Džabe danas diploma, samo ruke se dobro naplaćuju...
A sad se sjetim, poslije pola godine etf-a ispisah se, e kad mi majku srce nije opalilo....
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Džabe danas diploma, samo ruke se dobro naplaćuju...
A sad se sjetim, poslije pola godine etf-a ispisah se, e kad mi majku srce nije opalilo....
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
U Alliance je džabe...
I kod Osmanagića takođe.
Ljetopis je solidno skup, ali Rokšped dere.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Dobro, ali onda nisi visi majstor, nego montazer (tako se prica na forum, a niko sarafciger sa uzme u ruke).
Evo ovaj tip vozi Audija od marta prosle godine ovako, zvizdi u ler da ne mozes stojat pored auta, gusi se i trosi ulje (litar na 700 km), i nece niko da radi ovaj posao.
Prema tome, šta da ti kažem?
To tako radi u Radanovice prije tunela u Kotor (davno bjese ustvari ne znam je li jos isto)
Gospodin covjek, briga njega dje gubi vodu tvoj a6 3.0 tdi. Radi ulje filtere plocice i cao
imam jednoga u firmu - mislim da mu je jeftinije novi motor da kupi no taj da popravlja kako ga je razbaracio...
voli momak da ga upre pa to ti je... kido je bregaste na njega... zvizdi turbina, poceo da gubi vucu komplet i da trese ko narkoman na odvikavanju... ali i dalje nece da ga povede kod majstora no vozi veli "pa ce najedno sve"...
vjerujem da ce mu veca faktura za popravku biti no sto ce da vrijedi auto kad ga popravi
P.S. Malo za ruke, malo na djelove, ko "montazer" bi mogo zaradit trenutnu platu sa manje truda i 5-6 malih servisa dnevno. A to bi bilo mnogo manje glavobolje i odgovornosti za tudje milione i sa tacno 0 poziva/poruka i budjenja nakon ponoci jer se desio incident i gori nedje nekome nesto i bas tad i hitno mora da se rijesi jer je svijet stao... ko da radimo u nuklearne centrale svima sve hitno postalo, a ne u glorifikovane sektore za izvjestavanje
Znate li nekoga u PG ko krpi kožna sjedišta? Trebalo bi jedno 20cm šava da obnovi što je popucalo
Pa tu su pare, a ne kao ja da zamijenim separator na 3.0TFSI, hladnjak od ulja na OM642, da ispitam cijelu instalaciju za kameru na Fiat Fremontu, i sve za siću.
Sve poslovi koje nece niko da radi.
Pazi, nije da nema tu odgovornosti, ima dosta stvari koje ti mogu ostate u ruke dok radis mali servis ali mali servisi i kocnice su najlaganija para.
Last edited by TAKUMI; 15-05-26 at 16:35.
Odmori fabia malo,raznese se od ozbiljnoga posla,kumim te bogom
Sent from my Volkswagen
James Tiberius Kirk
i kad radis kocnice odgovaras za neciji zivot, sve ja to znam
kad radis motor, odgovornost je do vrijednosti motora/auta
ali ovamo odgovaras za npr potencijalnu kaznu regulatora koja firmu od 50/550/5500 radnika salje u bankrot i sve te radnike kuci... druga vrsta odgovornosti, ali opet sres
Kod koga poci na dopunjavanje freona(ovog normalnog ne skupog) i eventualno dodavanje ulja u kompresor?
Kod Milosa u Ramax, Sitnicka 51.
Ford Kuga 1.5 Ecoboost 186ks, na akciji u Pegasusu 28.490€. Bješe li ovo motor sa wet belt sistemom, kao kod Pežoa?
jedino sto znam je da ecoboost zovu ecoboom
Da, wet belt.
Pogonski ide lanac kod pezoa je isao taj wet belt ali su zato da bi bilo zanimljivo kod forda stavili kajs u ulju koji pokrece uljnu pumpu( sta bi tu moglo da podje po zlu)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Koja je fora sa tim, zasto je lose kajs/lanac u ulju? Citao sam nedje da je pezo ispravljao lanac sa 7 na 8mm i tako rijesio pucanje.
Sent from my phone
lanac u ulju je normalan proizvod...nekad su stavljali bas debele lance, i to je trajalo 250-300-400k kilometara, bukvalno nisi morao da ga mijenjas za vijek auta...
danas prosjecno biciklo ima jaci lanac od modernih motora...istezu se pucaju, cak i na manje od 100k kilometara...zamjena jako skupa
kais u ulju navodno manje trenje, manja buka, manji gubici energije, bolja ekonomija punih 2%, i 97% veca mogucnost da motor krepa ako ne mijenjas ulje na vrijeme i ne zamijenis taj kais preventivno...gumeni opiljci zavrse u sito od uljne pumpe, opane pritisak ulja i motor prolupa ili zariba i cao...Kad je nizak pritisak ulja, motor strada jako brzo
Last edited by Laz; 18-05-26 at 20:24.
Je li uopšte normalno da motor kubikaže 1.5 ima izvučenih 186KS?
Ne, nije.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks