Page 159 of 159 FirstFirst ... 59109149155156157158159
Results 3,951 to 3,955 of 3955

Thread: Sta citate trenutno?

Thanks Thanks Given 
    24,129
    Thanks Thanks Received 
    9,977
    Thanked in
    7,472 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Zar ne boji i sve svjetske pisce, počev od klasika pa do savremenih pisaca. Sad, ne znam na koje konkretno misliš, mogu da pretpostavim...A ako se sami ne boje onda ih razni "mislioci" svrstavaju, npr. kad sam guglao Peljevina odmah mi je iskočio članak iz Gardijana kako je Peljevin predvidio "Putinovu Rusiju"... I oni to stvarno vide, i objašnjavaju... Sve se može tumačiti i ovako i onako, ali univerzalnost i svevremenost uvijek se cijene i izdvajaju.
    Mogu oni da svrstavaju koga đe oće meni je bitno đe ga ja strvstavam.Kao neko ko nekoga osjeća.I prednost mene kao jedinke je što mogu da mjenjam kao fluid i mišljenje na osnovu osjećaja jer moje ništa nije ni isprogramirano ni naručeno ni socijalno me zabolje jel prihvaćeno ili nije.Ja književnost prije svega osjećam intelekt s tim veze s vezom nema i neke jebene fraze koje je neko nametnuo da bi štogoĐ definisao i stavio u skupove.Ja veze nemam sa jebenim kritičarima prepuna im usta "znanja" a ne zna se đe su više šuplji.

A gvardijan je da izvineš ******.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 14-06-26 at 02:03.

2. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,166
    Thanks Thanks Received 
    718
    Thanked in
    521 Posts

P. Handke, Kratko pismo za dugi rastanak.
    Pisac apsolutno orijentisan jeziku, ne znam koliko se gubi u prevodu. Na koricama citat kritike iz Der Bunda "Veličanstvena ljubavna priča". Tek sam na polovini knjige pa još ne razumijem Der Bund. Za sada, ono što se može izdvojiti kao originalno i kvalitetno osim novih pogleda na suštinska egzistencijalistička pitanja su i sjećanja i tumačenja nekog bivšeg života jednog čovjeka u egzilu, vrlo različiti od svega što sam do sada čitao.

Sent from my 2409BRN2CY using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    24,129
    Thanks Thanks Received 
    9,977
    Thanked in
    7,472 Posts

Tačno mi je ovaj Rus naletio u pravom trenutku smori me Tomas žešće ubaci u teške filozofije a ovaj je lud na istu temu.

Ovako i ja bi zamislila kao da mi misli čita.

"U tom kontekstu, sugestivan je i sam naslov kao neka vrsta komentara, objašnjenja fikcionalnog sveta: život insekata – naslov ovog alegorično-satiričnog romana – zapravo je život ljudi, odnosno život insekata koji se ne razlikuje od ljudskog. Mapirajući probleme u društvu, kao i one koji se tiču ​​iste egzistencije, Peljevin iz poglavlja u poglavlju širi tematski okvir: susrećemo se sa zavisnicima od narkotika, eksploatisanim radnikom zaglavljenim u kolotečini bez mogućnosti vertikalne društvene pokretljivosti, ženom u okovima patrijarhalnog sustava, pa i sa čistom egzistencijalističkom prozom. Drugim riječima, radi se o „romanu“ uvezanih priča od kojih su neke od njih narativno spojene samo na temelju činjenice da se radi o svijetu insekata."

Sljedeća na spisak.

Thanks Thanks Given 
    24,129
    Thanks Thanks Received 
    9,977
    Thanked in
    7,472 Posts

...i ovo..

"Postoje tri budistička načina da se gleda televizor. U suštini, to je isti način, ali u raznim fazama treninga izgleda drugačije. Najpre gledaš televiziju sa isključenim tonom. Otprilike pola sata dnevno, svoje omiljene emisije. Kada se pojavio misao da na televiziji govore nešto važno i zanimljivo, ti je postaješ svestan u trenutku kada se ta misao pojavi, i samim tim je neutralizuješ. Prvo ćeš popuštati i uključivati ton, ali ćeš se postepeno navići. Najvažnije je da nema osećaja krivice kada ne možeš da se obuzdaš. Na početku je tako sa svima, čak i sa lamama. Zatim počinješ da gledaš televiziju sa uključenim tonom, ali isključenom slikom. I na kraju počinješ da gledaš isključen televizor. To je zapravo glavna tehnika, a ostale dve su pripremne. Gledaš sve vesti, ali televizor ne uključuješ. Veoma je važno da su ti za to vreme leđa ispravljena, a ruke je najbolje držati na stomaku - desni dlan odozdo, levi odozgo. To je za muškarce, a za žene obrnuto. I ni na trenutak ne skreći pažnju. Ako tako gledaš televiziju deset godina, barem jedan sat dnevno, možeš da shvatiš prirodu televizije. A isto tako i svega ostalog."

I Generacija P ide na spisak.

Thanks Thanks Given 
    358
    Thanks Thanks Received 
    1,647
    Thanked in
    1,261 Posts

Mogla bih nešto ljetnje.... recimo "Paunovo pero" Ljiljane Habjanović Đurović.
    Nekako su nam se našla 2 primjerka u kući. Ako to nije neki znak.... ja ću učiniti da bude.

Page 159 of 159 FirstFirst ... 59109149155156157158159

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)