Računa naravno ali ne ovako 4 litra da mi digne u 2 minuta. Sa dosta stojanja ode na 23-24 litra i onda nema trika da mogu spustiti potrošnju manju od 18.5l i to da ližem gas
Sent from my 17PM using Tapatalk
Normalna pojava. Sto si mislio, da ti board ne racuna potrosnju dok stojis?
Prema tome, šta da ti kažem?
Računa naravno ali ne ovako 4 litra da mi digne u 2 minuta. Sa dosta stojanja ode na 23-24 litra i onda nema trika da mogu spustiti potrošnju manju od 18.5l i to da ližem gas
Isto, jer u D kad stoji pokazuje 25l+
Dok neka auta pokazuju 0l
zato sto je stani kreni voznja kroz PG . Podji nedje vani tipa 500-1000km otvorenog i onda ce sporo da povecava kroz grad . realno ili ne po gradu svaki benzinac masakrira sa potrosnjom
meni je fiesta 1.25 trosila 10-12l kroz PG stani kreni
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Sad nešto razmišljam, onda veze nema ovo što board računa. Jer ja mogu sad da pređem kilometar i ostavim ga u ler 3 sata, potrošnja će doć 100/100 a kazaljka goriva neće pasti kao da sam vozio 100km sigurno.
tj do 30 bi došla
Na dosta kola u momentu kad stanes i nema kretanja on prebaci na jedinicu L/H , a s obzirom da vj nema tu jedinicu onda kompjuter preracunava nekiom njegovim algoritomom prosjecnu potrosnju i potrosnju ako nastavis taj tempo .
mislim da se te oscilacije desavaju samo kad se tek resetuje bordkompjuter , a da kad ga ne diraas npr mjesec dana onda zakuca na neku vrijednost ... sto kazes i sam nece ic do 100l ne moze povecavat potrosnju u beskonacnosti
mada stara dobra metoda je najjbolja , do cepa napunis vozis 100 ili 200kmh i podjes i opet do cepa i samo vidis koliko ti grijesi bordcomp.
ps. prebaci na trenutacnu potrosnju ako imas , nebi trebalo na ler da trosi vise od 1-1.5l/h
Last edited by Stivi; Yesterday at 13:47.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Najtačnije bi bilo da board na leru računa potrošnju goriva u litrima u odnosu na vrijeme (l/h ili l/min...) ali kome bi to što značilo. Jer na leru je potrošnja matematički beskonačna, jer se količina goriva dijeli sa nulom pređenih kilometara.
Tako da je kompromis proizvođača da ubači neku proizvoljnu cifru od 0;10;25...litara dok je na leru pa to sve posle uvrsti u prosjek na 100km.
Sve što možete da učinite, da što tačnije na bordu imate prosječnu potrošnju je da gasite auto na leru ili da ne stajete, t.j. prolazite kroz crveno, ne stajete na znak stop... Ne biste bili jedini u ovom gradu![]()
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; Yesterday at 14:18.
dje pomenu gasenje auta na semafore , meni se potrosnja okruglo 10% povecala od kad sam ugasio start/stop sistem , bas sam uporedjivao . jedno godinu dana sam vozio sa start/stop i evo godina bez start/stop (softwerski ugasen skroz)
Što govori u prilog tome da je jedan moj kolega davno bio u pravu kad je,na naše razglabanje i gunđanje o poskupljivanju goriva, govorio:
"Meni gorivo ne poskupljuje, no mi je vazda ista cijena"
"Kako to?" pitamo ga mi, "Pa ja na pumpu dam onome uvjek 10 maraka, ni manje ni više".
Ili što bi rekla ona misica, sve je to relativno. Sipajte, vozite, uživajte ili kukajte, zavisno od pogleda na život
Ovo ti je izvana pakovano komplet na LCI. Branici, maska, farovi... LCI ide tek od 2022. čini mi se. Može biti da je lomljen, ali ne mora da znači.
Pola unutrašnjosti je AliExpress special, dakle volan, nasloni za koljena, lakat i zona oko mjenjača nije fabrička. Ukodiran prikaz table od M340, vjerovatno još masu toga nije stock. Točkovi nisu njegovi, upitno je da li su OEM.
Nemaš povrat poreza ođe, samo računaj još ~27% na ovu cijenu da si doma na tablice. EUR1 nećeš dobiti svakako.
Potrošnju u leru diže jer se računa pređeni put koji stajanjem u mjestu ne postoji, jel...
Sent from my OP13 using Tapatalk
Last edited by guvarana; Yesterday at 15:33.
Stay salty.
I kočnice nisu pojačane, nego obične samo ofarbane u crveno.
Stay salty.
Na kraju se dobiju sabrane babe i žabe, ako se gleda sekcija prosječna potrošnja u l na 100km...ali vole ljudi da imaju taj podatak o potrošnji u litrima na 100km pređenog puta da bi imali o čemu da pričaju uz kafu, pa im proizvođač izađe u susret.
Znam na štaa si mislio, ali nije to to, 345mm idu samo sa M-Sport klještima (kod pre-LCI modela su plava, na LCI su crvena, zato ih je ovaj farbao, da ostane po kanonu) koja su veća i lako prepoznatljiva. Ove na oglasu su obične, a ove sa slike su te "pojačane".
Stay salty.
Slažem se.Auto je auto a bager je bager. Kao što ne možeš sabirati auta i bagere tako ne možeš sabirati(ili kako ti kažeš dodavati) l/h i l/km ili matematički različite izvedene veličine se ne mogu sabirati. Ono, možeš, ali ćeš onda dobiti neko mjerenje koje ne znam kako se zove . Takođe, složićemo se da su auta u gradskoj sredini PG sličnija bageru nego autu kolko vremena provedu,t.j.goriva potroše,za pređeni put.
Praštajte, zatežinah, t.j. zateoretisah jer sam imao u školi neki predmet, zvali smo ga "mjerenja"
Last edited by joni; Yesterday at 16:58.
Nemoj to, tebi je skoro pa domaći teren
Stay salty.
Muški ga je stukao. Cijeli oglas je red flag svakako
Stay salty.
Dužan si ručak momcima @bitrate![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks