Ja sam veliki fan Stihla, cak sam mimo alata i bidone za gorivo uzo njihove
A sve zavisi koliko coek zeli iz cuga da radija sam naviko da radim udarnicki, a sa stihlom se to moze, od jutra do mraka mozes da deres, alat maknut nece.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Aj da recem slicna kvadratura isti trimer fs450 na njega cirkular noz i nista ga ne moze zaustaviti. A rezervoar mu traje da mi x puta padne na pamet kako ne ponesoh viliger da barem mogu odmoriti.
Samo glavu.godisnje mascu napunim i to to.
A cirkular noz sega dosta dobro da ne moram motornu paliti.
Motorna ms172 mala lagana isto za pohvalu
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ja i drug, 4500 kvadrata, sa dva trimera, FS 120 i FS 250....uz jedno dvije pauze zavrsili. Oder rabota. I mislim da ti za voju povrsinu od5-6000 kvadrata bolja varijanta kosacica, ako ti teren dozvoljava. Ovako nesto
https://www.okov.me/mn/proizvodi/ben...kw-eurosystems
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Meni se ovo strasno svidja.
E da sam znao za ovo kad smo tek krenuli brat i ja da krcimo.. top!
Cini mi se da se po inostranstvu moze naci neki model dje ide traka umjesto ovog noza. Strasna stvar.
Mene jedan gost ubjedjuje da mi iz Spanije donese jednu ovaku, veli tamo su oko 600eur
Sto se kosenja imanja tice, generalno nam kosenje sada, cak i na ovako veliku kvadraturu ide prilicno brzo, jaka masina, a nakon sto smo raskrcili sve, i redovno kosili, pocela je da raste fina trava koja se lako kosi Dok god ne preraste.
Sve smo iskorjenili, jedino se bitka bije sa bagremima, na kraju ce doc bager da vadi korjenje, koja je to prokletinja ljudi moji, dokle to korjenje steze, ne biste vjerovali.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Za bagrenje ti vjerujem
Komšija na 30m od mog dvorišta posle 20g od kad su ih posadili posjekli te bagrene i evo 3.-4. godina počeli da izniču mladice po mom dvorištu. Svake godine dok su mladi i tanki ih kosim ali...guba. čini mi se da ih je ove godine najmanje izbilo. Da li vide da gube bitku samnom ili je ova godina sušna za njih ne znam.
Znači 30 m od panjeva počeli da se omlađuju i to tek nakon što je posjekao stabla.
Nije zaludu Đole pjevao "ne lomite mi bagrenje" ..."jer će se kod vas omladiti"
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Potrujte to, bagrem je lagan za trovanje... kupina tj draca je problem
Nije, isto ka pajasen, otrujes glavni al izbije na drugo mjesto. Plus, mora total a on je kancerogen i ne smijes svako malo ponavljat.
E kakvo je to zlo....nema herbicida koji ga moze otrovat...probao sam sa nekoliko, rastvoren, koncentrat...ma kakvi....Prosle godine cupao, pa raskopavao, vadio korijenje, i to podosta...i evo ih opet ove godine, na isto mjesto. CIni mi se dje god list od njega pane, izmadi se...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Vjeruj mi brate da je bagrem kao divlji orah, preokletinja. Sipali smo mi svasta, sto iz poljoprivredne apoteke, sto neke nase mixeve, dzaba.
O da, sve znam.
Mi smo jedan dio davno bagerom cupali, ja vam se kunem izlazilo sa panjem korjenje od 5metara i duze, da ne povjeruje coek dok ne vidi.
Slikacu kad na jesen opet bager bude bio.
Otac nam veli, ostar maskin (kramp) i sjec ga u zemlju kad se omladi, najbolji lijek da malo po malo nestane, no nama crno to radit, ima ih tona.
Ja sam sa rijecnom trskom isto bitku imao, to je toliko gusto izniklo da je to pakao. Okratio sam ih sve makazama do zemlje, pa je doso bager da vadi korjenje, toliko je gusto sa mu se kasika odbijala par puta kad krnee da zavati.
Ja sam ih ovamo busio pa total i kisjelinu... na proljece kad su mladice dva tri put u list prskanje i cao nema suse se
https://www.instagram.com/reel/DVTO-I_CKKC
Sent from my phone
Našao sam negdje da je dva modela villagera ok, šta mislite o ovome?
https://shop.kalia.co.me/me/artikal/...700xce-euro-2/
250e je jeftiniji od Stihla fs 250, ako je ok da ga uzmem, ako ne, da idem na štila...
Sto je ovo po cio dan mi kosilice iskacu na IG
https://www.instagram.com/p/DWvW4hbDCc2
Sent from my phone
Ja imam Stihl FS 350 i konstatno imam problem sa lijepljenjem strune unutra. Bukvalno na svakih 20 minuta prekine se struna jer se negdje unutra stopila i neće da izađe vani. Moram da gasim i otvaram glavu, a unutra struna bukvalno slijepljena jedna za drugu i moram šrafcigerom da je odvajam.
Mozda velicina najlona probaj 2.7 ... i napuni glavu mascu
Uzeh FS 250, proba sljedeći vikend
Probao bih se i sa kosom, pa ako ima neko savjet gdje da se nađe kvalitetna... Kažu mi da ove po radnjama nisu nešto
Imas u Okov slovenacke. Vazile su za dobre, one i neke austrijske. Ali ako imas koga starijega d apovedes sa sobom, bolje bi biloimaju oni fore i fazone kako da izaberu dobru kosu
![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks