da bi bilo krivično djelo iz člana 339, fali tjelesna povreda ili imovinska šteta; i dalje je prekršaj(i) po ZOBS.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Srbi sve zavadiše.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    626
    Thanked in
    287 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Nije ni čudno da ti nemaš razumijevanja kad se napada familija Đukanović.
    Nisam ja niđe pominjao bilo kakve pravne osnove. Već dio đe premijerov brat ima banku, zgradu i prolaz do trezora te banke. U kojoj jeste većinski vlasnik, ali sigurno da po nekim pravilima ne smije imati prolaz iz stana u trezor. Meni je to totalno nebitno pravno, već na još jedan način pokazuje koliko je ta familija moćna i šta je sve mogla raditi "u"Crnoj nam Gori. A dosta je vratiti se u vesele devedesete i pogledati šta su imali tada, a šta danas. Odnosno za danas možemo samo pretpostaviti, a i ovo što se zna je dooooostttaaaaa. A znaš čega je dosta, ne toliko ni para, već uništenih života, sistema, države. Djece, školovanja, ko zna koliko ugašenih života zbog para koje nisu završile uložene u bolnice već u Dubajiu, Luksemburgu i ko zna đe sve. I ova država nikad neće napraviti veći iskorak naprijed dok se sa njima ne završi.
    Ada napadaj kolko oćeš familiju Đukanović, ali kad se to radi kroz institucije sistema, bez osnova - to je klanje vola radi kila mesa, a bez ikakvih rezultata; to što su Đukanovići odrali državu, to su pokrili. Blažo je meni i tebi zakonito naplaćivao 2,5€ na račun na struju, "limenka" je zakonito obeštećenje, digle su se ruke izgleda od "ničije kuće", afera "Telekom" ima elemenata krivičnog djela kolko li i ova vrata...

Meni eto nije "nebitno pravo", pa nisam za to da izmišljamo krivična djela đe ih nema, da bi se "završilo s njima" - ali bih podržao i to da napravimo zasebnu pravnu strukturu samo za obračun sa DPS, kao u Nirnbergu za naciste, pa da robijaju svi - kad bih znao da ćete posle toga ti i tebi slični progledati, i primjetiti da jedan Boris Raonić predstavlja uništenje sistema, a njegova "vladavina" uništenje karijera / života; da je Bato Carević na slobodi isto uništavanje sistema; da je uništenje sistema kad na čelo odjeljenja za antikorupciju MUP postaviš pravosnažno osuđenog za koruptivno krivično djelo; da Slaven Radunović uništava sistem; da treba da se vidi šta je Abazović pisao na Sky, i sa kim (obzirom da je prizano da je imao, a častili ga ovi iz klana).

E da sam ja do juče živio u frižider, onda bi možda i povjerovao vama ogorčenima, da vam samo još eto fali da se Milo uhapsi, pa da se doživi katarza...

13. The Following User Says Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...a-zadnju-rijec

na šta je spala Podgorica, greote. oće i od nje da naprave četničku kasabu po uzoru na one selendre poput nikšića ili pljevalja

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,537
    Thanks Thanks Received 
    484
    Thanked in
    267 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

na šta je spala Podgorica, greote. oće i od nje da naprave četničku kasabu po uzoru na one selendre poput nikšića ili pljevalja

Selendre? Ne znam sto stalno imas potrebu da prozivas Nk?

Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2026]

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    jedan Boris Raonić predstavlja uništenje sistema, a njegova "vladavina" uništenje karijera / života; da je Bato Carević na slobodi isto uništavanje sistema;
    e al boki i bato su srbi, a od 30.08.2020. godine je rečeno da moraju izdušit jer su tries godina gaženi. na forum tako pisali. mogu sjutra ovi glasat da se Crna Gora pripoji Srbiji (ka što oće jednom i to brzo) ovi na forum će reć, samo da se dps ne vrne. zato samo navijat da vučić ponižava ove svoje podanike koji su vlast u cg najjače što može

boki je najbolji primjer prelaska iz 'crnogorstva' u 'srpstvo'. godine putovanja po evropi na račun fscga pa onda odlučio da je ipak bolje bit glavni u rtcg i bit srbin

Quote Originally Posted by mika123 View Post
    Selendre? Ne znam sto stalno imas potrebu da prozivas Nk?

pardon. četnička kasaba.

ne moram ja prozivat njih ništa, oni su pokazali sve izborom onoga za preśednika opštine. on im je ogledalo kakvi su to ljudi

Last edited by outline; Yesterday at 20:08.

17. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,384
    Thanks Thanks Received 
    1,124
    Thanked in
    642 Posts

Smeta oslobođenim pripadnicima srpskog naroda ime borca protiv fašizma

19. The Following User Says Thank You to coldplay For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by coldplay View Post
    Smeta oslobođenim pripadnicima srpskog naroda ime borca protiv fašizma
    tries godina trpjeli da se biblioteka zove 'Radosav Ljumović', znaš li ti kako je to teško? nisu im dali ovi iz dpsa u biblioteku da ojdu, tolika je to bila mržnja ka njima

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Kad vidis da su Becir i Emilo nedje upetljani, znas da nista dobro ne moze bit.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,537
    Thanks Thanks Received 
    484
    Thanked in
    267 Posts

e al boki i bato su srbi, a od 30.08.2020. godine je rečeno da moraju izdušit jer su tries godina gaženi. na forum tako pisali. mogu sjutra ovi glasat da se Crna Gora pripoji Srbiji (ka što oće jednom i to brzo) ovi na forum će reć, samo da se dps ne vrne. zato samo navijat da vučić ponižava ove svoje podanike koji su vlast u cg najjače što može

boki je najbolji primjer prelaska iz 'crnogorstva' u 'srpstvo'. godine putovanja po evropi na račun fscga pa onda odlučio da je ipak bolje bit glavni u rtcg i bit srbin

pardon. četnička kasaba.

ne moram ja prozivat njih ništa, oni su pokazali sve izborom onoga za preśednika opštine. on im je ogledalo kakvi su to ljudi

Kakvo treba da budes smece da tako generalizujes?

Thanks Thanks Given 
    1,676
    Thanks Thanks Received 
    2,651
    Thanked in
    1,202 Posts

Quote Originally Posted by coldplay View Post
    Ja ipak vise vjerujem ministru

Ministarstvo prostornog planiranja: Radunović i Zdravković komunicirali ko je nadležan za hotel u Baošićima

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...el-u-baosicima

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2026]

Quote Originally Posted by mika123 View Post
    Kakvo treba da budes smece da tako generalizujes?

u toku prvog mandata njegovi glasači izražavali namjeru da biju Crnogorce koji su došli da slave 13. jul/njegovi navijači i sugradjani uzvikivali sramotne parole/prijetio Crnogorcima da će ih ubijati ako ne bude pomirenja s njim/ružno gestikulirao dok je išla himna Crne Gore. i posle svega ovoga opet glasaju za njega nameće se sasvim logičan zaključak. isti su ka i on i slažu se sa svim njegovim stavovima. maśa je prava mjera toga nečega što neko iz nekih razloga zove opštinom

ps - kad se maśa birao prvi put, sns je gostova u nk tad da mu pomogne. sjećam se vrlo dobro kako se o tome na forumu pisalo tad je ovim vanjskim forumskim crnogorštinama iz nka sns itekako valjao

Last edited by outline; Yesterday at 20:37.

Thanks Thanks Given 
    7,404
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Koliko je bolje da trajekt bude državni pa da ima para da se Drljević očeše za savjetničko mjesto, prvo po ugovoru o djelu, a brzo i profesionalno kad je pravosnaćno osuđen pa ne može da nam sa Raonikijem vodi RTCG.
    Inače, nezavisni čelnik Savjeta RTCG kojeg plaća firma koju vodi Mandićeva partija. Osvježilo!

https://etv.me/drustvo/drljevicu-jos...ima-s-javnoscu
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Kao da daju ime nekoj trafici pa da stavljaju ime Marka Miljanova.
    Neka maknu ime školi Vladimir Nazor i stave Marko Miljanov.

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Kao da daju ime nekoj trafici pa da stavljaju ime Marka Miljanova.
    Neka maknu ime školi Vladimir Nazor i stave Marko Miljanov.
    Pa da imamo dvije OS Marko Miljanov. Mudro zboris.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

28. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Pa da imamo dvije OS Marko Miljanov. Mudro zboris.
    Mislim zbog Kuča kad su se već dofatili te teme mijenjanja.
    Jer se imena i godine i sve ostalo ništa ne poštuje i ne gleda.

Thanks Thanks Given 
    1,384
    Thanks Thanks Received 
    1,124
    Thanked in
    642 Posts

Drži se automobilizma

Thanks Thanks Given 
    7,404
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Momci,

kad počnete palamudit o trezoru na osnovu klikbejt prevare Vijesti, ajde budite funkcionalno pismeni i pročitajte tekst.
    U tekstu se Vijesti iskusno ograđuju "navodno, kako su pisali mediji i sl." i tekst je uglavnom o tome kome su sve slali pitanja i ko ih je sve odyebao.
    U suštini, izgleda da je presušile info od SDT, ko zna zašto, pa Vijesti provjeravaju urbane legende. Šalju pitanja i prave tekstove gdje pišu kako im niko nije odgovorio. I onda zakače naslov za navlačenje sa tekstom đe pažljivaju vagaju formulacije da se naaaaaarod prim,i a ne pogine se na sud.
    I tako izgubih 5 minuta života na glupost.

E sad ponešto u vezi trezora. Prvo, postoje procedure kako trezor radi, dvoje ga otključava i slične rabote, da ne duljim.
    Trezor se osigurava. Prvo kod domaćeg osiguranja, pa kod reosiguranja. Za polisu se sprema foto elaborat i iz osiguranja izlaze na licino mjesto. Da neko, makar bio i većinski vlasnik može iz stana nekim tajnim prolazom da dođe u trezor, niko ga ne bi osigurao.
    Takođe postoji u CBCG organizaciona jedinica koja se bavi trezorom, bankomatima, brojačicama, procedurama i obavlja kontrole svih mjesta u banci gdje se vrti keš, prije svega trezorom i šalterima. Da bi nešto tako puštili, nemoguće je.
    E da... Treba to da pusti i interni revizor i postane nezaposliva osoba zbog toga jednog dana, ako ne i zatvorenih. I treba da puste tajni prolaz agencije koje periodično daju atest za sve to.
    Ne bi me iznenadilo da je postojao prolaz iz stana do prostorija banke. Ali u trezor, nije realno.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,665
    Thanked in
    3,832 Posts

Nikad nisam niđe ni čuo ni pročitao da se trezor cbcg bavi provjerama trezora banaka i njihovih šaltera. Znam da izdaju gotovinu bankama, da se bave falsifikovanim novcem i slično, ali baš nikad nisam čuo da provjeravaju bilo šta kod banaka.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Page 248 of 252 FirstFirst ... 148198238244245246247248249250251252 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)