Takumi, game set and match.![]()
PakaoMada, vidim da prodavac ima odličnu reputaciju a oglas nije bio obilježen kao accident-free tako da bih sigurno dobio uvid u situaciju da sam ih kontaktirao. Ne filtriram oglase kao accident free samo iz razloga kad sam mog bmw-a dovodio, isto nije bio obilježen kao acciden free i kad sam pitao šta se desilo i dobio uvid u istoriju vozila, obično cukanje na parkingu je bilo, mislim da nije posla ni za limara bilo, samo farbanje branika.
![]()
Vještačka.
Šalio se.
Ne bave se time njemci.
Resetuj long term fuel ecomomy, sipaj do cepa, resetuj trip i vozi do rezerve.
Prema tome, šta da ti kažem?
nista do rezerve bolje do kraja. tacnije je.
f6
Jednom mi je range bio 7km.![]()
Ja sa plinom lako izmjerim da mi troši 25 po Podgorici![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da se ne mijesa malo trip computer i board computer? posto bmw ima oba menija podijeljeno...kratkorocna i dugorocna potrosnja
Bitrate stalno se zalis na potrosnju, kolika ti je dugorocna potrosnja?
Ako stalno resetujes board zato ti i pokazuje toliku potrosnju...Treba ti minimum 1000-2000 kilometara da pokazuje otprilike realno stanje.
Evo kod mene, to je i realno stanje
![]()
Last edited by Laz; Yesterday at 16:46.
Zar postoji razlika izmedju trip i board computer?
Naravno, trip kompjuter mogu da resetujem na svaki rezervoar, ali mi to nece resetovati dugorocnu prosjecnu potrosnju na board kompjuteru
Resetujem trip kompjuter i drzim ful gas do cetinja uzbrdo, i pisace mi lupam 16l za tu putanju, a prosjecnu ce mi dic na lupam 8.5l
Last edited by Laz; Yesterday at 16:52.
Board computer je mali ekran na dashboardu na kojem se vide podaci kao sto je domet, prosjecna potrosnja, sat, predjeni put, itd.
Trip kompjuter je jedan od podataka koje taj board computer prikazuje. Trip moze biti short term ili long term. Short term se resetuje nakon svakog ciklusa paljenja/gasenja motora ili X sati nakon gasenja i zakljucanja auta. Long term se moze resetovati komandom. Takodje, moze biti jedan trip sa štrikom da se resetuje ili ne nakon svake voznje.
Last edited by TAKUMI; Yesterday at 16:55.
uglavnom ne treba ga resetovat toliko cesto, jer nema sanse kratkorocno da pokaze ni blizu realnog stanja
na mog steka plovak, pa ga vozim do cepa, 500km, opet do cepa...Tako da mu je realno stanje oko 8-8.5grad, 5-6 otvoreno...
ali 97% provodim u grad
Last edited by Laz; Yesterday at 17:05.
Sa BMW nema veze ali sa potrošnjom ima, P207 1.4hdi sipam sestri gorivo jednom mjesecno u njega, vidim na bord potrošnja 8,6lit na 100km šta je ovo u pm nešto nije u redu, vidim i da je to otplike tacno jer reserujem kilometrazu kad ga natankam manje od 600kilometa upali nampicu od goriva a onda vidim i da je prosječna brzina 16km/h na 100km...
I onda čika gemini kaže
Analiza potrošnje "po satu"
U teškim gradskim gužvama, parametar "litara na 100 km" gubi svoj klasični smisao jer automobil više stoji i kreni-stane nego što zapravo putuje. Zato je bolje pogledati potrošnju kroz vrijeme rada motora:
Vrijeme na cesti: Da biste prešli tih 100 km brzinom od 16 km/h, Vaš motor je radio neprekidno 6 sati i 15 minuta.
Potrošnja po satu rada: Kada 8.6 litara podijelimo sa 6.25 sati, dobijamo da je auto trošio oko 1.37 litara goriva po satu rada.
Uzimajući u obzir da motor u mjestu (na leru) troši oko 0.5 do 0.7 litara na sat, preostalih ~0.7 litara je otišlo na konstantna kretanja iz mjesta, rad u prvoj i drugoj brzini, te savladavanje inercije teškog vozila u kreni-stani režimu. To je zaista minimalan utrošak energije.
Zaključak
Sa Vašim 1.4 HDi motorom je sve u savršenom redu. Problem nije u automobilu, već u ekstremnim saobraćajnim gužvama ili kratkim relacijama kroz koje prolazite. Čim automobil dobije priliku da "prodiše" na otvorenom putu i podigne prosječnu brzinu, vidjećete kako se ta potrošnja drastično spušta na njegove prepoznatljive fabričke proreze.
ne zna se je li grdji auto ili boja
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks