Duplu dozu iźedoh sad. Polpete (tikvica, krompir, jaja, malo brašna, začina, pa na gril) preko grčki, mirođija i još jaja na kolutovestidim se
Ali se ne śekiram, Al će kad ovo vidi da odradi dupli fantastičan trening 10/10 i za mene i za sebe
![]()
Last edited by tigrovo_oko; 01-06-26 at 18:03.
"I shut my mouth and hold the light"
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
I mi danas riba i kolači. Kako sam ga bila ušuškala, knap je stao. Zmaj.
![]()
A ova bezobrazna, ušuškana u malo maslinovog, limuna, petrusina, pa prosušena sa malo krupne soli i tučene paprike slatke i ljute, u pek-papir i foliju čeka shjutra, da se jedno 3-4 sata krčka na tiho, pa onda otkrivena dopeče u sos od pamidore, sušenih maslina crnih, inćuna, kaparija, čilija, i češnjaka.
Da vidimo oće li popuštit tu tvrdoglavost i prestat da bude suvkasta i teško ukusna![]()
A ono jes ima duhova mrtvih te se opiru i neće da ojdu na oni svijet, dok ne pozavršavaju to što se završiti treba![]()
Mix ti je ođe onaj Ledo + nektarina + kruška. Pa ono kad voće ulegne a tijesto nije suvo no ono mljac gnjecavo (jer ima gnjecavosti koje su bljak pa da napravim razliku)
Ao makse, ovaj se pleh sam jede
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
A i nema više, eno ga opran![]()
E slobodno vi idite tamo put tih Azija, biću vam ja ođe, na braniku, što se veli
Sinoć bi ovo doduše, a svi nešto kao a nećemo, nemoj, ne treba, nismo gladni, ne muči se, došli smo samo da je vidimo... foliranti
![]()
Гаде.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Гадни.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ne graj, e u idući idu ona dva skorupa i tri vrste sira koje su pasale sa ovim![]()
Sta je muskovad?
Jedino sto bi ja tu dodao je neki mix sjemenki kroz tijesto, vazda mi ispane 2 put ljepse
Trščani šećer iz melase
https://en.wikipedia.org/wiki/Muscovado
Pomamiše me tamo na onu drugu temu sa nekakvom teletinom dinstanom i pekarskim krompirom koji im se ništa nije dopao... To mi je omiljena hrana, jedino što volim krompir koji mi se dopada
Što znači
puter, maslinovo ulje, papar zrno, češnjak, gomila ruzmarina, mrva limete, da otopi pa da se razmiriše
pa u to krompir, da odstoji, pa po njemu aleva paprika i začini po volji (ja volim baš aromatičan krompir, pa je pošlo malo origana)
pa u rernu na 95C nekih tri-tri i po sata...
I biće krompir po volji, svakome je. To hrska i krcka spolja, a unutra se topi
A tek je ovaj komad domaće nemrznute rozbratne savršen za dodat na to![]()
Znaaači...
Ova je teletina freška- od juče, na domaće hranjena, pa ni krta ni mrsna, ma, ljepše parče mesa ne pamtim kad sam vidio.
Još sam je pogodio samo tako- 3 sata krčkanja na tiho, blago začinjeno samo, bukvalno se topi u usta, ali bukvalno, nevjerovatno koliko je dobro ispalo, mhm
I ladno dobijem komentar odasvuda: AUUUUUU KAKO JE DOBAR OVAJ KROMPIR!!!
Zapaliću nekoga, svega mi![]()
Isti bi dobio i od mene![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Neku dalmatinsku ružicu, ponekad. Poslije je ono zanimljivije, sa kojim zrnom kafe
Jagnjeću glavu i povrće skuvaš u pola litra vode i litar mlijeka, zagustiš sa malo pavlake i ovsenih mekinja, pospeš peršunom, ako voliš docijediš limuna- meni ga nikad dosta, i uživaš.
Kasni bogme ti stiže a i jagmjeću glavu nemam sem da jurim neku janjad po Zeti.
Evo što sam smislila i u toku je termičke obrade.Vrganj/krilca nekog domaćeg pileta/crni luk/karfiol/broolli/jedna krtola ka ta tvoja samo ne znam jel mudro da po završetku kuvanja ukuvam sa maslinovim uljem i malo sosa od ostriga (fali mi slanost i kiselina) i blagost i naknadno dodam?
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; Today at 20:33.
Ahahahahahahaha, valjda se jagnjad jure put katunske nahije, a ne na tu stranu
Mudro je sve što ti mašta može i što ti duši paše, u tome i jeste čarolija, uživaj![]()
Zetska su mi trenutno najbliža.
A nisam našla mušlje danas pa sam ovo improvizovala.
E da narendala sam i bijelog luka.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; Today at 20:38.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks