Results 1 to 1 of 1

Thread: Stilski namjestaj

Thanks Thanks Given 
    3,591
    Thanks Thanks Received 
    6,839
    Thanked in
    3,577 Posts

Default Stilski namjestaj

Prodajem prilicno star stilski namjestaj, u kompletu ili po komadu.

Vecina namjestaja je stara blizu 100 godina (nesto iz 1930-ih a nesto deceniju kasnije). Prakticno su sve stvari od punog drveta. Mislim da je vecina (ako ne i sve) mahagoni a moguce da su neki komadi od drugog punog drveta poput bukve ili oraha. Ako se neko bolje razumije, neka slobodno napise bilo u komentaru ili meni direktno preko PP.

Neke informacije u vezi 'stila', godina i sl. je identifikovano od strane AI pa to uzmite sa rezervom, ja se ne razumijem u stilove drveta a ni starosti istih. Znam samo da ima sigurno makar 60-70 godina da su donijeti u Jugoslaviju a neki komadi su sigurno i stariji od toga.

Svakako sam pokusao da nadjem kupca ali ponude koje sam dobijao su bile ispod minimuma i to obicno od ljudi koji samo oce da brzo preprodaju pa da recimo stvar od 1000e plate 50e i sjutra prodaju za 100e. Takvi kupci, tj. "brzi preprodavci" me ne interesuju. Ako vec ne mogu da nadjem kupca koji cijeni stil, starost i kvalitet namjestaja onda makar nekog ko ce naci takvog.

Cijene su okvirne, bazirane na raznim informacijama, od online cijena slicnih komada, preko ChatGPT sugestija pa do onoga koje se smece od iverice moze kupiti za slicne novce u poredjenju sa ovim komadima koji ce nadzivjeti kupca a sigurno i njegove/njene potomke. Moguc dogovor oko svake cijene, posebno ako se uzima vise komada ili cijeli 'set' jer mnoge stvari mogu da idu zajedno u istoj prostoriji.

Uglavnom su birane neke 3 najreprezentativnije fotografije, da ne zatrpavam temu. Ukoliko neko zeli jos slika ili informacija neka pise na PP.

Sve stvari se nalaze u Sutomoru gdje se mogu pogledati i ponijeti. Organizovanje prevoza i placanje istog je na kupcu, niti imam vremena niti zivaca da trazim transport bez obzira na ponudu i uslove kupovine.

1. Stilski salonski ormar/kredenac od punog drveta

Salonski ormar/kredenac iz 1930 i neke godine. Star skoro čitav vijek. Od punog drveta, jako težak. Okvirne dimenzije su: - max širina: 120cm - max dubina: 63cm - max visina: 158cm Sa slika se može vidjeti stanje i sam raspored fioka/ladica i ostalih pregrada. U dosta dobrom stanju, pored dva manja očtećenja a to je ovaj komadić koji je slomljen na sredini (gore) i jednoj od fioka je polomljen donji dio. Sve pregrade/fioke su inače funkcionalne.

Okvirna cijena: 750 eura

2. Kredenca sa ogledalom / Dressing cabinet od punog drveta

Kredenca sa ogledalom (Dressing cabinet) od punog drveta, sa početka 1930-ih godina. U korektnom stanju iako je potrebno "osvježenje" drveta/laka. Mnoštvo polica, fioka i pregrada, sa svih strana i veliko centralno ogledalo. Dvije zastakljene vitrine na bokovima. Širina je nekih 130cm. Dubina nekih 42cm. Visina nekih 208cm.

Okvirna cijena: 650 eura

3. Stilska salonska komoda/kabinet

Stilska salonska komoada (cabinet d'appui) sa pocetka 1900-tih godina, rađena u stilu Napoleona III. Ukrašen mermernom pločom na vrhu i raznim bronzanim elementima sa svih strana. max širina: 80cm max dubina: 38cm max visina: 104cm

Okvirna cijena: 850 eura

4. Stilska stolica, mahagoni, puno drvo

Na prodaju stilska stolica stara preko 50 godina. Mahagoni, puno drvo. Orijentalni motivi iz Kine sa kraja 18. i početka 19. vijeka. Ručni rad. Unikat. U jako dobrom stanju a ovakve stvari traju vječno.

Širina je nekih 46cm. Dubina nekih 44cm. Ukupna visina 86.5cm (nekih 45.5cm do naslona i sam naslon nekih 41cm)

Okvirna cijena: 350 eura

5. Stilska salonska stolica od punog drveta

Stilska salonska stolica (tzv. "naslonjača") od punog drveta iz 1940-ih godina. Ručni rad u "Queen Anne" / "Chippendale Revival" stilu. U dosta dobrom stanju, uz minimalne znakove korišćenja. Širina: nekih 60cm Dubina: nekih 50cm Visina: 100.5cm Postoje dvije identične stolice. Okvirna cijena za jednu je 400e. Ukoliko bi se uzele obije u kompletu onda bi mogle obije da idu za 700 eura.

6. Stilski konzolni sto od punog drveta

Stilski konzolni sto, od punog drveta. Iz 1950-ih godina. Ručni rad u francuskom "Louis XV Revival" stilu. Namijenjen da ide uz zid, obično u hodniku ili salonu/dnevnoj sobi. Max dužina: 123cm Max širina: 45cm Visina: 95cm

Okvirna cijena: 400 eura

7. Salonski/bibliotekarski sto od punog drveta

Salonski/bibliotekarski sto od punog drveta iz 1940-ih godina. Napravljen u engleskom "Jacobean Revival", odnosno "Tudor Revival" stilu. U dosta dobrom stanju, sa minimalnim znakovima korišćenja. Dužina: 153cm Širina: 54cm Visina: 78,5cm

Okvirna cijena: 450 eura

8. Stilski sto od punog drveta

Stilski sto od punog drveta, u "Queen Anne Revival" stilu, najvjerovatnije iz 1940-tih godina. Ima tragova korišćenja ali je u generalno dobrom stanju, samo mu je potrebno "osvježenje". Dužina: 100cm Širina: 44cm Visina: 46cm

Okvirna cijena: 300 eura

9. Stilski sto od punog drveta

Stilski sto od punog drveta, u francuskom "Louis XV" stilu, najvjerovatnije iz 1940-tih godina. Ima tragova korišćenja ali je u generalno dobrom stanju, samo mu je potrebno "osvježenje". Dužina: 100cm Širina: 55cm Visina: 52cm

Okvirna cijena: 350 eura

10. Stilski pomoćni sto od punog drveta

Manji pomoćni sto od punog drveta, ručni rad. U dosta dobrom stanju, samo ga je potrebno očistiti i eventualno malo osvježiti. Dužina: 64cm Širina: 38,5cm Visina: 48,5cm

Okvirna cijena: 200 eura

11. Servisni sto od punog drveta

Pokretni servisni sto za posluživanje, od punog drveta. Star blizu 100 godina. Ima oštećenje jedne noge, tj. nedostaje točak na jednoj od 4 noge. Ostatak stanja solidno, pogotovo za tako star primjerak originalnog namještaja. Gornji dio se uklanja pomoću ručki i služi kao tacna za služenje hrane i pića iako se najčešće upotrebljavalo za služenje čaja ili kafe. Dužina: nekih 77cm, sa ručkom Širina: 46cm Visina, nekih 70cm samog stola, sa tacnom i ručkama nekih 77cm

Okvirna cijena: 200 eura

Last edited by Fidel Castro; Yesterday at 12:14.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)