Page 209 of 222 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219 ... LastLast
Results 5,201 to 5,225 of 5544

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2026]

Thanks Thanks Given 
    8,507
    Thanks Thanks Received 
    3,801
    Thanked in
    2,255 Posts

Ganduš se opustio...pazi se tih pitova brate
    ...

Thanks Thanks Given 
    478
    Thanks Thanks Received 
    1,283
    Thanked in
    820 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...j-kulturi-vina

Šta Crna Gora ima da ponudi Evropi i svijetu kao nešto sa čim se identifikuje? Sve je počelo od nauke i najvećeg genomskog istraživanja do sada u Crnoj Gori, gdje smo sa Španskim institutom za vino i vinovu lozu iz La Rioje, analizirajući preko 500 uzoraka vinove loze, otkrili 51 sortu vinove loze nepoznatu za nauku.
    Jedno istraživanje kineskih naučnika iz 2023. godine potpuno je promijenilo istoriju vinarstva. Naime, rad Dong et al., Science 2023, pokazao je da je vinova loza domestifikovana prije 11.000 godina u Maloj Aziji, a ne, kako se ranije mislilo, u Gruziji, 6.000 godina prije naše ere. Ova loza donesena je iz Male Azije od strane migranata, prvih poljoprivrednika koji dolaze u Evropu, gdje se susreću sa lovcima sakupljačima u Lepenskom Viru, donoseći vinovu lozu i druge domestifikovane biljke i životinje.

Analiza genoma ovih ljudi, koju radimo sa Špancima, u toku je. Ovo otkriće ruši dogmatsku priču da su vinovu lozu u ove krajeve donijeli Grci i Rimljani. Ovaj kineski rad takođe pokazuje da su najstarije vinove loze u Evropi loze sa Balkana, koje su, nažalost, i najmanje proučene. Naše prethodno istraživanje pokazuje da je Crna Gora riznica ovih starih vinovih loza, bukvalno reliktna oaza na pragu nestajanja, koje se moraju dodatno istražiti i sačuvati.
    Sa inicijativom predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da se proglasi “Dan kratošije” kao praznik u Crnoj Gori, na bazi ovih naučnih otkrića krećemo sa novim projektom da završimo istraživanje genetskog diverziteta vinove loze u Crnoj Gori, u saradnji sa Španskim institutom za vino i vinovu lozu iz La Rioje.

Cilj ovog projekta je ambiciozan: da stvorimo najbolji pedigre vinove loze na Balkanu i u Evropi i obezbijedimo razvoj vinarstva u Crnoj Gori za sljedećih 150 godina, baziran na autohtonim sortama i modernoj genomici. Projekat je u toku i španski istraživački tim dolazi u Crnu Goru 18. juna, radi početka novog masivnog uzorkovanja.

Šta tražimo od crnogorskih vinogradara? Da, u pripremi uzorkovanja vinove loze, pošalju sljedeće informacije o starim čokotima koje posjeduju i koji su ili na sopstvenom korijenu ili predstavljaju staru nepoznatu sortu kalemljenu na američku podlogu: GPS koordinate čokota, sliku čokota u sadašnjem stanju vegetacije, sa posebnom slikom jednog lista, podatak da li je bijela ili crna sorta, potencijalni naziv sorte, ukoliko je poznat, adresu vlasnika ili pronalazača i kontakt telefon.

3. The Following 3 Users Say Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,656
    Thanks Thanks Received 
    2,608
    Thanked in
    1,179 Posts

Ovo je bas dobro. Pogotovo drugi podnaslov.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,759
    Thanked in
    3,324 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ganduš se opustio...pazi se tih pitova brate
    Svaki pas ima box, dobre kucice ... ne znam kako ce se ovo zavrsiti

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Sjećate se ovoga?
    Profesor Kankaraš nije prekinuo pismeni zbog dojave o bombi, direktor Pejović ga prijavio policiji - CdM

Stigao je epilog. Kažnjen je sa 20% od zarade 2 mjeseca ali će se žaliti kaže. Životi djece u jednom odjlenju srednje škole vrijede 100€ max. 30 đaka u odjeljenje, po 3 eura.

Profesor kažnjen 20 odsto od plate jer nije prekinuo pismeni kada je stigla dojava o bombi - CdM

Profesor podgoričke gimnazije Mato Kankaraš kažnjen je umanjenjem plate od 20 odsto tokom dva mjeseca jer sa učenicima nije napustio školu i prekinuo čas tokom kojeg je rađen pismeni zadatak, nakon što je stigla lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Kankaraš ostaje pri stavu da nije kriv u ovom slučaju, te je kazao Pobjedi da će se na ovu odluku žaliti Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova.

Ukoliko se spor ne riješi mirnim putem, zainteresovana strana može pokrenuti postupak pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Kankarašu će plata biti umanjena tokom maja i juna.
    Direktor škole Zoran Pejović kazao je ranije Pobjedi, kada je pokrenut disciplinski postupak protiv Kankaraša, da je prijavio profesora zbog samovolje koja dovodi u opasnost učenike. Tužilaštvo se izjasnilo da u ovom slučaju nema elemenata za krivičnu odgovornost.

“Naravno da ću iscrpiti sve pravne ljekove koji mi stoje na raspolaganju. Pored evidentne nepravednosti ovog postupka, on je i veoma neefikasan zbog prirode Agencije za mirno rješavanje sporova, na kojoj se odluka preinači tek kada se postigne dogovor između tlačitelja i potlačenog. Dok dočekate ikakvu pravdu, debelo ćete se načekati. Odluka je još nejasnija tim prije što se i Tužilaštvo izjasnilo o slučaju, a što se u odluci ne pominje”, kazao je Kankaraš za Pobjedu.

On dodaje da u disciplinskim postupcima treba uzimati u obzir kompletan rad prosvjetara, koji je, kako kaže, u njegovom slučaju veoma dobar. Takmičari kojima je bio mentor, ističe profesor, nagrađivani su na Olimpijadi znanja i Državnom takmičenju, a sa učenicima generalno ima veoma lijep odnos.

Tok događaja

Naime, 29. aprila oko 10.45 časova Gimnazija „Slobodan Škerović“ primila je mejl prijeteće sadržine u kojem je navedeno da je u objektu škole postavljena eksplozivna naprava. Direktor škole Pejović odmah je obavijestio nastavnike da se izvrši hitna evakuacija učenika i zaposlenih.

U odluci kojom je određena sankcija za Kankaraša, a u koju je Pobjeda imala uvid, navodi se da je direktor profesora, prilikom dolaska do učionice na prvom spratu, upoznao sa sadržajem prijeteće poruke i naložio mu da bez odlaganja izvrši evakuaciju učenika. Kankaraš je, međutim, odbio da postupi po nalogu, navodeći da ne može prekinuti pismeni zadatak, te da smatra da su ovakve dojave „čista glupost“.

Direktor je, kako piše, ponovio nalog za hitnu evakuaciju, nakon čega je napustio učionicu. Kankaraš je nastavio pismeni sa učenicima i ostali su u učionici približno jedan školski čas.

Kankaraš je tokom disciplinskog postupka ukazao na činjenicu da je preventivni protivdiverzioni pregled zgrade obavljen prije početka nastave, da škola posjeduje i vlastite bezbjednosne mehanizme u vidu videonadzora, zaštitara i dežurnih nastavnika. Uz to, svaki zaposleni je po zakonu dužan da štiti školsku imovinu i poštuje propise zaštite i zdravlja na radu, što ga obavezuje da motri na eventualne sumnjive aktivnosti u dijelu zgrade gdje je angažovan i da ih prijavi upravi.

Zamjerke

U odluci je istaknuto da direktor škole ovakvo postupanje ocjenjuje kao nedopustivo i krajnje neodgovorno, budući da je nastavnik svojim ponašanjem doveo u potencijalnu opasnost sebe i učenike koji su se nalazili u učionici.

Kako je obrazloženo, s obzirom na to da Kankaraš nije postupio u skladu sa odredbama člana 8 stav 1 tačka 6 Ugovora o radu, odnosno nije ispoštovao propise o zaštiti i zdravlju na radu i time doveo u potencijalnu opasnost sebe i učenike, donijeta je odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti zaposlenog.

Pravni osnov za izricanje disciplinske mjere, kako je dalje navedeno, predstavlja povreda radne obaveze iz člana 145 Zakona o radu i Granskog kolektivnog ugovora za oblast prosvjete, koji kao težu povredu radne obaveze predviđa neopravdano odbijanje izvršenja obaveze predviđene ugovorom o radu.

“U potpunosti odbacujem navode direktora Gimnazije”, istakao je Kankaraš.

On se tokom disciplinskog postupka izjasnio da su navodi čelnika škole pravno neutemeljeni i činjenično nepotkrijepljeni. Profesor smatra da su u ovom postupku činjenice predstavljene iskrivljeno, a zakon citiran izuzetno paušalno i neprecizno.

“S posebnom indignacijom poričem optužbu da sam prekršio propise o zaštiti i zdravlju na radu, odnosno ugrozio bezbjednost svojih učenika”, izjavio je Kankaraš.

On je istakao da direktor škole ne može samostalno tumačiti odredbe zakona, osim ako sebi želi pripisati ulogu i tužioca i sudije. Samim tim je, kako je dodao, deplasirano i proizvoljno pokretanje disciplinskog postupka u ovom trenutku, a posebno eventualno izricanje mjere za navodnu povredu radne obaveze.

“Takođe, u upozorenju se veoma paušalno poziva na propise o zaštiti i zdravlju na radu, a ni u jednom dijelu se ne precizira koju sam odredbu pomenutih propisa navodno prekršio. Dakle, upozorenje, čak ni uz iskrivljene činjenice, ne sadrži opis navodne povrede radne obaveze”, rekao je profesor.

On nije odustao od stava da nije donio nesavjesnu odluku niti doveo u opasnost bilo kog učenika.

Kankaraš je podsjetio i na presedan prema kojem se preventivni pregled zgrade smatra dovoljnom garancijom bezbjednosti, a koji je, kako tvrdi, uspostavljen tokom nedavno održanog maturskog ispita iz maternjeg jezika.

“Učenike nijesam primoravao da nastave pisanu provjeru, već sam odluku o nastavku donio zajedno sa njima. Oni su svi punoljetni, što znači da mogu donositi odluke u svoje ime… Školski domar me je obavijestio da je zajedno sa službenikom policije izvršio preventivni protivdiverzioni pregled zgrade, čime je zagarantovana bezbjednost za rad”, izjavio je Kankaraš.

Međutim, kako je dodao, uprkos preventivnom pregledu, prijem mejla navodno prijeteće sadržine odjednom je doveo u pitanje bezbjednost zgrade, kao i integritet profesora ove ustanove, zbog čega se pribjeglo „staroj i provjereno nefunkcionalnoj praksi“.

“Objasnivši učenicima ovog odjeljenja da je preventivni pregled zgrade obavljen prije nekoliko sati, te da Gimnazija posjeduje i vlastite bezbjednosne mehanizme, izložio sam im razloge zbog kojih smatram da opasnosti nema i da pismeni treba nastaviti. Nikome od njih nijesam zabranio da napusti učionicu, što bi samo po sebi povuklo i ponavljanje ove pisane provjere da je bilo masovnog odlaska. Na moje prijatno iznenađenje, učenici, koji su svi punoljetni, prihvatili su moje razloge, zbog čega su samostalno odlučili da nastave sa radom”, istakao je Kankaraš.

On je zaključio da odgovorno tvrdi da je svaki korak koji je preduzeo bio u najboljem interesu učenika.

Direktor rekao da ne može ni za samog sebe da donosi odluke, a kamoli za nekog drugog

Kankaraš je tokom postupka istakao da odgovorno tvrdi da se njegovo ponašanje ne može smatrati ugrožavanjem zaštite i zdravlja na radu, već da se ta kvalifikacija daleko osnovanije može pripisati upravi škole zbog selektivnog i proizvoljnog sprovođenja procedura u slučaju vanrednih situacija.

Kankaraš navodi da ima informacije da se uprava nedavno oglušila o iste navodne bezbjednosne procedure zbog kojih je protiv njega vođen disciplinski postupak. Uprava škole nije odgovorila na pitanja Pobjede da li su nedavno ponovo dobili lažnu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi i kako su reagovali.

Kankaraš je tokom disciplinskog postupka kazao da je direktor škole neprimjereno upao u učionicu, pozvao đake da izađu, ali da ga oni nijesu poslušali.

“Ovim tvrdim da je konstrukcija da sam ja zadržavao učenike u učionici u potpunosti neistinita, tim prije što podrazumijeva da sam upotrebljavao neku vrstu sile da spriječim njihov izlazak. Smatram da je tendenciozno plasirana ova netačna informacija”, istakao je Kankaraš.

Profesor je naveo da se direktor ophodio prema njemu „bez elementarnog obzira za dostojanstvo i ugled koji je izgradio kroz odnos prema učenicima“.

“Ni o kakvom sadržaju mejla nije govorio, kako se navodi u ovom upozorenju, već mi je samo histerično zagrajao, optužujući me da „dovodim djecu u opasnost“, poručivši mi u jednom trenutku da ja ne mogu ni za samog sebe da donosim odluke, a kamoli za nekog drugog. Uprkos očigledno iskazanom nepoštovanju, pokušao sam direktoru kao kolegi da objasnim razloge mog ostanka u učionici, kao i ostanka učenika, pozivajući se na preventivni pregled, isto kao u slučaju maturskog ispita iz crnogorskog jezika”, rekao je Kankaraš.

„Sistem za razglas ne radi, protivpožarne stepenice nijesu u funkciji…“

Kankaraš je tokom postupka istakao i da praksa selektivnosti, neprincipijelnosti i proizvoljnosti po pitanju procedura u slučaju dojave bombe nameće zaključak da se one sprovode više forme nego suštine radi i da kao takve ugrožavaju bezbjednost učenika.

“Haotično masovno napuštanje školske zgrade ne može se nazvati evakuacijom. U slučaju stvarne opasnosti, takvo postupanje može dovesti do opšte panike i na kraju do stampeda, čime bi bezbjednost učenika bila grubo ugrožena. Protivpožarna stepeništa, koja bi morala da se koriste tokom evakuacije, nijesu u funkciji. Sistem za razglas, koji je od ključne važnosti za upozoravanje učenika tokom vanredne situacije, u našoj školi ne funkcioniše. Nikada nije sprovedena vježba za ovaj tip vanredne situacije. Ako se opasnost shvata ozbiljno, onda ne postoji mogućnost da se temeljni pregled izvrši za pola sata i potom nastavi sa nastavom”, rekao je profesor.
    Last edited by hercules; 01-06-26 at 09:58.

Thanks Thanks Given 
    9,007
    Thanks Thanks Received 
    6,478
    Thanked in
    2,536 Posts

Neka nego se velica njegov postupak

A koji 86, to je daleko

Sent from my SM-F766B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    8,507
    Thanks Thanks Received 
    3,801
    Thanked in
    2,255 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Svaki pas ima box, dobre kucice ... ne znam kako ce se ovo zavrsiti

Jesi vidio kakvi su to boxevi?Nema ni metar sa metar,a neki nisu imali ni to no samo nešto nalik kućarama,sramno svakako,bez vode,hrane,a pred borbu kljukanje inekcijama i ko zna čime,debilna posla.
    ...

Thanks Thanks Given 
    1,548
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Trojčindan,Pljevlja 2026-Dajguz i Čmario pjevaju kukaju turci leleču bule i djurisću mlad majore,vidjeh snimak,ali ga niko još nije izbacio za čudo.
    Obično kolega Avet izbaca ove bljuvotine Dajguza,ali iako mislim da mu ne treba pridavati na značaju,prosto mi je nevjerovatno da praznik kojim se proslavlja silazak svetog duha na apostole,50 dana nakon hristovog vaskrsenja(guglao sam) mogu ovako da zloupotrebljavaju u političke svrhe i pjevaju o ratnim zlocincima i kukanju i lelekanju.
    Ima li normalnog vjernika u ovoj državi koji će da osudi ovakvo ponašanje?
    Je li ovo pravoslavlje i hrišćanstvo?Ima li neko ko je pobožan odje da objasni zašto se niko od ljudi iz crkve u crnoj gori ne oglasi makar jednom na ovako nešto i da se upucuje na vjeru,a ne da se pjeva koljačima i zlocincima na dane praznika? Je li ovaj narod stvarno ovoliko obolio od mrznje?
    Kapiram dajguza jer mu je ovo mnogo bitno zbog predizborne kampanje,ali stvarno ne mogu shvatit da u 21 vijeku i dalje imamo ovo,a teži se kao nekom pomirenju.
    Kako misle da pomire ljude u pljevljima dje ima preko 15% ljudi islamske vjere pjevajuci o Turcima,bulama i ratnom zločincu koji je naredjivao ubijanje istih?

Za ovo su bili ljudi 30og avgusta,ovo je njihova sloboda,da mogu da veličaju zlocince javno.
    Njemci se odrekose hitlera,ali odje nikad sreće sa zatucanim narodom punim mrznje.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    tu će bit i ogroman problem legalne migracije, dolaziće Njemci, Poljaci, iz Baltičkih država sasvim legalno i dizat još više nagrdjene cijene rente, kvadrata, usluga i ostalo, jer njima em odgovara klima em bježe od ilegalne migracije iz njihovih država, mislim nekim djelom sam u kontaktu sa njima i vidim da ih je već masu odje jer nekako smuljaju boravak, fiktivno prijavljeni da rade ili registruju firmu, imaju nekretninu ili više, zamisli tek kako će da navale kad se otvore vrata širom da mogu sasvim legalno da dodju i žive odje, bez ikakve mutljavine, samo ličnu pokažu.
    Svi ti koji navodis su kao trenutno sprijeceni da dolaze i kupuju? Vec dolaze i vec kupuju kao sto si i sam primjetio, nece se to nesto na vise promijeniti (jer kod nas i dalje rastu cijene a vec postajemo poprilicno skupi za ono sta traze). Ono sto se sigurno hoce promijeniti i sto se moze itekako iskoristiti je sledece:
    1.) Vise nece moci non EU krimosi tek tako da kupuju sta im padne na pamet (cita: TR / RU drzavljani) a to je ogroman plus.
    2.) Svi ti koji su iz EU dosli u CG da zive ce imati olaksice za ostajanje duze od 3 mjeseca ali to isto znaci da ce morati biti registrovani kao rezidenti Crne Gore (ako su ovdje duze od 6+ mjeseci godisnje) a samim tim i PORESKI OBVEZNICI Crne Gore a ne DE/FR/NL itd. Mnogima ce vjerovatno to i da odgovara (i dalje imamo medju najmanjim porezima u EU...) te samim tim eto velikog plusa za poreski sistem Crne Gore ako nasi idiotit krenu da rjesavaju poreze kako valja a ne kao sto se trenutno radi (pa skoro niko ne placa nista kao fizicko lice).

Ne znam koga bi ti radije u drzavi da kupuje nekretnine + zivi. TR i RU drzavljanje gdje u 90% slucajeva novac dolazi iz sivih ili ama potpuno ilegalnih voda, ili nekog iz EU ko je dosao ovdje da se penzionise? Ove prve? Nemoj da zezas molim te.

Ja sam 100% ubijedjen da ce cijene nekretnina u CG da za nijansu opadaju ili djelomicno stagniraju sa ulaskom CG u EU al' eto, zivi bili pa vidjeli. I prije nego neko uleti i kaze "Aaa vidi kako je u HR!", ne, u HR rast cijena nekretnina nema ama bas nikakve veze sa ulaskom u EU.

11. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,759
    Thanked in
    3,324 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Trojčindan,Pljevlja 2026-Dajguz i Čmario pjevaju kukaju turci leleču bule i djurisću mlad majore,vidjeh snimak,ali ga niko još nije izbacio za čudo.
    Obično kolega Avet izbaca ove bljuvotine Dajguza,ali iako mislim da mu ne treba pridavati na značaju,prosto mi je nevjerovatno da praznik kojim se proslavlja silazak svetog duha na apostole,50 dana nakon hristovog vaskrsenja(guglao sam) mogu ovako da zloupotrebljavaju u političke svrhe i pjevaju o ratnim zlocincima i kukanju i lelekanju.
    Je li ovo pravoslavlje i hrišćanstvo?Ima li neko ko je pobožan odje da objasni zašto se niko od ljudi iz crkve u crnoj gori ne oglasi makar jednom na ovako nešto i da se upucuje na vjeru,a ne da se pjeva koljačima i zlocincima na dane praznika? Je li ovaj narod stvarno ovoliko obolio od mrznje?
    Kapiram dajguza jer mu je ovo mnogo bitno zbog predizborne kampanje,ali stvarno ne mogu shvatit da u 21 vijeku i dalje imamo ovo,a teži se kao nekom pomirenju.
    Kako misle da pomire ljude u pljevljima dje ima preko 15% ljudi islamske vjere pjevajuci o Turcima,bulama i ratnom zločincu koji je naredjivao ubijanje istih?

Za ovo su bili ljudi 30og avgusta,ovo je njihova sloboda,da mogu da veličaju zlocince javno.
    Njemci se odrekose hitlera,ali odje nikad sreće sa zatucanim narodom punim mrznje.
    Iskreno da nemam prijatelje u Pljevlja vjerovao bi sve po medija sto se plasira ... ali to nije stvarnost... nasjedas na iluziornu sliku nekog urednika

Thanks Thanks Given 
    1,548
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Samo ih puštite da izduše. Tako su nas na forum učili onomad.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,548
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Neka duše,izduše sto god odje.
    No mene interesuje koliki je procenat vjernika u ovoj državi,a da ne podržavaju dokazane zločince? Kako se možeš moliti Bogu,a cutati na ovo ili ga čak podrzavati? Ja to bas ne mogu da ukapiram iskreno.

Thanks Thanks Given 
    6,071
    Thanks Thanks Received 
    6,602
    Thanked in
    3,148 Posts

Вели Дајко "да идуће године Тројичиндан славимо у заједничкој држави". Греоте

Најгори су они који се за сићу продају. Обично буду најгласнији и у стању су да изговоре све и свашта, да би се зарадила још која сића.
    Last edited by avet; 01-06-26 at 13:40.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,548
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Sve je to priča za preglupo biracko tijelo koje se lozi na ovakve nesoje poput njega i pipuna koji do prije 2,3 mjeseca nije zaklapao o botunu,a sad rijeci o tome… glasači iq 15

18. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

https://www.vijesti.me/v/811192?utm_..._share_counter

The End.

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,759
    Thanked in
    3,324 Posts

Neka duše,izduše sto god odje.
    No mene interesuje koliki je procenat vjernika u ovoj državi,a da ne podržavaju dokazane zločince? Kako se možeš moliti Bogu,a cutati na ovo ili ga čak podrzavati? Ja to bas ne mogu da ukapiram iskreno.
    Vidji kad bude moglo u Plav da se kupi svinjsko meso nozemo pricati o Vranesu i Dajkovicu kao suludnjacima... ovako neki javno prdnjave a neki tajno...

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,276
    Thanked in
    2,618 Posts

Ova dva teletabisa su oruzje gledali samo na Counter Strike, mada sumnjam da je Dajkovic i toliko informaticki pismen. Dobra vecina ovih te se pali na oruzje, poziva na oslobadjanje Kosova i slicne stvari ima malog Murinja, i kompenzuju svoju malenkost na taj nacin. Jos ako voze kakvog dzipa slika dobija puni smisao.

Izivnjavam se ako sam uvrijedio neke forumase sa slicnim interesovanjima i voznim parkom.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

22. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,656
    Thanks Thanks Received 
    2,608
    Thanked in
    1,179 Posts

CIN CG: I kompromitovani stižu u tajnu službu - kadrovska politika ANB-a otvara pitanje sistema bezbjednosnih provjera

Zaposlen vojnik nakon skandala u Bugarskoj
    Bezbjednosnu provjeru za rad u ANB-u prošao je bivši službenik Vojske Crne Gore (VCG), čiji je identitet poznat CIN-CG-u, nakon čega je i zaposlen u ANB-u. Prema informacijama do kojih je došao CIN-CG, vojnik je prethodno, tokom učešća u međunarodnim snagama u Bugarskoj 2024. godine, zajedno sa grupom vojnika iz Crne Gore, pjevao četničke pjesme i prijetio da će zapaliti zastavu Crne Gore ukoliko ona bude iznijeta na smotri vojnika. Zbog toga je Crna Gora ostala jedina članica NATO-a bez istaknute zastave tokom smotre.

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...osnih-provjera

Thanks Thanks Given 
    329
    Thanks Thanks Received 
    1,582
    Thanked in
    1,210 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Samo ih puštite da izduše. Tako su nas na forum učili onomad.
    Nije problem što izdušuju, no šta će raditi kad konačno izduše... Ovako nešto:

Quote Originally Posted by Shaneman View Post

https://www.vijesti.me/v/811192?utm_..._share_counter

The End.

A znali smo, brat bratu, da će tako nešto i biti, na kraju svih krajeva.

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,276
    Thanked in
    2,618 Posts

Vidji kad bude moglo u Plav da se kupi svinjsko meso nozemo pricati o Vranesu i Dajkovicu kao suludnjacima... ovako neki javno prdnjave a neki tajno...

Za to u Plavu su krivi iskljucivo marketi i njihovi menadzeri. Profit bi imali svakako jer niko ne bi isao za Berane u trgovinu samo jer sluze svinjetinu. Niko ko se pita sa glavom. Klasicna vjerska preseravanja.
    Have a parachute.

26. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,759
    Thanked in
    3,324 Posts

Tacno tako no su oni naucili da ih njihovi sisaju dobro ... vakat je vise da smo gradjani a zivimo ionako u doba dje ne mozes po nosnji razlikovat jel Hodza ili Fudbaler... tj Svestenik.

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,276
    Thanked in
    2,618 Posts

Plav je religijski najzatrovanija sredina u Crnoj Gori, nikad tu srece nece bit.
    Have a parachute.

29. The Following 2 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,548
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

U tom dijelu države odakle sam inače i porijeklom nema ovakvih bljuvotina,već pravoslavci,katolici i muslimani žive složno kao prava braca i ponosan sam na to.
    Zamisli sad da tamo oni pjevaju o tome rastoderu ili nekoj handzar diviziji ili ne znam kome već,prvi bi to osudjivali ovi koji sa ponosom izbačaju snimke o kukanju,lelekanju i slavljenju ratnih zlocinaca. I to na vjerski praznik dje bi trebalo da je sreće da se to proslavi drugačije valjda.

A ovo za svinjsko meso u plav(ne možeš nikako da poredis to sa ovim u pljevlja) je li neko nekome zabranio da drži svinjsko meso u toj opštini?
    Ko je islamske vjere,njemu je valjda zabranjeno i da drži svinjsko meso,ne samo konzumacija,ne znam sto je tu sporno,valjda imaju pravo na to?
    Da neko brani nekom hriscaninu,nebitno pravoslavnom ili katoliku u plavu ili gusinju da ima trgovinu dje bi bilo svinjskog mesa ili bilo kojeg drugog,ja bih bio protiv toga naravno.

Po meni je to glupa priča,svako ima pravo da prodaju robu koju želi.
    Bune li se muslimani kad odu u neki u restoran i pita li ih neko oce li da im očiste rostilj jer je prethodno na njega spremano svinjsko meso? Ne.

Imamo pod volat koji drže muslimani usred podgorice i nema svinjskog mesa,treba li da ih osudjujemo zbog toga?Sahovici,ljujkovici,Kasumovići i ne znam ko jos?

@Antares,ljudi su religiozniji u tim djelovima crne gore,ali ne bas u tolikom broju kao sto ti misliš.
    U svakom slučaju to “najzatrovanija” nije prikladan termin po meni,nevezano za koju vjeru i vjernike pričamo.
    Ja nisam neko ko ide u dzamiju,posti i tako to,ali izuzetno poštujem svakog ko je iskreno “u vjeru”. Mada mislim da si ti ateista ili nešto slično,ne zamjeri ako sam pogrijesio.

31. The Following 2 Users Say Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,360
    Thanks Thanks Received 
    396
    Thanked in
    240 Posts

Ima li normalnog vjernika u ovoj državi koji će da osudi ovakvo ponašanje.
    Pa jer je normalizovano ovakvo ponašanje, i vrlo često se ponavlja pa svi navikli. To nam je nova realnost. Sam si sebi objasnio sa "mislim da mu ne treba pridavati na značaju" a zapravo, možda i treba svaki dan osuditi ovakve ljude pa makar ništa ne pomoglo.

33. The Following 3 Users Say Thank You to Samo Niksic For This Useful Post:

Page 209 of 222 FirstFirst ... 109159199205206207208209210211212213219 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 18 users browsing this thread. (1 members and 17 guests)

1. goldfinger