Page 713 of 715 FirstFirst ... 213613663703709710711712713714715 LastLast
Results 17,801 to 17,825 of 17854

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ja jesam i odustao jer je bilo nemoguce naci ista, bila je opcija da se izdaje po Jezerima i Gornjoj Bukovici al mi to nije to, mi imamo svoje u Uskocima al je to duga prica, gledao sam po Moraci i na kraju po citavoj sjeveru, nista se nije moglo naci ispod ove cijene sto napisah, jeftiniji su bili jedino placevi po 30-40k+ m2 al najedno da se uzme sve, nemam ja te paruljine tolke
    Nema zime za moje selo tamo ne bi niko uzeo ni da mu plate.

E baš su digli cijene.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Krenula sezona i u srpskim medijima.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Sta kazu, jesul' u HR psi ajkule?

U Grckoj nema ajkula 100%, o tome ne moramo ni da razmisljamo.

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Sta kazu, jesul' u HR psi ajkule?

U Grckoj nema ajkula 100%, o tome ne moramo ni da razmisljamo.
    Meni je veći zločin što su neki idioti ubili mladunče ajkule koja pri tom nije opasna kod nas.A generalno više je ajkula stradalo od ljudi od ajkule iđe koji posebno u Jadran.

Ljudi su primitivni i glupi a sami koncetrat gluposti je ko se loži na ovakve smeće medije ili ih uzima za bilo što.

4. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,548
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Ako ćemo pravo,zadnjih godina ne preskaču ni sa tekstovima o lošim iskustvima srba u grčkoj.

Ono ranije sto su radili posle referenduma je bila bas sramota sto se crne gore tiče.

Ja uvijek kažem da ljudi iz srbije bez obzira na to jesu li porijeklom iz crne gore ili ne,treba da dodju u crnu goru.
    Jer se nidje drugo ne mogu osjecati bolje i kao kod kuce nego odje.
    Naravno,kako ko želi,ako mu se svidja.
    Imamo i dalje dosta mana,još uz ova proseravanja sa cijenama kojom i hrvati ćeraju goste,a albanija najviše profitira od toga.

Sve u svemu,valja se bataljivat politike makar kad dodje ljeto da se uziva,ali nažalost nas svakodnevno bombarduju i truju.

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

I u Rusiji su jedno vrijeme širili propagandu zbog NATO- a pa eto pretekosmo sa brojem turista Rusa u nas.I Rusa i Srba.

Jes na ovo amebe ne bi pale.

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Ako ćemo pravo,zadnjih godina ne preskaču ni sa tekstovima o lošim iskustvima srba u grčkoj.

Ono ranije sto su radili posle referenduma je bila bas sramota sto se crne gore tiče.

Ja uvijek kažem da ljudi iz srbije bez obzira na to jesu li porijeklom iz crne gore ili ne,treba da dodju u crnu goru.
    Imamo i dalje dosta mana,još uz ova proseravanja sa cijenama kojom i hrvati ćeraju goste,a albanija najviše profitira od toga.

Sve u svemu,valja se bataljivat politike makar kad dodje ljeto da se uziva,ali nažalost nas svakodnevno bombarduju i truju.
    Ja iskreno mislim da grijesis debelo, cak je i nama u CG jeftinije poci u ljetovati u Grcku a kamoli njima iz Srbije, pa i kad dodju ljudi odje su neki "paradajz turisti" (mada nama smetaju svi iz okoline, ne samo Srbije), sad jos vise ne valjaju jer nece ni sezonski da rade za mizerne plate. A sto se tice gostoprimstva, svjetlosnim godinama smo iza Grka.

8. The Following 2 Users Say Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Ako dolaze striktno radi mora onda mogu doci samo ako su ludi, kako u HR tako i u CG. Drasticno se ljepse moze "ljetovati" za dosta manje $$$$ u Spaniji/Italiji/Grckoj/Albaniji nego u CG/HR. Mada Albanija je krenula dobrim tempom da stize tako da ko zna do kad ce i oni biti povoljniji.

Pricam o normalnim turistima, ne o multi milionerima/milijarderima, to je vec neka druga prica.

10. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

@JigSaw

Tačno.Sad će opet neki ostrašćeni da me napadne što potvrđujem da je partijski a meni nema bliže zemlje od Srbije. Sva sreća izbrisan koment.

Horor koliko satanizacije i treba da idu u Grčku pored salve i salve sve veće mržnje.Ja ljeti kad je krkrljanac dolje od saobraćaja pa nadalje najviše volim planinu.Vidjećemo kako će planinski turizam da se razvija seoski pogotovu to meni više prija da vidim jer uvijek se more potencira a Sjever nudi podosta.

Thanks Thanks Given 
    591
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    870 Posts

Evo ja cu

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    2,032
    Thanks Thanks Received 
    875
    Thanked in
    458 Posts

Quote Originally Posted by mrgo View Post
    Zasto mislis da su pogrijesili?
    Pa iz ugla turizma nije mi logicno da od 8do15 bude od Njegusa ka Kotoru, vec obratno, ujutru krecu sve ture

Bio je polumatarton i 5k trka ako se ne varam pa su zato pozatvarali sve.

Jucer je isto sve bilo ful fulirano mada ne sumnjam kako lokalni ugostitelji i dalje kukaju kako nema nikoga.
    Realno niko nema pravo da kuka, ovaj Maj bi mogao da bude rekorder makar za HN, tona ljudi na sve strane.

Ma vise se, da prostis, sprdam sa ugostiljima koji su uvijek nezadovoljni. U CG sam evo skoro 30 godina, nikada Boka nije bila punija (a pogotovo Novi) u ovo doba godine nego ovog maja i to turista sa svih strana (Ex Yu, Skandinavci, UK, US, FR, sve i svako redom).

Sto se tice Izraelaca... Poceli su ponovo full letovi, koliko ove sedmice imamo cak 21 let u toku sedmice direkt Tel Aviv > Tivat. Ne brinu oni mene kao turisti, lagano je to, ali cinjenica da pokupovase podosta zemljista po sjeveru je vec zabrinjavajuca...
    Na kraju cemo zavrsit ko Palestina, obecana Izraleska zemlja u CG, obecana prije 2000 godina, mi se brinemo da ce nas Srbi izgurat, kad ono

Sent from my iPhone using Tapatalk[/QUOTE]

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Jel ovo svudje po Kotoru

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Cuveni parking prekoputa starog grada, jbg, oce ljudi da budu vidjeni kako izlaze iz auta i da ne setaju mnogoz valja platit taj luksuz

Nama je mozda jedina sreca sto je HR blizu, pa ko dolazi iz tog pravca, a da se sreo s njihovim cijenama, nece nikad reci da je kod nas skupo

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,760
    Thanked in
    3,324 Posts

Ulazak u Plavu špilju moguć je isključivo plovilima koja nijesu na motorni pogon. Na ovaj način štitimo sigurnost kupača i posjetilaca ali i smanjujemo rizik od pomorskih nezgoda u području pojačanog turističkog i plovidbenog intenziteta”, rekao je Radulović.

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Ulazak u Plavu špilju moguć je isključivo plovilima koja nijesu na motorni pogon. Na ovaj način štitimo sigurnost kupača i posjetilaca ali i smanjujemo rizik od pomorskih nezgoda u području pojačanog turističkog i plovidbenog intenziteta”, rekao je Radulović.

Ja bi Plavu Špilju zatvorila za sve jer stoka je uništila nešto staro toliko godina bahata stoka ne zna ni vrijednost te Špilje.

Nego sad me podsjeti reče mi kolega cijenu ulaza na Mamulu sadašnju zaboravih neđe se bliži i sto eura mrzi me da gledam tamo sam bila kad je bila onaj urušeni logor.

16. The Following 2 Users Say Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Shadow'91 View Post
    Nama je mozda jedina sreca sto je HR blizu, pa ko dolazi iz tog pravca, a da se sreo s njihovim cijenama, nece nikad reci da je kod nas skupo
    Vise nije ni neka velika razlika, osim ajd ako ne poredimo tipa cijene na Stradunu. Opako smo digli cijene a u toku ovog ljeta ne sumnjam da ce, kao po obicaju, cijene da skoce jos par puta po 10-15%. :/

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Vise nije ni neka velika razlika, osim ajd ako ne poredimo tipa cijene na Stradunu. Opako smo digli cijene a u toku ovog ljeta ne sumnjam da ce, kao po obicaju, cijene da skoce jos par puta po 10-15%. :/
    Ljudi u nas to ne znaju rijetko ko...zbog mentaliteta @Shadow'91 ne mislim ođe na tebe da napomenem.Znaju za Dubrovnik i to parking 20 eura bit će sad na sat i slično.Gradski prevoz ne bi koristili za spas.Mudonje.Đe on u gradski prevoz.

Kod nas ljudi slabo čitaju recimo tripadvisor da istražuju kao što ti reče za onaj Dubrovnik pass što je brutalno dobra stvar kao i za Berlin recimo kad sam uzela.Hrvati pri tom imaju daleko bolje uređen kamping turizam.Mene je spasilo kad sam jedne godine išla na Hvar što sam čitala iskustva stranaca znači Stari Grad na ostrvu je daleko mirniji i pristupačniji cijenama od Hvara đe dolaze Briti ponajviše i kompletan je Ibica stori.I ona paklena ostrva.A ostrvo Hvar kad se provozaš nema tačke što se plaža tiče da samo okreneš ključ auta da nije perfektna.I cijelo ostrvo miriše na Lavandu.

Smještaj nas je tad došao u Stari Grad gotovo u rangu ne gotovo no baš ka neki sličan u CG.
    Isto jedna bitna stvar što ako ideš trajektom preko Splita pass je daleko skuplji no preko Sućuraja.Da ne budem skroz OFF malo bi trebalo toliko toga da vidimo i primijenimo od Hrvata umjesto što kačimo tu račune iz nekija kafana.

Ali, primitivna zajednica pomoći nam nema.

Last edited by Bluemoon; 25-05-26 at 19:19.

19. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Ljudi u nas to ne znaju rijetko ko...zbog mentaliteta @Shadow'91 ne mislim ođe na tebe da napomenem.Znaju za Dubrovnik i to parking 20 eura bit će sad na sat i slično.Gradski prevoz ne bi koristili za spas.Mudonje.Đe on u gradski prevoz.

Kod nas ljudi slabo čitaju recimo tripadvisor da istražuju kao što ti reče za onaj Dubrovnik pass što je brutalno dobra stvar kao i za Berlin recimo kad sam uzela.Hrvati pri tom imaju daleko bolje uređen kamping turizam.Mene je spasilo kad sam jedne godine išla na Hvar što sam čitala iskustva stranaca znači Stari Grad na ostrvu je daleko mirniji i pristupačniji cijenama od Hvara đe dolaze Briti ponajviše i kompletan je Ibica stori.I ona paklena ostrva.A ostrvo Hvar kad se provozaš nema tačke što se plaža tiče da samo okreneš ključ auta da nije perfektna.I cijelo ostrvo miriše na Lavandu.

Smještaj nas je tad došao u Stari Grad gotovo u rangu ne gotovo no baš ka neki sličan u CG.
    Isto jedna bitna stvar što ako ideš trajektom preko Splita pass je daleko skuplji no preko Sućuraja.Da ne budem skroz OFF malo bi trebalo toliko toga da vidimo i primijenimo od Hrvata umjesto što kačimo tu račune iz nekija kafana.

Ali, primitivna zajednica pomoći nam nema.

Luštica bi recimo mogla imati ovu priču Hvara.

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

E da, kad pomenuh Plavu Špilju asocijacija za valorizaciju.Umjesto toga treba valorizirati Đalovića Pećinu po ugledu na Postojnsku Jamu u SLO koju je valorizovala ekipa te su nama valorizovali Lipsku Pećinu (ni to nismo mi no SLO bruka).

No đe baš stoka razna živi ne moš im objasniti ni do svijesti im doći da ne pale bliceve u Lipskoj.Iako im vodiči objašnjavaju ali puca njima Q što će uništiti nešto starije od toga đe oni nisu ni treptaj zarad fotke na instagram.Kakav narod i kakva zemlja koja dah oduzima paradox kompletni.

Last edited by Bluemoon; 25-05-26 at 19:49.

Thanks Thanks Given 
    25,767
    Thanks Thanks Received 
    8,303
    Thanked in
    4,070 Posts

ДАН - Srijemuša kao simbol zdravlja i zajedništva https://share.google/dx4guq1KBeJnYqGFZ

Ajde Ođe da postavim a ovo inače samo zbog @joni i @Bluemoon

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

23. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    ДАН - Srijemuša kao simbol zdravlja i zajedništva https://share.google/dx4guq1KBeJnYqGFZ

Ajde Ođe da postavim a ovo inače samo zbog @joni i @Bluemoon

Kako bruka dobro izgleda posljednja fotka.
    I pršuta i sir i gibanica i proja i pečenje.Mora se taj kraj posjetiti definitivno.

Jel ono bješe rakija Vasojevka iz Andrijevicr mislim da jes.

Last edited by Bluemoon; 25-05-26 at 22:00.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,578
    Thanked in
    3,797 Posts

E da, kad pomenuh Plavu Špilju asocijacija za valorizaciju.Umjesto toga treba valorizirati Đalovića Pećinu po ugledu na Postojnsku Jamu u SLO koju je valorizovala ekipa te su nama valorizovali Lipsku Pećinu (ni to nismo mi no SLO bruka).

No đe baš stoka razna živi ne moš im objasniti ni do svijesti im doći da ne pale bliceve u Lipskoj.Iako im vodiči objašnjavaju ali puca njima Q što će uništiti nešto starije od toga đe oni nisu ni treptaj zarad fotke na instagram.Kakav narod i kakva zemlja koja dah oduzima paradox kompletni.

Za Plavu (Modru) špilju znao još kao dijete, bila mjesto obračuna sa piratima u knjizi Mali pirat. Imao komplet od pet knjiga Anta Staničića, baš sam ih volio.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

26. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

@MeDo_JE jesi upoznat sa sistemima grejanja i hlađenja toplotne pumpe i sistemima klimatizacije grupe Accor Mövenpick Residences Teuta, ETG.Izvor energije je more kako funkcioniše to?

Inače viđeh ga skoro izgleda super kako su ga renovirali:

Prikladno skroz.

28. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Tačno vjerujem da postoji ovakva stoka od turista.

https://bizportal.rs/biz-lifestyle/1...ose-nista.html

To više nisu turisti to su postali hibridi.

Thanks Thanks Given 
    9,598
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

@MeDo_JE jesi upoznat sa sistemima grejanja i hlađenja toplotne pumpe i sistemima klimatizacije grupe Accor Mövenpick Residences Teuta, ETG.Izvor energije je more kako funkcioniše to?

Inače viđeh ga skoro izgleda super kako su ga renovirali:

Prikladno skroz.

Nisam siguran koji je proizvođač, pretpostavljam da je Mitsubishi jer je ETG u pitanju. U bilo kom slučaju voda/voda toplotne pumpe su najefikasniji sistem za grijanje/hlađenje.

Probaću najprostije što umijem da objasnim.

More je izvanredan akumulator energije, jer toplota vode mnogo manje varira nego npr toplota vazduha (iz kog standardne klime i toplotne pumpe vazduh/voda uzimaju energiju). Tako je npr zimi temperatura vode lupam 13-14c, ta voda prođe kroz izmjenjivač, koji joj ukrade 4-5c (iz izmjenjivača izađe voda temperature 8-9c), ta energija koju je izmjenjivač "uzeo" se koristi za grijanje. Fora je što toplotne pumpe u sebi sadrže freon, tj rashladni gas koji ključa na vrlo niskim temperaturama, tako da u zatvorenom krugu (koji je toplotna pumpa), je tih 13-14c više nego dovoljno da gas (najčešće R410a, a sad i R32 i novi sistemi R290) "proključa" tj pređe iz tečnog u gasno stanje, kompresor sabije taj gas (kad se gas sabije, njegova temperatura brzo raste), taj vrući gas onda prolazi kroz drugi izmjenjivač i predaje toplotu vodi koja se nalazi unutra objekta (podno grijanje, fan coil uređaji itd). Samim tim se gas hladi, i tako u krug.

Imamo mi sličan sistem odrađen u Perastu, izuzetno rješenje. Specifična je oprema jer je more agresivno, pa zato ne dolazi direktno u kontakt sa toplotnom pumpom, već obično neki specijalni izmjenjivači idu.
    #fakenews

31. The Following 2 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Nisam siguran koji je proizvođač, pretpostavljam da je Mitsubishi jer je ETG u pitanju. U bilo kom slučaju voda/voda toplotne pumpe su najefikasniji sistem za grijanje/hlađenje.

Probaću najprostije što umijem da objasnim.

More je izvanredan akumulator energije, jer toplota vode mnogo manje varira nego npr toplota vazduha (iz kog standardne klime i toplotne pumpe vazduh/voda uzimaju energiju). Tako je npr zimi temperatura vode lupam 13-14c, ta voda prođe kroz izmjenjivač, koji joj ukrade 4-5c (iz izmjenjivača izađe voda temperature 8-9c), ta energija koju je izmjenjivač "uzeo" se koristi za grijanje. Fora je što toplotne pumpe u sebi sadrže freon, tj rashladni gas koji ključa na vrlo niskim temperaturama, tako da u zatvorenom krugu (koji je toplotna pumpa), je tih 13-14c više nego dovoljno da gas (najčešće R410a, a sad i R32 i novi sistemi R290) "proključa" tj pređe iz tečnog u gasno stanje, kompresor sabije taj gas (kad se gas sabije, njegova temperatura brzo raste), taj vrući gas onda prolazi kroz drugi izmjenjivač i predaje toplotu vodi koja se nalazi unutra objekta (podno grijanje, fan coil uređaji itd). Samim tim se gas hladi, i tako u krug.

Imamo mi sličan sistem odrađen u Perastu, izuzetno rješenje. Specifična je oprema jer je more agresivno, pa zato ne dolazi direktno u kontakt sa toplotnom pumpom, već obično neki specijalni izmjenjivači idu.
    Možeš mi reći za koga u Perastu ako je ugostiteljski objekat?Pitala sam te jer nisam znala jel vi radite taj sistem izgleda zahtjevnije od vazduha i jača investicija.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    9,598
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Možeš mi reći za koga u Perastu ako je ugostiteljski objekat?Pitala sam te jer nisam znala jel vi radite taj sistem izgleda zahtjevnije od vazduha i jača investicija.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Heritage Grand Perast.

Sad provjerih, mi smo ipak radili vodom hlađene toplotne, a ne klasične voda/voda.

Svakako ne mijenja suštinu, ti sistemi su investiciono skuplji, ali se na hotelima isplate jer se eksploatišu tokom cijele godine.

Takođe, imaju i zemlja voda toplotne pumpe, takav sistem je planiran za hotel Durmitor (radi se više desetina uskih i dubokih bušotina u koje idu sonde).

#fakenews

34. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,815
    Thanks Thanks Received 
    9,743
    Thanked in
    7,267 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Heritage Grand Perast.

Sad provjerih, mi smo ipak radili vodom hlađene toplotne, a ne klasične voda/voda.

Svakako ne mijenja suštinu, ti sistemi su investiciono skuplji, ali se na hotelima isplate jer se eksploatišu tokom cijele godine.

Takođe, imaju i zemlja voda toplotne pumpe, takav sistem je planiran za hotel Durmitor (radi se više desetina uskih i dubokih bušotina u koje idu sonde).

Jel neko od "naših" mislim na objekte te vrste radio ili samo objekti u stranom vlasništvu?Nije off zanima me stanje svijesti jer sve je tačno što si rekao osim ako ne računaš na ovu tarifu struje ubuduće.

EDIT:

Da ne rečem da su opteretili sistem na primorju.

Last edited by Bluemoon; 27-05-26 at 16:05.

Page 713 of 715 FirstFirst ... 213613663703709710711712713714715 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)