Jel ovo ono 8km za 6 godina?pakleno.
Monteput" je potpisao 237,47 miliona eura sa PDV-om vrijedan ugovor sa konzorcijumom koji čine "Briv Construction", "Herc gradnja", "Hering", "IPSA Institut" i "Shadong Foreign Economical & Tehnical Cooperation", za projektovanje i izgradnju obilaznice oko Budve.
Znaci sa PDV cijena
A podizvidjaci pojma nemam ko su nesto hercegovina kotorani sarajevo i kina
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jel ovo ono 8km za 6 godina?pakleno.
S obzirom da u ravnicu radimo 15km 4 godine...
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Да, ово је без инсталација.Што ће још подићи цијену.
Пројекат је прескуп, јер је преамбициозно замишљен, као 2+2 аутопут, али без зауставних трака.
Монтепут је на подручју приморских општина исцртао преамбициозне и мегаломанске дионице аутопутева и брзих цеста, које су такве прије свега због терена.
И онда су ову дионицу као најкритичнију узели да раде, и то кошта, колико кошта.
Неће нам ни милијарде ЕУ помоћи да све то на југу остваримо.
Ту је могла да прође и обична магистрала, исто важи и за ону дионицу кроз катунску нахију ђе планирају да праве аутопут од Чева до Драгаља.
У случају обилазнице око БД, овај пут само то и треба да буде, ништа више, а катунски аутопут неће за више деценија бити ишта више до боље везе ПГ и Х.Новог, јер аутопут кроз Херцеговину неће скоро.
Боље да су се амбиције смањиле, да се ишло на 1+1 а остатак новца да иде ка сјеверу, да се што прије почну радити дионице ка Србији и тунел ка Косову.
Last edited by BAR; 29-06-26 at 20:39.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ljiljanić: Naredne godine glavni radovi na dionici Mateševo–Andrijevica, u pripremi i tri obilaznice
https://www.cdm.me/ekonomija/ljiljan...ri-obilaznice/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Matrix živimo ali bukvalno. Kakve bajke nevjerovatno.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
A dobro sta ces. Idu izbori brzo. Valja se malo lagati.
Kako nijesu izbori svaki dan
Za mostove na Morači 6,88 miliona eura
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...8-miliona-eura
Na ova zakonska rjesenja ce neki advokat da presavije tabak i zaradi stan u shity kvart na tuzbu drzavi...
Za vise zakona je do sad utvrdjivano da nema oduzimanja imovine, cak ni kad je dokument u pitanju, a ne auto...
a sto i most Crnegoraput... neeee
Zato što se Bemax eliminiše iz svih tendera zbog trivijalnosti i gluposti, baš kao što su druge firme prije 10 godina a Bemax prolazio. Jbg kolo sreće se okreće.
Nije bitno ko će dobiti tender, bitno je da se rokovi i kvalitet ispoštuju. Možemo reć da je Bemax poštovao rokove, a kvalitet sumnjam da je ijedna firma.
Za pojedine dionice puteva, mislim da je Mehanizacija programat Nikšić i najbolja. Ono što urade bude kvalitetno. To je makar moj dojam.
jes, ali Crnagoraput nije ispostovala rok ikad... i to ne za mjesec dva no za godine...
Da ne pominjemo da je na kraju i kvalitet bio ocajan, da su bulevar u Donju Goricu rekonstruisali u baas velikim dionicama poslije manje od 3 mjeseca i slicno
Jasno je i meni da je smo mi raj za poslovni nepotizam...
Donju Goricu je radio Tehno putcisto da budemo fer.
Nije ni Tehnoput, nego neka njegova reinkarnacija. Tehnoput je, kao i gomila firmi skorojevičkih bizmismena, odavno otišao u stečaj i ostao dužan bogu i narodu da bi se onda odmah formirao neki novi Tehnoput, za koji ne znam šta mu je dodato u nazivu da bi ispalo da nije ista firma kao ona što je pobjegla od finansijskih obaveza u stečaj.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A dobro nećemo cjepidlačiti sad. Tehnoput, Tehno put M, Tehnoput - MNE isti đavo.
Brenodvi evoluiraju godinama što ćeš.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks