I to je odlicna stvar.
Smatram da su se poznati brendovi malo zaigrali, da se precerano maržiraju narucito za kvalitet koji nam isporucuju godinama unazad. Nekako ne znaju stati s podizanjem cijena.
Glavni kriterijum većine kupaca je - uloženo : dobijeno. U tom smislu mnogi kineski automobili nude dosta za uloženi novac (dosta dodatne opreme koju kod drugih moraš da doplatiš, neki i dizajn renomiranih italijanskih kuća, garancijom od pet godinu tuku neke renomirane proizvođače koji nude samo zakonske dvije godine, a za više traže doplatu) i tržište je ,,eksplodiralo'', a uskoro će se pojaviti svi ti modeli na tržištu polovnih (još uvijek to tržište nije dovoljno aktivno) koje će zapravo pokazati gdje se kotiraju kineski automobili (ne mislim tu na pad vrednosti, više mislim na eksplataciju u relanim uslovima i servsinu podršku).
Vozio sam Forthing T5 Evo, prvi utisak je da je to lijep automobil, vožnja, hm, (velikoj) većini kupaca će pružiti što treba, meni lično je nedostajalo nekih finih podešavanja između vješanja, upravljača, mjenjača i motora, nešto mi nije baš usklađeno radilo (ograđujem se možda je do konkretnog primjerka koji je rent-a-car sa pređenih oko 9.000 km), ništa što se ne može oprostiti, ali kao da nedostaje onog finog podešavanja (vozim zaista lijep automobil fino opremljen solidnih dimenzija, a na upravljaču imam osječaj da vozim Sandera).
Otac vidio neđe po netu (iskočilo mu na google valjda) da kineska vozila imaju 5 do 7 god garancije.
I zapeo da kupi novo auto.
Tigo 4 pro Hev vidio sinoć pa mi šalje linkove da se raspitam.
Ovo što viđoh na papiru ne izgleda loše 70kw benzinski 1,5 motor i hibridni 120kw
Jedino mu se ne sviđa što nije 4×4
Ima li koji kinez da ima 4×4 pogon?
Nisu u stanju ravno zalijepiti ove silne oznake, ko zna kakvo je stanje sa onim što se ne vidi
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks