Ja sam stavio nedavno nove Bridgestone allseason gume koje imaju šaru kao CC, trebao mi je krampon jer ne mogu na selo da izađem kad je mokro sa tipičnom ljetnjom gumom, tu su se odlično pokazale, ali zato na asfaltu, ne daj Bože. Toliko su bučne da više ne mogu da slušam audio knjige u auto, i sve što sam vidio 4sezonskih guma kod drugih ljudi u pg da se voze, tako se brzo istroše da ne želim ni da pomislim nekome da savjetujem tu opciju.
Sve te gume su neki kompromis, a u Podgorici se ljeti asfalt topi, i ako vozite po snijegu, vama ta guma može bit prvu sezonu ok, poslije šanse nema...
Ljeti ljetnja, zimi zimska, eventualno ljeti ljetnja i premium 4sezonska ako se više po jugu vozi.
https://www.adnkronos.com/resources/...idgestone.jpeg
Last edited by Luminous; 02-06-26 at 20:48.
Ako ih imas onda ih vozis cijele godine sto je neki kompromis. Ako zelis da imas dobre gume za sve uslove onda vozis 2 seta ljetnje i zimske sto je najbolja opcija.
Sent from my SM-F966B using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ajde da cujemo Bugija jer on ima najvise iskustva sa all season gumama.
Prema tome, šta da ti kažem?
Nisam stručan, daleko od toga, ali kao neko ko ne ide na snijeg bez ako me gdje uhvati, za naše centralno-južne CG uslove bi nam trebala univerzalna guma zimi i ljetnja ljeti.. ali košta..
Na preporuku Takumija sam uzeo kod njega Michelin CC2, cijepam sa njima već nekolike sezone. Što po Podgorici, što po Austriji i snijegu (temperature do -20). Nikakav problem đe je normalne vožnje. Potrošnja samih guma za sad neznatna.
Kod rodjaka na firminoj insigniji conti allseson bile vise od 3 godine. Svuda po cg ljeto zima bez problema. A kazu 2 u vec 3ca moraju da se mijenjaju. Nista. Vidjecu ovo ljeto moje BY allseson kako ce proci.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks