Preporuka za majstora za popravku fara?Dacia duster 2024 godiste u pitanju
Svaki "majstor" ima nalog u neku od ovih radnji sa popustima (35% do 42%) dok maloprodaja u castellani ima clasic karticu 25% popusta mada imaju slobodu ako procjene da daju i full rabat samo da prodaju, Cabrio isto daje popuste svakome, cekovic isto dok u next sve preko 200e 10% a preko 300e 15% popusta.... Ne ulazim u to ali vjerovatno da takumi ima njegov popust koji nije duzan nikome da pravda... on ti ponudi oces neces .... Vecina "majstora" nece da radi sa tudjim djelovima iz XXX razloga ili uzme da uradi i ne da garanicju....
a
Preporuka za majstora za popravku fara?Dacia duster 2024 godiste u pitanju
ako je led far, onda samo Silicium
Izvini brt. Necu vise.
Ove djelove koje je trazio Laz nisam imao kod ovih sto uzimam djelove kod nas (Castellana, Next), nego bih morao da ih porucim iz Njemacke preko drugih, e sad pazi, ja ti uzmem telefon i saljem sms sa kataloskim, oni meni salju ponudu i rok isporuke, i iste cijene dajem Lazu, i opet napad da mene kao da sam zaklao ljude.
Ja ovaj narod ne shvatam.
Last edited by TAKUMI; 26-05-26 at 16:12.
Prema tome, šta da ti kažem?
Iskapao je freon (valjda, plava je boja na beton i vise ne hladi klima) na bmw-a, kod koga da ga povedem da mi klimu sredi?
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Hvala ti
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Dobijao sam cesto poruke u PM vezano za gume... Posaljem ponudu i dobijem manje vise slicne odgovore imam i tu i tu za tu i tu cijenu, brate ne interesuje pici kupi, kada ovo bude pijaca ceracemo se...
Batalio sam da nudim proizvode odje jer su 70% bezobrazni...
Jos kada im trazis broj šasije kao da si mu trazio maticni broj...
Vjeruj mi ne treba odje da nudis nista....
a
Narod se tako ciganise oko toga popusta da nije humano, ali samo kada su u pitanju djelovi za auta. Ne pitaju zubara da li je dobio popust na materijal za zube, ne pitaju momke koji se bave pranjem auta da li su dobili popust na hemiju, ne pitaju Bokana kolika je marza na jagode i vodku, ne pitaju koliko je zarada na dojc ali zato kada su auto djelovi u pitanju...ubijajau.
I meni salju poruke za gume (imam 20% na gume i svima ih dajem po nabavnoj), i opet sam sumnjiv, jer ko zna koliko cu zaraditi.
Onda, porucivanje djelova iz Njemacke...imam jedan kanal preko kojeg mogu poruciti svaki moguci dio za svaki moguci auto, mene to nista ne kosta i ne zelim da se ugradim, i tu sam im sumnjiv.
Priblizava se dan kada cu poceti sa pravilima Jokica i pojedinih: ako pitas za popust ides napolje i nema popravke ni djelova, cijene za ruke mrvicu manje nego kod ovlascenog, poslove koje nece niko da radi da se naplacuju kao operacija mozga, pa ko voli nek izvoli.
Moji klijenti salju SMS da je potrebno uraditi to i to, idem po auto, najcesce isti dan, radim sve po dogovoru, vracam auto u rekordnom roku, sve ispravno i radjeno kako treba...ako je auto u kvaru i ne moze da se vozi idem i zavrsim na licu mjesta, plus saljem skrinshotove da vide cijene djelova sa popustom, i jos da mi se sere okolo? More mrs.
Svaki posao/trgovina sa klijentima/mušterijama podrazumijeva strpljenje i razumijevanje da se neko želi cjenkati iz meraka a ne iz neke koristi.
Ja kad dobijem ponudu za nešto, zahvalim se i ako na drugo mjesto imam bolju ponudu za istu uslugu prećutim i kupim tamo đe je jeftinije. Možda ni to nije najkorektnije ali tako je.
Kad sam u nekom skorijem periodu prodavao nekretninu. Bila je cijena xxx xxx €, ali zakovana. Nije prošla prodaja godinu i po a naslušao se svakakvih pokušaja i primjedbi kupaca da se spušti cijena. Nije da nisu te primjedbe bile na mjestu, ali kad me drugi put zovnu i pokušaju da opet spuštaju cijenu, kažem im da je od sad za sve druge kupce cijena i dalje xxx xxx a za njih xxx xxx+ 3000€ i za svako sledeće zvanje ide plus 3.000€.
Posle godinu i po neuspješne prodaje za xxx xxx€, cijenu iste nekretnine u istom stanju postavili na oglas sa xxx xxx +30.000€ i nakon mjesec dana prošla za xxx xxx+20.000€. Jbg, na kraju sam shvatio da je većini ljudi bitnije da spušti početnu cijenu nego da kupi za onoliko koliko on smatra da vrijedi.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 26-05-26 at 21:42.
Neiscrpna tema djelovi i popusti.....počinuo sam kako sam izaša iz tog posla
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Kakvi ste crnjaci...tacno ne treba postovat na forum, nije ni cudo sto je ostalo 4 clana od milion
Okacio sam part numbere i pitao moze li neko da pogleda koje su cijene kod nas da bih znao okvirno jer nemam pristup nasim katalozima...nisam rekao moze li striktno Takumi da pogleda i da mi da popust...Niti je takumi napisao da mu stizu iz inostranstva
Takumi je pogledao i okacio cijenu, ja vidio cijenu i rekao ta cijena retardirano visoka nasprem evropskih sajtova.(i napomenuo da je ista visoka cijena i u monteparts)
Nisam pominjao nidje cini mi se da se Takumi ogradjuje niti sam pitao ide li on avionom direktno u fabriku za njega, niti me interesuje to.
Covjek me podsjetio da pitam kolege s foruma u kvantex, i kod njih je duplo jeftinije...
Logicno je da cu za svoje pare da kupim dje je jeftinije.A pogotovo jer sebi radim, ne nosim dio koji sam ja nabavio kod majstora
I samo pitah usput kako je to moguce da generalno izmedju nasih radnji ima toliko drasticna razlika u cijenama istih djelova i bez ikakvih majstorskih popusta
Last edited by TAKUMI; 26-05-26 at 22:29.
Kvantex ima svoj magacin, ogromnu ponudu djelova, tako da vjerovatno imaju mogucnost da poruce robu direktno od dobavljaca/proizvodjaca.S ovom popustom vjerovatno ne zaradju gotovo nista, bez sto pokriju troskove i mozda neka sica sa strane...
Pa i alvadi mora da zaradi i da hostuje sajt, ugovori logistiku, ne rade ni oni za dzabe.
Nego je meni nejasno da odes u drugu prodavnicu, dje su oni mzoda 2-3 ruka jer nemaju svoj magacin al taj dio nije 10-15-20% skiplji, nego 120% skuplji...
E ta pohlepa nasih prodavnica mi nije jasna
Pa 2-3 ruka ti sve govori, svako hoce svoj dio kolaca.
Svaka ruka 20-30%.....
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Kada bi ti rekao kako Bolex radi, da li mislis da je to pohlepa ili biznis.
Magacin 1 - Cabrio
Magacin 2 - Catsellana
Magacin 3 - Next Auto
Magacin 4 - Cekovic
To je kada dodjes kod njih u radnju, a sada citaj ovo i reci mi je li pohlepa ili biznis
Zovnes ti ove prodavnice i pitas da li imaju primjer dajem plocice prednje za taj i taj auto, i na kraj zovnes Bolex, ako ih Bolex nema na stanje gleda ove magacine i vidi da od svih njih Next Auto ima samo jedne i primjer dajem kostaju 50e tebi ce da recu 100e i ti ces da kazes hvala i prekidas a oni istog treba porucuju te plocice i ti dodjes u next auto da kupis te plocice oni ih nemaju i recu ti podji u bolex da ih kupis jer znaju da si ih zvao.
A gledaj jos ovo u bolex niko nema preko 10% popusta, da li je to pohlepa ili biznis ?
a
Zovem Autobox jer se specijalizuju za Italijane i trazim crijevo kvacila za Alfu, nemaju na stanju.
Zovem Next auto ima 1. komad u magacin 12 eura i kazem doci cu da uzmem...Dok to izgovaram poziv na cekanju, iz autoboxa...Javim se, kaze provjerili su evropski magacin, ima 1 na stanju 18 eura, moze biti tu do 4.
Kazem u redu, hvala...Podjem u Next i kupim ga
Poenta price imam i ja prodavnicu, sad cu vam ostavit broj telefona...Ima sve sto i u cekovic i next i samo 55% skuplje....
Kakve su to radnje? Radnje za izbjegavatiiii i cao
Moraju i oni nešto zaradit, isto kao i majstori
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Drug što mi je proda Beverlyja je sjedište radio u Čačak ili nedje blizu Čačka.
Nego taman da pitam, pojeli su mi se navoji na retrovizor od Beverlyja, tj i na ženski dio na podlošku/držač retrovizora i n amuški dio, tj na samu šipku od retrovizora, ima li neki strugar da radi navoje, poželjno Bar/Ulcinj?
Jer sam gleda polovne retrovizore, po 70e su, što je nevjerovatno.
I ispadoh baš debil, bile neke naljepnice na vizir, i ja da ih očistim i skinem, trljah onom grubljom stranom sundjera i nagrdih vizir sve ogrebotine po njemu, palo mi nije na pamet da se to može desit od sundjera, ima li pomoći tome, može li se to ispolirat da bude iole providno?
Last edited by technus; 27-05-26 at 07:30.
Forever young, i want to be forever young
Ovo su mi uradili ovi iz VM-a jednom. Mislim da su caure za neku Kiju. Ja provjerio u Next online, tipa 20 eura komad, aj da pitam u VM, kaze nemamo ali mogu biti ovdje za dan i kostaju 30 eura komad. Ja reko nista, poslije minut u Next crveno
I pogodi gdje sam morao da ih kupim.
za ovo prvo moze bilo koji strugar samo pitaj prvo za cijenuda ne bude navoj skuplji nego cio retrovizor (sto se mene desilo sa onom kuglom na crash bar )
a vizir mozes da poliras , neko ko polira auta racunam da ti to moze zavrsiti . ja znam jednog momka iz NK sto bas sredjuje motore i te sitnice i doktor je ako ti nije daleko NK poslacu ti br
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
sto se tice ove price oko cijena djelova, mislim da je tu sve stvar marze i koliko je gazdi zinulu *upe . Ja sam sa Kvantex-om ima uvijek finu saradnju, posaljem poruku na forum i oni mi posalju djelove . Dovoljno je da im udjes u onu prodavnicu pa da vidis da je to neka ozbiljna prica . A kako oni nabaljaju djelove da li lokalno ili od proizvodjaca , stvarno me ne zanima![]()
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks