Данас сам гледао само 2 радника како неке јаде раде око раскопане улице до трга републике. Дако заврше прије но Рики стигне.
U Tivat se maltene nista mjesecima ne radi na bulevar. Nesto sitno prcka poneki radnik nekim danima, vecinu dana u nedelji nema nikog. Sve stoji onako raskopano, samo sto je asfalt stavljen.
Bemax nema dovoljan broj radnika, vjerovatno su ih sve povukli tamo na tu kriticnu dionicu kod jaza.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Данас сам гледао само 2 радника како неке јаде раде око раскопане улице до трга републике. Дако заврше прије но Рики стигне.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Kod nas su oni vec godinama i to vecinom sjever obilaze (ima ih i na primorju, nije da nema, pogotovo u Boki).
Samo budala i lud covjek moze ostaviti pasos nekome. To sto smo mi navikli da je to neka norma je druga prica. Slikati / dati info koji treba za registraciju naravno al' da ostavim pasos nekome, kako da ne.
Prodjoh EU uzduz i poprijeko, nigdje nikome nisam ostavio pasos u hotelu a nigdje mi nisu ni trazili da ga ostavim "preko noci" osim u CG (Ulcinj).
Znam nego kažem ove godine su počeli da dolaze iako je bilo sumnje da neće zbog rata.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Za pasoš ili ličnu s tim se ne igrajte čak ni ođe drugo je na uvid ali ako se desi nešto ili neka racija a budete bez ličnog dokumenta policija može da vas privede.U inostranstvu pogotovu pasoš ako bez njega ostanete bogapitaj još kakvi su nam divni konzulati tamo.
Sto znam, bice kako smo navikli ovuda da nam se uzimaju dokumenta pa ne pravimo dramu. Mada dok sam tamo radio 95% gostiju nije pravilo frku oko toga, ovih 5% jeste. Opet kazalo im se da navrate za uru dvije i mogu da uzmu dokument kad mi zavrsimo nas dio posla.
Ali da si u pravu jesi, nema sta.
Ja ne izlazim bez licne nidje, a da je ne bi zaboravio doma drzim je uz vozacku, to je garancija da nece bit zaboravljena
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Чим се ситуација унормали ево њих опет.
Тамо су стишњени у пет квадрата, и немају баш много мјеста за шетњу.
Ми смо им довољно близу, довољно јефтини, довољно безбједни, и виза фри.
Наравно, код нас долази углавном радничка класа.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ne znam i meni je bilo čudno mislila sam da im je zakon da me smiju napuštati državu u slučaju rata a i ovi što su ih prije rata očekivali su imali kao dojave možda se sve izjalovi.No čini mi se kako vidim da je situacija drugačija.
Ja od toga baš imam fobiju posebno što sam od '99 prolazila paklove i sa vizama i raznim maltretiranjima u zavisnosti od zemlje do zemlje sa SCG pasošem.U Italiju sam morala recimo kod nekoga sam bila 15 dana ići sa njim i u policiju za prijavu i sve.Ali, nonšalantno ponašanje ne mislim na tebe nego nekih kad je pasoš u pitanju kad pređu granicu mi je krajnje nejasno.Od pasoša se ne odvajam nikad za razliku od recimo jedne moje poznanice kad sam je onako pitala đe joj je pasoš ne sjećam se ni što mislim da je trebalo da rezervišemo neke karte veli ostao mi u Hostler.Reko sad ćeš lijepo da se vratiš u Hostel i bez pasoša nemoj sa mnom da se krećeš kad već ne znaš ko ti glavu nosi.
Nažalost ako mislis da je to razlog sto se tako ponasaju jer su radnicka klasa nidje veze jer se apsolutno isto ponasa i visi sloj ako ne i gore svi su na isti kalup ali bukvalno svi... A ono sto mi ide na zivce je sto imaju svi stav ono vi ste niza klasa morate da nas slusate
A makar se u cg bas nista ne mora
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Nevezano za nacionalnost i stalez, ali ljudi koji se ovako ponasaju su dno dna.
A i kod nas ih ne fali, dovoljno je zaci u opstine i slicno i eto masa likova koji drze nos u nebesa jer jelte rade u drzavno, a mi drugi ne... ko vaspitava ove spodobe ovako...
Inace, neljubaznost (mozemo reci i agresija) sluzebenika na glavnoj autobuskoj u Kotoru se nije promijenila od kad sam ja krenuo na fax pa do dan danas, eo 16 godina, sudeci po iskustvu nekoliko gostiju
I pokusaj taksiste u HN da ubjedi ljude da autobus za Kotor ne staje na stajaliste, nego da moraju poc na glavnu autobusku
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
@Shadow'91 otjera li ti onog Kazahstanca što ti se parkirao?![]()
Evo ovaj Rakočević o letovima iz Tel Aviva.
https://radiotivat.com/2026/05/15/ra...0-destinacija/
Znači u maju su krenuli intenzivnije da dolaze.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
A dje ti izraelci trose pare?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
U ulaganja
Pa reče mislim @beatnological da imaju neke aranžmane đe se isto cenjkaju vjerovatno niđe izvan toga jer sam imala priliku buljuk kod Nijagare da gledam kako su zauzeli stolove za ručanje i cijede koka kolu.Možda i toalet papir ponesu sa smještaja kakvi su.Kad sam čula da prave frku ojo cijene naznačene da im se spusti na proizvodu evo stvarno ima raznih turista ali to još ne čuh.
Moj poznanik koji je izuzetno tolerantan lik (iz Vojvodine je) kad su njega uspjeli da ispizde je znam što da rečem.
Evo nešto iz Srbije.
https://suboticke.rs/prodaja-karata-...letnja-sezona/
Uh kako volim ovakve sitne polu-lazi... Kaze gospodin Terminal2 se koristi za medjunarodne letove, istina nema sta, al' to sto se ranijih godina koristio ISKLJUCIVO za letove iz Tel-Aviva, to je manje-vise nebitno.![]()
Kako koji.Ima ih sto dolaze striktno kao turisti a ima itekako i onih koji kupuju uvelike nekretnine po sjeveru (barem znam sigurno za Zabljak).
Last edited by beatnological; 17-05-26 at 19:03.
Nisam nikad upoznao nijednog Izraelca...jesu li oni baš za takvu generalizaciju?
...
Morate znati da Izraelci posjeduju mnogo toga u CG. Od Big Fashiona, do citavih zgrada u centru Podgorice. Cak, za nevjerovat, posjeduju citavo jedno brdo u Podgorici (nije Velje Brdo). Oko istog imaju velikih planova.
A inace su na tlu Crne Gore nesto vise od 350 godina.
Nemam pojma ali ne bi me cudilo da je to bio i jedan od uslova da se dovede toliki broj letova.
Da si me pitao prije 15-20 godina kada sam licno poznavao dvojicu rekao bih ti ne jer su oba momka bili prva liga u svakom smislu (dal' ih je obavezna vojska promijenila ne znam, al' tad smo se i razisli sa kontaktima). U zadnjih par godina sve do jednog koje sam sreo u CG spadaju pod isti kalup, na zalost...
E sad, sto se tice biznisa (saradjujemo sa par Izraelskih firmi na poslu) samo najbolje za reci. Mnogo laksi za rad nego bilo ko iz EU (dok god nisi Arapin/Indijac).
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks