Page 2519 of 2521 FirstFirst ... 151920192419246925092515251625172518251925202521 LastLast
Results 62,951 to 62,975 of 63020

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    E ajmo sad jel kvalitet dijela kod takumija,next ,cekovic ,castela isti? Iako pise ista marka... sve identicno

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Svaki "majstor" ima nalog u neku od ovih radnji sa popustima (35% do 42%) dok maloprodaja u castellani ima clasic karticu 25% popusta mada imaju slobodu ako procjene da daju i full rabat samo da prodaju, Cabrio isto daje popuste svakome, cekovic isto dok u next sve preko 200e 10% a preko 300e 15% popusta.... Ne ulazim u to ali vjerovatno da takumi ima njegov popust koji nije duzan nikome da pravda... on ti ponudi oces neces .... Vecina "majstora" nece da radi sa tudjim djelovima iz XXX razloga ili uzme da uradi i ne da garanicju....
    a

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Preporuka za majstora za popravku fara?Dacia duster 2024 godiste u pitanju

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

ako je led far, onda samo Silicium

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Evo cisto da javim, kod brace u Kvantex porucene obije Corteco stope ...
    Prva 59 eura, druga 64 eura...
    Znaci oko 125eura obije stope, sto je tacno duplo jeftinije od ovog sto je Takumi postavio.

I monteparts ima istu ovu ludacku cijenu koju je takumi postavio...

Znaci nevjerovatna razlika u cijeni...

Izvini brt. Necu vise.

Quote Originally Posted by nepoznat View Post
    Svaki "majstor" ima nalog u neku od ovih radnji sa popustima (35% do 42%) dok maloprodaja u castellani ima clasic karticu 25% popusta mada imaju slobodu ako procjene da daju i full rabat samo da prodaju, Cabrio isto daje popuste svakome, cekovic isto dok u next sve preko 200e 10% a preko 300e 15% popusta.... Ne ulazim u to ali vjerovatno da takumi ima njegov popust koji nije duzan nikome da pravda... on ti ponudi oces neces .... Vecina "majstora" nece da radi sa tudjim djelovima iz XXX razloga ili uzme da uradi i ne da garanicju....

Ove djelove koje je trazio Laz nisam imao kod ovih sto uzimam djelove kod nas (Castellana, Next), nego bih morao da ih porucim iz Njemacke preko drugih, e sad pazi, ja ti uzmem telefon i saljem sms sa kataloskim, oni meni salju ponudu i rok isporuke, i iste cijene dajem Lazu, i opet napad da mene kao da sam zaklao ljude.

Ja ovaj narod ne shvatam.

Last edited by TAKUMI; 26-05-26 at 16:12.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Ne znam... roksped barem prije je direktno narucivao djelove iz fabrike... mislim da mora postojati neka razliku u materijalu dijelu.... ko zna za koje trziste ide.. ada ni bosh u centrometal i u okov nije isti

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,669
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Iskapao je freon (valjda, plava je boja na beton i vise ne hladi klima) na bmw-a, kod koga da ga povedem da mi klimu sredi?

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Iskapao je freon (valjda, plava je boja na beton i vise ne hladi klima) na bmw-a, kod koga da ga povedem da mi klimu sredi?

069-567-765 Boris, meni radio na 3 auta bez greske, nalazi se u dalmatinsku
    a

Thanks Thanks Given 
    1,669
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Hvala ti

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Izvini brt. Necu vise.

Ove djelove koje je trazio Laz nisam imao kod ovih sto uzimam djelove kod nas (Castellana, Next), nego bih morao da ih porucim iz Njemacke preko drugih, e sad pazi, ja ti uzmem telefon i saljem sms sa kataloskim, oni meni salju ponudu i rok isporuke, i iste cijene dajem Lazu, i opet napad da mene kao da sam zaklao ljude.

Ja ovaj narod ne shvatam.

Dobijao sam cesto poruke u PM vezano za gume... Posaljem ponudu i dobijem manje vise slicne odgovore imam i tu i tu za tu i tu cijenu, brate ne interesuje pici kupi, kada ovo bude pijaca ceracemo se...

Batalio sam da nudim proizvode odje jer su 70% bezobrazni...

Jos kada im trazis broj šasije kao da si mu trazio maticni broj...

Vjeruj mi ne treba odje da nudis nista....
    a

10. The Following 2 Users Say Thank You to nepoznat For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Dobijao sam cesto poruke u PM vezano za gume... Posaljem ponudu i dobijem manje vise slicne odgovore imam i tu i tu za tu i tu cijenu, brate ne interesuje pici kupi, kada ovo bude pijaca ceracemo se...

Batalio sam da nudim proizvode odje jer su 70% bezobrazni...

Jos kada im trazis broj šasije kao da si mu trazio maticni broj...

Vjeruj mi ne treba odje da nudis nista....

Narod se tako ciganise oko toga popusta da nije humano, ali samo kada su u pitanju djelovi za auta. Ne pitaju zubara da li je dobio popust na materijal za zube, ne pitaju momke koji se bave pranjem auta da li su dobili popust na hemiju, ne pitaju Bokana kolika je marza na jagode i vodku, ne pitaju koliko je zarada na dojc ali zato kada su auto djelovi u pitanju...ubijajau.

I meni salju poruke za gume (imam 20% na gume i svima ih dajem po nabavnoj), i opet sam sumnjiv, jer ko zna koliko cu zaraditi.
    Onda, porucivanje djelova iz Njemacke...imam jedan kanal preko kojeg mogu poruciti svaki moguci dio za svaki moguci auto, mene to nista ne kosta i ne zelim da se ugradim, i tu sam im sumnjiv.

Priblizava se dan kada cu poceti sa pravilima Jokica i pojedinih: ako pitas za popust ides napolje i nema popravke ni djelova, cijene za ruke mrvicu manje nego kod ovlascenog, poslove koje nece niko da radi da se naplacuju kao operacija mozga, pa ko voli nek izvoli.

Moji klijenti salju SMS da je potrebno uraditi to i to, idem po auto, najcesce isti dan, radim sve po dogovoru, vracam auto u rekordnom roku, sve ispravno i radjeno kako treba...ako je auto u kvaru i ne moze da se vozi idem i zavrsim na licu mjesta, plus saljem skrinshotove da vide cijene djelova sa popustom, i jos da mi se sere okolo? More mrs.

12. The Following 4 Users Say Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post

Moji klijenti salju SMS da je potrebno uraditi to i to, idem po auto, najcesce isti dan, radim sve po dogovoru, vracam auto u rekordnom roku, sve ispravno i radjeno kako treba...ako je auto u kvaru i ne moze da se vozi idem i zavrsim na licu mjesta, plus saljem skrinshotove da vide cijene djelova sa popustom, i jos da mi se sere okolo? More mrs.
    Ovo zaista potpisujem.
    Nikad greške sa tobom

Living on the EDGE side

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,788
    Thanked in
    4,260 Posts

Svaki posao/trgovina sa klijentima/mušterijama podrazumijeva strpljenje i razumijevanje da se neko želi cjenkati iz meraka a ne iz neke koristi.
    Ja kad dobijem ponudu za nešto, zahvalim se i ako na drugo mjesto imam bolju ponudu za istu uslugu prećutim i kupim tamo đe je jeftinije. Možda ni to nije najkorektnije ali tako je.
    Kad sam u nekom skorijem periodu prodavao nekretninu. Bila je cijena xxx xxx €, ali zakovana. Nije prošla prodaja godinu i po a naslušao se svakakvih pokušaja i primjedbi kupaca da se spušti cijena. Nije da nisu te primjedbe bile na mjestu, ali kad me drugi put zovnu i pokušaju da opet spuštaju cijenu, kažem im da je od sad za sve druge kupce cijena i dalje xxx xxx a za njih xxx xxx+ 3000€ i za svako sledeće zvanje ide plus 3.000€.
    Posle godinu i po neuspješne prodaje za xxx xxx€, cijenu iste nekretnine u istom stanju postavili na oglas sa xxx xxx +30.000€ i nakon mjesec dana prošla za xxx xxx+20.000€. Jbg, na kraju sam shvatio da je većini ljudi bitnije da spušti početnu cijenu nego da kupi za onoliko koliko on smatra da vrijedi.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
    Last edited by joni; 26-05-26 at 21:42.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    184
    Thanked in
    137 Posts

Neiscrpna tema djelovi i popusti.....počinuo sam kako sam izaša iz tog posla

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Kakvi ste crnjaci...tacno ne treba postovat na forum, nije ni cudo sto je ostalo 4 clana od milion

Okacio sam part numbere i pitao moze li neko da pogleda koje su cijene kod nas da bih znao okvirno jer nemam pristup nasim katalozima...nisam rekao moze li striktno Takumi da pogleda i da mi da popust...Niti je takumi napisao da mu stizu iz inostranstva
    Takumi je pogledao i okacio cijenu, ja vidio cijenu i rekao ta cijena retardirano visoka nasprem evropskih sajtova.(i napomenuo da je ista visoka cijena i u monteparts)
    Nisam pominjao nidje cini mi se da se Takumi ogradjuje niti sam pitao ide li on avionom direktno u fabriku za njega, niti me interesuje to.

Covjek me podsjetio da pitam kolege s foruma u kvantex, i kod njih je duplo jeftinije...

Logicno je da cu za svoje pare da kupim dje je jeftinije.A pogotovo jer sebi radim, ne nosim dio koji sam ja nabavio kod majstora

I samo pitah usput kako je to moguce da generalno izmedju nasih radnji ima toliko drasticna razlika u cijenama istih djelova i bez ikakvih majstorskih popusta

17. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    Covjek me podsjetio da pitam kolege s foruma u kvantex, i kod njih je duplo jeftinije...

To meni nikada nece biti jasno, i volio bih da mi neko iz Kvantexa pojasni. Ta stopa na Alvadi je 52 eura sa popustom, a onda ta ista da kosta kod nas 4-5 eura vise...i to sa carinom, PDV-om, marzom...jeftnije nego u Stahlgruber.
    Last edited by TAKUMI; 26-05-26 at 22:29.

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Kvantex ima svoj magacin, ogromnu ponudu djelova, tako da vjerovatno imaju mogucnost da poruce robu direktno od dobavljaca/proizvodjaca.S ovom popustom vjerovatno ne zaradju gotovo nista, bez sto pokriju troskove i mozda neka sica sa strane...
    Pa i alvadi mora da zaradi i da hostuje sajt, ugovori logistiku, ne rade ni oni za dzabe.

Nego je meni nejasno da odes u drugu prodavnicu, dje su oni mzoda 2-3 ruka jer nemaju svoj magacin al taj dio nije 10-15-20% skiplji, nego 120% skuplji...

E ta pohlepa nasih prodavnica mi nije jasna

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Pa 2-3 ruka ti sve govori, svako hoce svoj dio kolaca.

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    189
    Thanked in
    108 Posts

Svaka ruka 20-30%.....

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

22. The Following User Says Thank You to kanki For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    18 Posts

Kada bi ti rekao kako Bolex radi, da li mislis da je to pohlepa ili biznis.
    Magacin 1 - Cabrio
    Magacin 2 - Catsellana
    Magacin 3 - Next Auto
    Magacin 4 - Cekovic

To je kada dodjes kod njih u radnju, a sada citaj ovo i reci mi je li pohlepa ili biznis

Zovnes ti ove prodavnice i pitas da li imaju primjer dajem plocice prednje za taj i taj auto, i na kraj zovnes Bolex, ako ih Bolex nema na stanje gleda ove magacine i vidi da od svih njih Next Auto ima samo jedne i primjer dajem kostaju 50e tebi ce da recu 100e i ti ces da kazes hvala i prekidas a oni istog treba porucuju te plocice i ti dodjes u next auto da kupis te plocice oni ih nemaju i recu ti podji u bolex da ih kupis jer znaju da si ih zvao.

A gledaj jos ovo u bolex niko nema preko 10% popusta, da li je to pohlepa ili biznis ?
    a

Thanks Thanks Given 
    1,289
    Thanks Thanks Received 
    2,625
    Thanked in
    1,255 Posts

Zovem Autobox jer se specijalizuju za Italijane i trazim crijevo kvacila za Alfu, nemaju na stanju.
    Zovem Next auto ima 1. komad u magacin 12 eura i kazem doci cu da uzmem...Dok to izgovaram poziv na cekanju, iz autoboxa...Javim se, kaze provjerili su evropski magacin, ima 1 na stanju 18 eura, moze biti tu do 4.

Kazem u redu, hvala...Podjem u Next i kupim ga

Poenta price imam i ja prodavnicu, sad cu vam ostavit broj telefona...Ima sve sto i u cekovic i next i samo 55% skuplje....

Kakve su to radnje? Radnje za izbjegavatiiii i cao

Thanks Thanks Given 
    2,760
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Moraju i oni nešto zaradit, isto kao i majstori

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,120
    Thanked in
    2,746 Posts

Quote Originally Posted by Majx View Post
    Pozdrv ekipo ima li neko da sije sjediste za motor, Bar ili neki drugi grad?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    Drug što mi je proda Beverlyja je sjedište radio u Čačak ili nedje blizu Čačka.
    Nego taman da pitam, pojeli su mi se navoji na retrovizor od Beverlyja, tj i na ženski dio na podlošku/držač retrovizora i n amuški dio, tj na samu šipku od retrovizora, ima li neki strugar da radi navoje, poželjno Bar/Ulcinj?
    Jer sam gleda polovne retrovizore, po 70e su, što je nevjerovatno.
    I ispadoh baš debil, bile neke naljepnice na vizir, i ja da ih očistim i skinem, trljah onom grubljom stranom sundjera i nagrdih vizir sve ogrebotine po njemu, palo mi nije na pamet da se to može desit od sundjera, ima li pomoći tome, može li se to ispolirat da bude iole providno?
    Last edited by technus; 27-05-26 at 07:30.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    3,610
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

prekidas a oni istog treba porucuju te plocice i ti dodjes u next auto da kupis te plocice oni ih nemaju
    Ovo su mi uradili ovi iz VM-a jednom. Mislim da su caure za neku Kiju. Ja provjerio u Next online, tipa 20 eura komad, aj da pitam u VM, kaze nemamo ali mogu biti ovdje za dan i kostaju 30 eura komad. Ja reko nista, poslije minut u Next crveno

I pogodi gdje sam morao da ih kupim.

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,296
    Thanked in
    614 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Drug što mi je proda Beverlyja je sjedište radio u Čačak ili nedje blizu Čačka.
    Nego taman da pitam, pojeli su mi se navoji na retrovizor od Beverlyja, tj i na ženski dio na podlošku/držač retrovizora i n amuški dio, tj na samu šipku od retrovizora, ima li neki strugar da radi navoje, poželjno Bar/Ulcinj?
    Jer sam gleda polovne retrovizore, po 70e su, što je nevjerovatno.
    I ispadoh baš debil, bile neke naljepnice na vizir, i ja da ih očistim i skinem, trljah onom grubljom stranom sundjera i nagrdih vizir sve ogrebotine po njemu, palo mi nije na pamet da se to može desit od sundjera, ima li pomoći tome, može li se to ispolirat da bude iole providno?
    za ovo prvo moze bilo koji strugar samo pitaj prvo za cijenu da ne bude navoj skuplji nego cio retrovizor (sto se mene desilo sa onom kuglom na crash bar )

a vizir mozes da poliras , neko ko polira auta racunam da ti to moze zavrsiti . ja znam jednog momka iz NK sto bas sredjuje motore i te sitnice i doktor je ako ti nije daleko NK poslacu ti br
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

29. The Following User Says Thank You to Stivi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    20
    Thanked in
    16 Posts

sto se tice ove price oko cijena djelova, mislim da je tu sve stvar marze i koliko je gazdi zinulu *upe . Ja sam sa Kvantex-om ima uvijek finu saradnju, posaljem poruku na forum i oni mi posalju djelove . Dovoljno je da im udjes u onu prodavnicu pa da vidis da je to neka ozbiljna prica . A kako oni nabaljaju djelove da li lokalno ili od proizvodjaca , stvarno me ne zanima

Page 2519 of 2521 FirstFirst ... 151920192419246925092515251625172518251925202521 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)