Top. Nek je srećan!
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nek je sa srecom, mogao si sacekat kakvu boju da bude bas vrh ali i ova jupol mu ide
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Bijela je idealna za naše podneblje!
Boljim ga zamijenio![]()
...
Neka je sa srećom Mojsije. Da uživaš svaki km sa njim, i boljim i većim zamijeniš!
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zivjeli, momci
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Mojsije, neka je sa srecom bembara.
https://youtube.com/shorts/R0o5y-z6X...EekkexL02ImslR
Sent from my SM-F966B using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Samo lagano i pun gas, jedinica je ,,bombona"
BMW nije obična automobilska kompanija. Tokom 2025. godine BMW grupa prodala je 2.400.000 vozila, od čega više od 2,16 miliona automobila nosi BMW znak. Prihodi kompanije iznosili su oko 133 milijarde eura, dok je neto dobit pala na oko 7,5 milijardi eura.
Da bismo razumjeli veličinu ovog sistema: BMW svakog dana proda gotovo 6.750 vozila. U ponudi ima sve – od Serije 1 i Serije 3, preko SUV modela X1, X3 i X5, pa do luksuznih limuzina Serije 7 i električnih modela i4, iX i i7. Prosječna cijena novog BMW-a na mnogim tržištima kreće se od 50.000 do preko 100.000 eura, dok luksuzni modeli dostižu i nekoliko stotina hiljada eura.
Zato nije beznačajna vijest kada BMW upozori investitore da očekuje slabije rezultate. Glavni problem je Kina, gdje je prodaja prošle godine pala za čak 13%, odnosno za više od 90.000 vozila. Upravo je Kina godinama bila motor rasta njemačke automobilske industrije. Danas kineski proizvođači sve agresivnije preuzimaju tržište, dok evropski proizvođači prvi put poslije mnogo godina djeluju ranjivo.
Kada kompanija koja zapošljava više od 150.000 ljudi i obrće preko 130 milijardi eura počne da osjeća ozbiljan pritisak, to više nije problem BMW-a. To je pitanje budućnosti evropske industrije. Jer ako Evropa izgubi trku u automobilima, teško da postoji druga industrija koja može tako lako zamijeniti jednog od najvećih izvoznika bogatstva na kontinentu.
Jednostavno rečeno: ako BMW, Mercedes i Volkswagen počnu da gube tržište, posljedice neće osjetiti samo Njemačka. Osjetiće ih cijela Evropa.
A posledice ce osjetiti i kineska industrija...!
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Poluđe me ova trojka evo par dana, cijena jeste malo jača...
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...m&vc=Car&s=Car
Uzimaj!
Pojacane kocnice, dosta prostora oko motora…
Prema tome, šta da ti kažem?
Izgleda bruka, jedino što mislim da bi te izašao preko 40k.
Oko 34, kako izračuna preko 40?Računam da bih ga mogao spustiti na 26 i na tu cijenu ide 30%, ja bih otišao po njega dabome. Trojku razmatrao nisam uopšte, ne sviđa mi se G serija ni petice ni trojke ali ova mi se baš nešto dopala. I enterijer i eksterijer, po mom meraku.
Last edited by BiTrAtE; 18-06-26 at 11:36.
Pa koliko vidim nema povracaj PDV uracunat za Njemačku onih 19% ako ne griješim. To je nekih 5000 na ovu cijenu plus troskovi prema CG plus da ti ga neko doveze i na kraju registracija.
Mislim tako je meni bilo kad sam moja uvozio iz DE ali to je bilo prije 2 godine.
Ne, ne, ovo je neto cijena, cijena za izvoz. Kad bi ga kupio Njemac, platio bi jos 19%, ovako ja plaćam 21% plus 5% carina i 4% bude sve ostalo.
Jesi li siguran?
Odlično ako je tako ali provjeri to dobro.
Tako je bilo vazda. Cijena sa "1" pored znači da ima povrat PDV-a i otprilike bude jača cijena u odnosu na prosječnu taman za taj povrat. Na neto cijenu ide PDV 21%, carina 5% (ja sam imao EUR1, tada se izdavao pa nisam platio carinu) i ostali troškovi budu oko 3-4%.
Ukratko, cijena na mobile.de + 30% je cijena na naše tablice ovdje, nećete 2 puta plaćati porez.![]()
Last edited by BiTrAtE; 18-06-26 at 12:02.
Meni je sve jasno.
Sad sam malo bolje pogledao slike. Ovaj nema ispaljivace za haubu, sto
implicira da je za US market, sto dalje implicira da se ne moze registrovati kod nas, a uz to je bio razvaljen naprijed.
Last edited by TAKUMI; 18-06-26 at 12:30.
Ovo gledas da usmes lexsusa a da ti ga bitrate isplacuje kroz servise za bmw
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Pa to je cilj, jesi vidio kako sam odmah primijetio da ima prostora oko motora da se radi: npr. da se zamijeni termostat od 500 eura, itd.
Evo šta meni masakrira potrošnju, je li ovo normalno ljudi, zašto glupi board obračunava ovo ovako u leru?
Sa 14 mi pope na 18l u samo dva crvena svijetla, čekanja!
https://streamable.com/5hyop5
Sent from my 17PM using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks