Janjusevic je tu jer niko drugi nece. Bila je smjena vlasti, svi su se izmijenjali samo on ostao. Niko tog posla nece da se prihvati. Milije im je radit sa narkomanima i ubicama no saobracaj, pa vidji stanje. Upravo zbog vracanja papira i cuda. Nemaju ljudstva a kad privedu tuzilac pusta.
Skoro je bilo hapsenje onog instruktora jer je napao ucenicu sa obuke, ni 24h nije bio u pritvoru a nema tuzbe. Sistem ne radi.
Moram se sloziti sa NEtworkMasterom - moze li iko od vas zamisliti da iz godine u godinu radi svoj posao sve gore i gore i da ga i dalje ima?? Da ne dobije otkaz?
Za ljude koji nisu cisti u glavu (sto je ocito da nije zdrav neko ko je platio 150 kazni i dalje nastavlja) postoji VEC u zakonu rjesenja da mu barem zabranis da vozi legalno - neces mu zabraniti da sjedne u kola, jer je ocito sa dijagnozom, ali ces barem svaki naredni put kad bude u kola moci da ga posaljes u Spuz - pa malo po malo da se vidi ko moze duze
Sistem i trenutno ima dovoljno represivnih mjera da se prevaspitaju ljudi samo vecini puca onyy
Evo prosta ideja za jedan veliki problem - odstampaju se novi blokovi za kazne za npr upotrebu mobilnoga telefona - ispunjeno sve u nju, samo da dodas datum, vozaca i mjesto kontrole - znaci skratis pisanje kazne sa 15 na <5 minuta
Podijelis policajcima i stavis ih na bulevare u PG... samostalno bi popravili deficit u budzetu za 2-3 mjeseca, a ljudi bi se malo dozvali...
Svi koji ste zasli u srednje godine se sjecate uvodjenja kazni za pojas - koliko se bucalo naroda - necu ja, nece mene naglat, bla bla... pa smo za pola godine procenat vezanih podigli sa 10-15% na 70+
Jeste, bolje bi bilo da kamera i sistem rade sve umjesto policiajaca, ali posto nema volje da se to regulise evo 10-15 godina, onda old school - policajac na raskrsnicu i da vidis
Za ovo sto si napisao mora sistem da funkcionise, a ne da tuzioci eskiviraju posao ili da advokat vrace oduzete papire. Sad su poceli za sve na ustavni da salju, ugrozavaju ti prava ako uzmu dokumenta zbog divljanja.
ne mogu stvarno da se slozim sa vama koji mislite da treba neko da vas vuce za rukav da bi postovali pravila u saobracaju.
neka sam naopaka, ne mogu
nothing comes from violence and nothing ever could
Ne podržavam, i ne stavljaj mi riječi koje nisam napisao OK?
Ovom logikom koju zagovaraš, svaki hirurg koji operiše i ako mu pacijent umre, bi trebao da batali sa operisanjem jer mu je umro pacijent. To što nije imao šanse, ili su bile jako male da preživi nema veze,m otkaz i aj doma.
Ne može Janjušević bit kriv što narod divlja u saobraćaj. Može da bude kriv ako ne organizuje patrole, ne sankcioniše nikoga, ne sprovodi obaveze iz svoje nadležnosti itd.
Ajde što nema ljudstva, nego što hapse po XY puta likove koji izađiu preko veza i advokata i nastavljaju. Dodaš Ustavni sud koji kaže da je pauk neustavan, oduzimanje doumenata i slično i dobija se stanje koje imamo.
A što to on konkretno ne radi kako treba? Osim što broj stradalih raste, za čem ne može biti odgovoran.
Dozvoljava li on registraciju i uvoz svakakvog smeća od auta? Je li on odgovoran što neće niko da usvoji zakon o zaštiti podataka i ličnosti koji treba da se izmijeni da kamere mogu da se koriste? Sudi li on i dosuđuje li kazne? Je li se on nagodio sa dorigranimn pjanim što je ubio đevojhku kod Gintaša?
Vozi li on umjesto omladine koja gine? Kupuje li on omladini bijesna auta?
Je li on kriv što nema policajaca dovoljno u službi?
Nemam nikakvog razloga da ga branim, naprotiv mnogo toga im spočitavam za nerad koji postoji u određenim segmentima - mjerenje buke decibela ovih što jurcaju na motore recimo nisu nikad radili. A siguran sam da bi više od polovine motora mogli da zaplijene samo po tom osnovu.
Sistem ne funkcioniše, a mi smo stoka neiživljena. A pređemo granicu, i dohvatimo se prividnog oblika civilizacije postanemo najveće pizde u saobraćaju.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ko to krivi Janjusevica?
Prema tome, šta da ti kažem?
ja imam jednu, jedinu kaznu iz 2016. posle dana nezavisnosti kad sam se vracala za zb, nesto sam usput zamisljena bila, nije ni bitno, uglavnom se probudim u jednom momentu i vidim da kolona ide sporo i mislim se sto cine ovi, a pojma nisam imala ni koje je ogranicenje ni nista. ja lijepo na punu cijelu koloni i kad s lijeve strane vidjeh patrolu koja je krenula za mnom... e tad sam ukapirala da sam od cijele kolone jedino ja budala. i tako je bilo 75eur i 2 mjeseca oduzimanje, a posto sam ja bila glavom oduzeta svakako, pisao mi je pojas. ni to ne opravdavam, ali ja vise se nikad nisam oduzela. za 20 god 20eur i taj osjecaj sramote kad god se sjetim.
a vi i dalje krivite druge.
Kakvi psihijatri kakve komisije i bakrači. Janjusevic da podnese ostavku!
Ne može policija pod rotacijama sprovest krimose u SDT!!!!
Tj može samo malo da centriraju kad prolaze onako brzo sa tinuninu kombijima.
![]()
fali komunalac da setka tuda da mu baci sugestiju da nije lepo
Coek je nacelnik sektora za bezbjednost drumskoga saobracaja - znaci nema niko preko njega da se bavi time, svi su ispod i on im "komanduje"...
Ako mi iko rece da policija, u okviru postojecih zakona, radi sve sto bi mogla - ili je u zabludi ili laze
Evo sve i da se slozimo da On i oni oko nejga rade sto je do njih i insistiraju na promjeni svi zakona i uvodjenje noviteta (kamera, radara...) - sta je sa postojecim zakonima - pa nije da nema nijednoga??!!
Zastanite na bilo koju vecu raskrsnicu u PG i prebrojte za 5-10 minuta prekrsaje iz sljedeceih grupa:
- telefon,
- pojas,
- krivo prestrojavanje,
- postovanje pune linije
- crveno svjetlo
...
i sve ce se pojasniti - a ti prekrsaji su definisani zakonom od prije no je vecina nas rodjena (s izuzetkom prvoga)...
Veca je penetracija mobilne telefonije bila prije 10-12 godina no danas... istina, nije bilo tiktoka i instagrama, ali pojas/semafor i ostala cuda su bila ista pa je bilo manje prekrsaja
Nemaju koga da stave na ulicu. Ovo sto.vidis presretaca isl, to je to. Probali su da primaju nove, odu doma posle 15 dana.
Ada 2000 policajaca bi u Tivata ne da ne nadju patrole i zamjenu za rukovodioce..
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Cega ne moze? Dosta je da legitimisu u saobracaj eto ti prevencije koliko oces. Ako posumnjaju na pjanog ako nije njihova nadleznost zovnu kolege iz saobracajne da duva i u betonjerku.
Los menadzment a bogomi bogovska plata
Ajde da probam opet. Oće li hirurg kojem je umro pacijent da dobije otkaz? Ne.
Od početka godine do priprema za emisiju je napisano 100,000 kazni. Od prvog januara do juče je 165 dana. Dakle 606 kazni dnevno napišu. A fali ih više od trećine, plus rade po smjenama.
Reklo bi se da nešto rade ipak.Vrlo je izražen u okviru saobraćajne policije – u osam odjeljenja bezbjednosti od sistematizovanih 297 popunjeno je 177 mjesta.
Ej bre ljudi, četvrtina vozača CG je kažnjenja !!!!
Niko ne spori da je saobraćaj divljana, ako oni napišu 100,000 kazni a kultura se ne popravlja, onda nije do Janjuševića, nego do sistema.
Prekršaju su definisani zakonom, i samo pogledaj koliko je najskuplji prekršaj. Crveno svijetlo je od 120 do 400 eura. Prosječna zarada 1100. Skoro 1/3 zarade. E kad bude 3/1 odnosno 3 zarade onda će se kultura promijenit.
A da bi došlo od 1/3 do 3/1 nije Janjuševićev posao nego Skupštine.
Koliko je teretnih vozila prošlo kroz Lubnice? Lakše im je da ih kazne 50tak eura nego kolo da idu. A uništili put i prva voda ponijela potpore.
A posebna priče je suočavanje đe nijedan neće doć i uzimat slobodan dan. I sud oslobodi svakoga redom.
Koga god da dovedu, sa ovakvim sistem kažanjvanja neće ništa značajno napravit. Ni Janjušević, ni Bulatović ni Kalač. Svejedno je.
1200 pa navise osnovna plata nacelnicima i komandnom kadru plus prekovremeni plus benefit plus bespovratni kredit...
Malo li je para za oficire i sekretarke?
Obican vojnik tj presretac je 850 eura plus prekovremeni...
Znaci po herkulu najbolje je ne mijenjati direktora klinike koji ima hirursko odjeljenje dje je zagarantovana operacija sa smrtnim ishodom 70% . I naravno 15 godina taj isti direktor klinike ne mijenja stanje stvari da smanji smrtnost ispod 70%. I to je dobar direktor ko je kriv pacijentima sto umiru.
Svaka sluzba ima direktora koji je odgovoran za uspjeh ili neuspjeh sluzbe.. ali ako sluzba neuspjesno funkcionise zasto se postavlja direktor onda? Ukras? Vaza?
Last edited by NetworkMaster; Today at 12:43.
Problem za koji je Janjusevic kriv je to sto mu policajci rade posao preko qrca a nerijetko i sami krse zakone, tu mu niko drugi nije kriv...
a nece hirurg dobiti otkaz za jedan smrtni slucaj, ali ako ih imadne 5 u godini - onda vec ce se neko zapitati...
ili ako svaki dan u bolnici 20 novih pacijenata dobije neku bakteriju jer nijesu sterilni uslovi??
bome bi se isto zapitali
ja ne kazem da je stvar samo u broju stradalih, nego u i u broju prijavljenih nesreca, ali i broju neregistrovanih prekrsaja
ne ocekujem da je on svemoguc, ili da sam treba da uzme blok i ide da pise kazne, ali kazem da je prije 10 godina isti on bio na celu istoga sektora i stvari su subjektivno bile mnogo mnogo bolje - dje je onda problem?
ostaro si pa ti se ne radi? dojadilo ti? blokiraju te ljudi ispod tebe - mijenjaj... ne mozes da promijenis nista jer te politicki blokiraju i sve se raspada - podnesi ostavku i pusti mozda dodje neko koga nece politicki blokirati
p.s. sto se Lubnica tice - problem je sto nije kazna fiksno 50eura.. no je kao i vecina drugih opseg... prvi put 50 eura, drugi put kod sudije pa kazna i vozacu i firmi + izgubis 2 dana da ne vozis, pa treci put jos vise i izgubis 3-4 dana... i "caskom" bi se prevaspitali ... taj dio je npr cijeli na policiji da organizuje i primjenjuje
isto ko sto je na policji da policajci imaju uniforme, alkometre, blok za kazne, pecat da mogu da ovjere list sa tahografa ako su ga vadili...
i na male kazne se vecina moze prevaspitat... kako je Komunalna u PG prevaspitala stotine gradjana da ne parkiraju na trotoare i zelene povrsine - rijetko ko je 2x napravio istu gresku, a kazna nije drakonska
Ovaj zadnji primjer ti je namrtvo los
Parkiranje kod Nikole i na trg, na ono ostrvo, samo su stvari koje mi padose na pamet a iz novina je, ne ono sto vidim svaki dan. Ulica Slobode, dje su morali stubice, jer nijesu kazne nista napravile.
Ako je 100 pacijenata ušlo sa vjerovatnožom da preživi 5% preživjelo 30% onda treba da ga veličamo je li tako? Tako je.
Nego da te pitam, kad makneš sve hirurge kojima je pacijent preminuo tokom operacije, što misliš koliko bi ih ostalo da radi? 0
Ako je tih 5 pacijenata ušlo sa vjerovatnoćom da preživi 5% preživjelo su 2 onda treba da ga veličamo je li tako? Tako je.
Nemam ništa protiv humora, ali nije lijepo ovako da se šališ. Odrasli smo u ovom gradu bez mugića i bez narandžastog rugla i pamtimo kako je nekad bilo. Pa je počeo malo po malo Ustavni sud da ne može pauk, nema kataloga zelenih površina, fali ti heftalica široka i zbog sličnih gluposti da obara kazne i presude.
Da za komunalno drvite koliko za Janjuševića razumio bih.
Čuš ne parkiraju... Otvori parkiram ka kreten i Oči Podgorice i vidjećeš kako se ne parkira đe stigne. Prije neki dan preko puta parlamenta u hladovinu.
Još tragičnije od troga, vidjećeš 90% komentara tipa "ne može se od špijuna živjet", "a to je ovo silo nebeska ne može čovjek više ni parkirat se od dokoličara koji špijaju" i slično.
Isti ti, najveće pizde u saobraćaju a kroče van CG.
I ako s gastabajteri, tamo su odgovorni i uzorni građani pa prijavljuju takve anomalije, a u CG su to špijuni.
Sobarica ne ide u penziju sa 50 godina nema benificiran radni staz... sobarica nije na A listu, takodje kasirka nikad nece dobiti stan... izreda ih znam po 2000 eura sto primaju ovo im je osnovna..
Pa znas li ti kolika je plata u drzavu?
Znam kolika je obicnom i republickoj, za te pare ne bih se radio taj posao. Prije isao da kopam kanale,lakse bi mi palo.
Republicka dolazi na sud redovno tako da oni svoje naloge brane dje i kada treba.
Ali zaista je pitanje umjerene voznje postalo pitanje zdravog razuma imajuci u vidu saobracajnu kulturu koja je sve gora i gora, o razlozima ne treba trositi rijeci, ispricana prica.
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks