Nikako, još se vade na ono "ja sam ti to privatno, nisam nosio odijelo kad sam komentarisao".
Sudi se prevarant.
https://etv.me/hronika/saslusan-becir-vukovic
Afera Trajekt država prihoduje preko devet miliona eura u toku jedne kalendarske godine, prihod države dok je bivši korisnik upravljao ovim važnim državnim resursom bio bi na nivou od oko 200.000 eura – rekao je direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj.
Ps. Al je nekad DPS fino zivio
Dritan...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nisu još naučili razliku između prihoda i profita...?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Da ne ulazimo u ove teme kao sto veli kolega...
Al ima para izgleda...
Koliko treba biti glup da bi se popušila ova priča.
Al dobro, treba kreirati sadržaje i za retardiranu publiku.
Tko leti, vrijedi...
Prema javno dostupnim podacima koje je objavila Vlada Crne Gore i kasnije ponavljalo JP Morsko dobro, privatni operater „Pomorski saobraćaj“ je za oko 20 godina upravljanja trajektnom linijom Kamenari–Lepetane uplatio državi ukupno oko 3,3 miliona eura naknada, što je u prosjeku manje od 200.000 eura godišnje...
Da ne spominjemo Telekom koji je prodat za 100 miliona a prihodovao iste godine 110
Koliko je uplatilo Morsko dobro državi po osnovu rada trajekta?
Koliko je Morsko dobro uplatilo državi bilo kakve dividende od toga fantastičnoga poslovanja? I od izdavanja plaža što je prirodna renta i monopol?
Što ja kao građanin imam od toga što je državni trajekt?
Da nije karta jeftinija.
Jedina korist je za uhljebe da kulape i riljaju na državni račun.
I za malo vlažnih razmišljanja onih koji se ne razumiju u elementarne ekonomske kategorije.
Koliko isplatiše ono braću Ban?
Kupiše li za 500.000€ trajekt koji je leža za rezanje i na internet nuđen za 40.000€?
Pa u dva remonta da bi uopšte vozio dadoše milion.
A sve jer su kupili kantu.
Prvo istaljivanje Dritana preko Ratka Kneževića.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; Today at 08:38.
Tko leti, vrijedi...
E što radi Mikijelj.
U 2024 prihod 16,066,900 i dobit 3,145,137. Broj zaposlenih 200 troškovi zarada 4,470,746.
U 2025 prihod 26,684,913 i dobit 3,706,858. Broj zaposlenih 240 troškovi zarada 5,596,314.
Dakle desio se rast prihoda 66% (svaka čast), a da bi se taj rast omogućio povećan je broj zaposlenih za 20%, dok je dobit u istom periodu porasla 17%.
Pošto nemamo podijeljeno koliko je prihoda od trajekta, koliko od zakupa plaža (a dignute su cijene zakupa mašala) i ostlaih naknada koje Morsko dobro naplaćuje, onda je najbolje da se puštaju u etar ovakve konstatacije.
To što su troškovi poslovanja porasli sa 7,808,323 na 13,093,388 je misterija koju će gospoda objasniti skokom cijena nafte u 2026 vjerovatno a ne zbog remonta one kante iz dva navrata.
A samo zli jezici bi rekli da je efikasnost firme opala.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pogledah sad baš me zanimalo.
Profit Morskog dobra poslednja uporediva dps godina prije korone i bez trajektabilo je 2,5 miliona.
Ako se gleda 2022 i 2023 sa trajektima u vlasništvu MD profiti bili 2,6 i 2,3 miliona.
Znači od trajekta tanka vajda.
Sad je skocilo na 3,5 Mio, ali su skocili drasticno i zakupi.
Da rezimiram, potpuno mi je svejedno oće li Banovi doma nosit profit ili će Mikijelj i družina pravit kombinacije i oni se punit.
Samo ljudi, dajte da nam baš ne vrijedjaju inteligenciju.
I vidite da ne padate na ove budalastine.
Tko leti, vrijedi...
Kako Mikelj i Morsko dobro posluje najbolje mu je primjer Zajednica primorskih opština đe su predsjednici opština iz različitih političkih stranaka podnijeli predlog zakona (koji je naravno ignorisan) da se određena ovlašćenja Morskog Dobra ograniče toliko su zadovoljni njihovim neradom.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Jel ovo na kraj opet bilo bolje pod DPS ili Banom
Siguran sam da ima više profita od trajekta nego za vrijeme dps-a. Siguran sam i da to nije ovoliko puta više, kako ovaj retard pokušava da predstavi izjednačavanjem kategorija pofita dps trajektnog poslovanja i prihoda poslovanja kompletnog df morskog dobra. Siguran sam i da su pare koje su usuli za kupovinu i kasnije za remont trajekata koji treba da idu na otpad morale bolje da se upotrijebe. Siguran sam i da Mikijelj i njegove stranačke kolege blage veze s mozgom nemaju.
Za sezonu spremni.
https://www.dan.co.me/vijesti/drustv...i-prizemljeni/
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspolaže sa ukupno tri aviona za gašenje požara tipa "Air Traktor", ali je operativan samo jedan, dok bi preostala dva mogla poletjeti za desetak dana, saznaje "Dan".
Što se trajekta tiče, trebalo je Banovima povećati diksnu naknadu, ugovoriti da nema povecanja cijena bez saglasnosti drzave i uzeti i procenat od prodatih karata.
I drzava bi dobila puno vise, nego sto sada uzima.
Ali onda nisi oćera Milove biznismene, nego si samo racionalno postupa
Last edited by Gagarin; Today at 11:38.
Tko leti, vrijedi...
Gagi, ne mozemo nikako doc do toga da je bolje za drzavu bilo da ban familija vodi trajekte
Nema te matematike
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Koliko je Morsko dobro uplatilo budžetu dividende za raubovanje i plaža i trajekta od osnovanja do danas?
Mislim da je bilo bolje da ih vodi privatnik koji god i da mu se povećaju naknade, fiksne, procentualne i da mu se kontrolisu cijene.
Pa ako neće, nađemo nekoga koji oće.
Tko leti, vrijedi...
Svojevremeno treba da se otvori šetalište između Budve i Bečića, tadašnji političar traži podatke o projektu od mog oca (koji je učestvovao u izradi tog šetališta) i izdvoji mu toliko i toliko kilograma armature, toliko i toliko kubika betona, ovaj političar tražio da se i beton pretvori u kilogramime jer je u kubicima mala brojka. To je potpuno ista priča/matrica i sa trajektima, uzmi neku brojku koja više odgovara (nema veze što se tom brojkom nikada ne predstavlja ono što bi htio da predstaviš).
Образ џон.
Бар лијепо насмија чалета.
https://www.facebook.com/share/v/1B9yUnMdBM/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
..izvini, ali ne mogu. Došla sam nekako do "našoj Rusiji".
There are currently 18 users browsing this thread. (0 members and 18 guests)
Bookmarks