Imam ja jelovnike oy njih petoro, nego džabe jelovnici kad je guzica velika
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Gledam i ne vjerujem da sam ja otvorio ovaj topic, kako su ovo bili neki momenti "a dosta ga je bilo", "ne može se više ovako" i slično.
Istini za volju, "lakši" sam 3-4kg nego tada ali ne zbog neke zdravije ishrane sigurno, samo se "guzica smanjila", donekle...![]()
"Francuski naučnik Andre Simonton je 1949. i 1971. godine objavio rezultate svog istraživanja o vitalnosti hrane i elektromagnetizmu. Koristeći naučnu opremu, merio je energiju koju generišu različite kategorije hrane. Što je veći broj angstroma, to je veća povezana energija. Nije iznenađujuće da je Simonton utvrdio da sveža, organska, nekuvana i neprerađena hrana sadrži najveću elektromagnetnu energiju. U stvari, sveže, zrelo voće je najenergetskija hrana koju možemo konzumirati – izmerio je njihovu energiju u rasponu od 8.000 do 15.000 angstroma. Odmah iza voća, sirovo sveže povrće nosilo je energiju u rasponu od 8.000 do 9.000 angstroma. Orašasti plodovi i semenke su takođe bili deo ove „prve“ kategorije, superhrana je nosila plus 15.000 angstroma energije...
U „drugu“ kategoriju, Simonton je svrstao kuvano povrće, jaja, kuvanu ribu, šećernu trsku, mleko i puter, koji su proizvodili zračenje u rasponu od 6.500 do 3.000 angstroma. Kada se setimo da krvni sud u zdravom stanju nosi energiju od 6.500 angstroma, shvatamo da je hrana koja ima manje od ove vrednosti hrana koja iscrpljuje našu energiju umesto da je povećava.
Veoma slabo zračenje – ispod 3.000 angstroma – izmereno je u kuvanom mesu, kobasicama, kafi, džemovima, prerađenim sirevima i belom hlebu. Konačno, u poslednjoj kategoriji bila je hrana koja praktično uopšte nije pokazivala energiju: ultraprerađena hrana, alkohol, konzerve, beli šećer i beljeno brašno. Imajte na umu da su ovi eksperimenti sprovedeni pre sedamdeset godina, kada je kvalitet hrane zapravo bio bolji nego danas.
Kako je vreme prolazilo, kvalitet hrane je opadao, a potrošači jedu više hrane ispod 6000 angstroma energije nego ikada ranije...
Svaka hrana koju proizvodi priroda nosi specifičan elektromagnetni potpis (energetski potpis) koji se prenosi na osobu koja konzumira hranu. Kao takvi, možemo jesti da bismo živeli ili jesti da bismo umrli, izbor je vaš..."
Svaki dan je dobar za upiranje.
https://www.scribd.com/document/6823...i-za-svaki-dan ovi recepti su odlicni..
The more things change, the more they stay the same.
Dobriii
![]()
I ja sam se bacila na dijetu, što rece extravagance, nema što nijesam probala i nije da ne vrijedi ali čim se opustim i to ne opustim opustim, nego ono da ipak pojedem jedn dvije palačinke, da ipak pojedem tortilju na kojoj ima malo pavlake ili da pojedem maleno parčence NORMALNE pizze, pomfrita nekoliko komada, kilaža ili miruje ili se blago penje na gore....
Kod mene je situacija sa Hasimotom vrlo uznapredovala pa mi je mnogo teže da se nosim sa kilažom, ali evo sama sam primjer- šetnja, svaku noć bez obzira na uslove, ja sam praktikovala od 8 do 15000 koraka, međutim, tih 15k meni ne odgovara jer imam istovremenu i osteoporozu na kičmi tako da sam se ograničila na 8-10k koraka i naravno, izbacila iz ishrane krompir, pirinač, tijesto, ulje tek toliko koliko prstom pomažem to što sebi spremam na tiganju, a kuvana jela bukvalno samo od masnoće od mesa ni grama dodatog ulja...ovi lonci expres i multicookeri i sl me spašavaju tako da stvarno nijesam gladna ali izem ti život ako ne mogu jednu palačinku da pojedem?! Krofnu, tijesto sa makom?! Burek bez ičega? pitu od jabuka? Pravim ponekad bez sećera sa heljdinim korama....snalazim se...bogami ponekad napravim i puding od vanile da me želja mine, stavim jednu kesicu vanil šećera u pola litre ja pojedem jednu ćasicu ali sve je to prijatelji moji mučenje...sve dok maštam o danu kad će mi vaga mjeriti onoliko koliko želim, to je još 8 kilograma dolje (i to najteže ide) a najviše mi smeta što ne mogu da šetam od kičme...mogu ali ne mogu previše tu do 8k koraka...eto tako jedite umjereno dok ste mladi jer pitaće te starost đe ti je bio mozak da sebe tako nagrdiš
P.S. zaboravih da kazem da sam na dijeti od 23.02. i da sam skinula 10 kg ali sve je to mučenje
Last edited by zvoncica; Today at 21:40.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks