Page 2520 of 2521 FirstFirst ... 15202020242024702510251625172518251925202521 LastLast
Results 62,976 to 63,000 of 63021

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,644
    Thanked in
    1,091 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Narod se tako ciganise oko toga popusta da nije humano, ali samo kada su u pitanju djelovi za auta. Ne pitaju zubara da li je dobio popust na materijal za zube, ne pitaju momke koji se bave pranjem auta da li su dobili popust na hemiju, ne pitaju Bokana kolika je marza na jagode i vodku, ne pitaju koliko je zarada na dojc ali zato kada su auto djelovi u pitanju...ubijajau.

I meni salju poruke za gume (imam 20% na gume i svima ih dajem po nabavnoj), i opet sam sumnjiv, jer ko zna koliko cu zaraditi.
    Onda, porucivanje djelova iz Njemacke...imam jedan kanal preko kojeg mogu poruciti svaki moguci dio za svaki moguci auto, mene to nista ne kosta i ne zelim da se ugradim, i tu sam im sumnjiv.

Priblizava se dan kada cu poceti sa pravilima Jokica i pojedinih: ako pitas za popust ides napolje i nema popravke ni djelova, cijene za ruke mrvicu manje nego kod ovlascenog, poslove koje nece niko da radi da se naplacuju kao operacija mozga, pa ko voli nek izvoli.

Moji klijenti salju SMS da je potrebno uraditi to i to, idem po auto, najcesce isti dan, radim sve po dogovoru, vracam auto u rekordnom roku, sve ispravno i radjeno kako treba...ako je auto u kvaru i ne moze da se vozi idem i zavrsim na licu mjesta, plus saljem skrinshotove da vide cijene djelova sa popustom, i jos da mi se sere okolo? More mrs.
    Ja bih, kao jedan od zadovoljnih klijenata godinama vec, potvrdio ovo gore...
    Jos dobijem i slike radova i/ili sta ima da se uradi ako nije bilo poznato unaprijed

A imali smo i popravki "na licu mjesta"

Ozbiljno razmisljam da izgubim garanciju na jedan auta za ovu uslugu

Quote Originally Posted by herkul07 View Post
    sto se tice ove price oko cijena djelova, mislim da je tu sve stvar marze i koliko je gazdi zinulu *upe . Ja sam sa Kvantex-om ima uvijek finu saradnju, posaljem poruku na forum i oni mi posalju djelove . Dovoljno je da im udjes u onu prodavnicu pa da vidis da je to neka ozbiljna prica . A kako oni nabaljaju djelove da li lokalno ili od proizvodjaca , stvarno me ne zanima
    U svakoj oblasti trgovine kod nas (a i svudje) su proizvodi obicno jeftiniji kod preprodavaca nego kod uvoznika
    Na primjer - Beko masina za sudje u Beko centar 500 eura, u Tehnomax 480 eura... to se radi sa ciljem da se potspjesi konkurencija i da se motivise da kupuje sto vise, ti prodajes veleprodajno i milina

Samo nam je u sektoru autodjelova obratno... a vjerujem da je to obratno zobg guzice koja zine sto rece kolega... jer ako je dio u radni X 100e maloprodajno za mene, ne mogu vjerovati da ga radnja Y kupuje po toj cijeni pa se "ugradjuje"... no ga vjerovatno kupe jos nize i ugrade se jos vise jer im se moze

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ništa im nije sveto.
    Svijet je ovaj tiranin tiraninu.
    Prvi potpuno električni Ferrari. Luce.

https://x.com/ElectrekCo/status/2059004073483862381
    Ko god je ovo dizajnirao zasluzuje dozivotnu kaznu zatvora
    Ko je ovo ODOBRIO zasluzuje barem 2 i da mu se prokune loza
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

2. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,120
    Thanked in
    2,746 Posts

Quote Originally Posted by Stivi View Post
    za ovo prvo moze bilo koji strugar samo pitaj prvo za cijenu da ne bude navoj skuplji nego cio retrovizor (sto se mene desilo sa onom kuglom na crash bar )

a vizir mozes da poliras , neko ko polira auta racunam da ti to moze zavrsiti . ja znam jednog momka iz NK sto bas sredjuje motore i te sitnice i doktor je ako ti nije daleko NK poslacu ti br
    Može brate, šibni

Hvala
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    137 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Zovem Autobox jer se specijalizuju za Italijane i trazim crijevo kvacila za Alfu, nemaju na stanju.
    Zovem Next auto ima 1. komad u magacin 12 eura i kazem doci cu da uzmem...Dok to izgovaram poziv na cekanju, iz autoboxa...Javim se, kaze provjerili su evropski magacin, ima 1 na stanju 18 eura, moze biti tu do 4.

Kazem u redu, hvala...Podjem u Next i kupim ga

Poenta price imam i ja prodavnicu, sad cu vam ostavit broj telefona...Ima sve sto i u cekovic i next i samo 55% skuplje....

Kakve su to radnje? Radnje za izbjegavatiiii i cao
    Kako si mislio da rade ovi manji.... oni nemaju mogucnost uvoza djelova direktno, tu se potpisuju ugovori, nesto povlace iz Bosne i Srbije, ali vecinom se uzima kod vecih Castelana, Next, Ceković, Sincomerce.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Ima li odje vlasnika Cupra automobila ?

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,644
    Thanked in
    1,091 Posts

ako trazis preporuku - prijatelj ima za sluzbeno auto formentor - svojim kolima ide na psoo koliko je ne podnosi

mislim da sam ti dovoljno reko sta misli o kvalitetu auta

kaze da je neopjevano smece, da ima los motor, nikakve materijale unutra i da pritom jos i trosi dosta... mozda ih on samo hejta, ali ne vozi ga bez kad mora
    a "morala" se ona kupit za sluzbeno jer je bio neki veci deal u firmu

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Za potrosnju i ja cuo da locu kao kakav veci terenac.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Meni bas dobar drug vozi Curpu Formentor 2023...Njegova je nakrcana na max, novu je kupio, jedino sto je 1.5 turbo benzin onaj od 150ks dsg, nije prava "cupra" sa 300-400ks.

Auto izgleda fenomenalno, dizajn je dobar, materijali i voznja unutra sasvim na nivou.
    Meni barem je ljepsa i unutra i spolja od svake skode i vw ali svako ima svoje misljenje

Nista katastrofalno od problema, osim par gremlina sa restartom multimedije i svijetlima u vrata(sto bacaju cupra simbol na ulicu) sto su crkavala...al generalno mislim da je to za svako novije auto slucaj

Thanks Thanks Given 
    2,366
    Thanks Thanks Received 
    2,381
    Thanked in
    1,491 Posts

Quote Originally Posted by miovrag View Post
    Ostavio kod majstora za klime,lezaj od kompresora remenice . Kaze da nije siguran da ce rijesiti problem,al da pokusamo uzmi ili ostavi. 50e cu dobiti ili izgoreti.
    Kaze moze lako biti da je kompresor ,i kaze zamjena preporučuje nov jer sa starim ne znas dal ce raditi 1 mjesec ili naredne nekoliko godina
    I sto je zanimljivo,zamjenu ne radi kompresora na odredjenu vag grupaciju show

Evo danas ce zamijeniti lezaj,da vidimo

Sent from my XRN 12 Pro 5G using Tapatalk
    https://youtube.com/shorts/Q6_Y01ftA...s2-a2UaPocwm85

Ljudi ,dajte pomogajte kod koga da nosim majstora za klime
    Majstor 1 ,kaze da mora da se mijenja komplet kompresor i kaze samo nov. Polovan kaze ne preporučuje jer star 20 godina i ne dobija se nista.
    Majstor 2 cuo da je lezaj,ajde da ga zamijenimo. Skinuo sve i vratio,lezaj vjerovatno zapeko i nemoze da skine.

Savjet sto da cinim? Da neko drugi pogleda ili da bude zadnja opcija auto bez klime

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Novi kompresor.
    Posalji mi broj sasije.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    2,366
    Thanks Thanks Received 
    2,381
    Thanked in
    1,491 Posts

Novi kompresor.
    Posalji mi broj sasije.
    Sjutra ti saljem pm,auto je kod majstora a tamo je saobraćajna .

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Daj mi podatke, marka, model, godiste, zapremina, snaga.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Miovraze kad kukas napisi makar model auta...

ako se sjecam vozis polo 6r neki?

eto ti na alvadi novi delphii kompresor 134eura

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    ako trazis preporuku - prijatelj ima za sluzbeno auto formentor - svojim kolima ide na psoo koliko je ne podnosi

mislim da sam ti dovoljno reko sta misli o kvalitetu auta

kaze da je neopjevano smece, da ima los motor, nikakve materijale unutra i da pritom jos i trosi dosta... mozda ih on samo hejta, ali ne vozi ga bez kad mora
    a "morala" se ona kupit za sluzbeno jer je bio neki veci deal u firmu
    Cudnovato da je tako lose sve to, nisam nailazio na slicne komentare.

Meni bas dobar drug vozi Curpu Formentor 2023...Njegova je nakrcana na max, novu je kupio, jedino sto je 1.5 turbo benzin onaj od 150ks dsg, nije prava "cupra" sa 300-400ks.

Auto izgleda fenomenalno, dizajn je dobar, materijali i voznja unutra sasvim na nivou.
    Meni barem je ljepsa i unutra i spolja od svake skode i vw ali svako ima svoje misljenje

Nista katastrofalno od problema, osim par gremlina sa restartom multimedije i svijetlima u vrata(sto bacaju cupra simbol na ulicu) sto su crkavala...al generalno mislim da je to za svako novije auto slucaj
    Slazem se, 1.5 150ks mozda je malo ali dobro.
    Gledam nesto ovaj motor 2.0 204ks cisti benzin sto je mozda i taman za moje potrebe.
    E sad sto se potrosnje tice to kaze svako da malo vise potrosi ali ebem li ga.
    1.5 150ks kaze da trosi oko 8 gradske dok 310ks (starija verzija) potrosi i do 12 litara gradske sto bi trebalonda znaci da 204ks potrosi nekih 10l, naravno da opet sve zavisi od tipa voznje i vozaca...

Thanks Thanks Given 
    2,366
    Thanks Thanks Received 
    2,381
    Thanked in
    1,491 Posts

Daj mi podatke, marka, model, godiste, zapremina, snaga.
    Seat Leon 01 1.9 tdi. 66kw.

Potpuno sam zaboravio da mi nije prihvatio Edit na YT dje sam napisao model auta.
    U pravi si Lazare,jbg izgubljen u prostoru

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Potpuno sam zaboravio da mi nije prihvatio Edit na YT dje sam napisao model auta.

brate ako ces moje iskreno misljenje, to je stari auto...kompresor novi ti je 160-200e, ruke, freon, cuda, izadje ti i na blizu 300eura...

isplati li ti se, ne znam...tih auta i motora ima u djelove koliko hoces, ja bi da sam na tvoje mjesto uzeo neki polovni kompresor...jeste malo rizik, al ni ti kompresori ne crkavaju vala svaki dan
    bora, a3, golf 4, sharan itd...vala mora neko imat nekog prevrnutog ili slomljenog a da je prije radila klima normalno
    Last edited by Laz; 27-05-26 at 22:01.

Thanks Thanks Given 
    2,366
    Thanks Thanks Received 
    2,381
    Thanked in
    1,491 Posts

brate ako ces moje iskreno misljenje, to je stari auto...kompresor novi ti je 160-200e, ruke, freon, cuda, izadje ti i na blizu 300eura...

isplati li ti se, ne znam...tih auta i motora ima u djelove koliko hoces, ja bi da sam na tvoje mjesto uzeo neki polovni kompresor...jeste malo rizik, al ni ti kompresori ne crkavaju vala svaki dan
    bora, a3, golf 4, sharan itd...vala mora neko imat nekog prevrnutog ili slomljenog a da je prije radila klima normalno
    Lazare,prosle godine sam ga promijenio 100e polovan + ruke+ freon,preko 150e.
    Kod mene je auto od 2010,taj kompresor je do prosle godine radio top,onda je oslabio,klima slabo hladila i zamijenio ga. Klima radi savrseno, Ladi super samo ovo se cuje pri paljenju. I opet polovan,ne znam iskreno kakav ce biti. Nov mi rekose oko 300e da je.
    A znam brate da je staro auto,a sta cu? Ja nemam para trenutno da kupim novije,ne mogu zenu sa djecom ostaviti bez klime tokom ljeta. Jer ga ona najvise vozi.

18. The Following User Says Thank You to miovrag For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Ne shvati kao uvredu, nisam ja nista rekao za stari auto, ti kao da ja do juce nisam vozio daciju...nego mi ne ide ekonomija dat 300-400 za kompresor u auto koje vrijedi 1500...na to sam mislio

ali kad si vec imao takvu eksurziju s polovnim, onda se bojim da ces morat da se isprsis...Nekakvi meni nepoznati brendovi su 160-200e...(opet ne znamo tacno bez broja sasije). Ovo malo poznatije taman put 300e...
    Vidim ima i nekih kineskih kompresora onlajn po 120-130e, pretpostavljam da su samo remontovani ti stari s nekim aliexpres djelovima, tako da je trajnost vjerovatno kao i taj polovni a i rok isporuke vjerovatno mjesec, mjesec ipo.

Nisam pametan u ovom slucaju.

20. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

NRF 198 eura.

22. The Following 2 Users Say Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,760
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Lazare,prosle godine sam ga promijenio 100e polovan + ruke+ freon,preko 150e.
    Kod mene je auto od 2010,taj kompresor je do prosle godine radio top,onda je oslabio,klima slabo hladila i zamijenio ga. Klima radi savrseno, Ladi super samo ovo se cuje pri paljenju. I opet polovan,ne znam iskreno kakav ce biti. Nov mi rekose oko 300e da je.
    A znam brate da je staro auto,a sta cu? Ja nemam para trenutno da kupim novije,ne mogu zenu sa djecom ostaviti bez klime tokom ljeta. Jer ga ona najvise vozi.

1J0 820 811 L po ovom broju trazis komplet remenicu sa svim
    I samo da ti neko zamijeni

U bolex sam je platio čini mi se oko 80e prosle godine, eno ga hladi ubija. Kod mene je bio pojeo one zube u sredinu lamele pa nije htio da ga uključuje.

Polovne zaobilazi, tesko se moze ubost dobar, godine i kilometraza ih ubija.

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

24. The Following User Says Thank You to mur3633 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,644
    Thanked in
    1,091 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Cudnovato da je tako lose sve to, nisam nailazio na slicne komentare.

Slazem se, 1.5 150ks mozda je malo ali dobro.
    Gledam nesto ovaj motor 2.0 204ks cisti benzin sto je mozda i taman za moje potrebe.
    E sad sto se potrosnje tice to kaze svako da malo vise potrosi ali ebem li ga.
    1.5 150ks kaze da trosi oko 8 gradske dok 310ks (starija verzija) potrosi i do 12 litara gradske sto bi trebalonda znaci da 204ks potrosi nekih 10l, naravno da opet sve zavisi od tipa voznje i vozaca...
    ne znam ti - znam da je on smislit ne moze...
    isto je 1.5 dsg sa kao dosta opreme
    meni je djelovala kao kineska verzija seata

samo cu ti reci da je jedno vrijeme krao od zene modusa s pocetka milenijuma da ide na poso da ne vozi to... a ima je 24/7 na raspolaganju

opet, 100 ljudi 100 cudi njegove kolege svoje voze

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck;[URL="tel:6287223"
    6287223[/URL]]ne znam ti - znam da je on smislit ne moze...

samo cu ti reci da je jedno vrijeme krao od zene modusa s pocetka milenijuma da ide na poso da ne vozi to... a ima je 24/7 na raspolaganju

jebenti, svi se u rols rojs podigli

27. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,472
    Thanks Thanks Received 
    466
    Thanked in
    254 Posts

Koliko je obicno garancija na set kvacila? Prijatelj zamijenio, nakon 10k km mora ponovo....

Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    ne znam ti - znam da je on smislit ne moze...

Lele brajko sto je to sa tim koleZom i tim autom.
    Samo sam nailazio da se poneko zali na nesto vecu potrosnju.
    Svakako hvala na sugestiji i komentarima

Thanks Thanks Given 
    1,989
    Thanks Thanks Received 
    1,327
    Thanked in
    799 Posts

Quote Originally Posted by mika123 View Post
    Koliko je obicno garancija na set kvacila? Prijatelj zamijenio, nakon 10k km mora ponovo....

Zavisi gdje je kupljen
    Ko je ugradio

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Quote Originally Posted by mika123 View Post

Ja imam 2 godine. Ostali ne znam.
    Garancija na kvacilo zavisi od dosta faktora.

Page 2520 of 2521 FirstFirst ... 15202020242024702510251625172518251925202521 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)