Luksuz koji u kuci mozes napraviti nikada, ali nikada, ne mozes sebi da priustis u stanu. Rostilj, bazen, sauna, bilijar sto, manja teretana, igraonica za djecu, veseraj, garderober veliki, radionica, sve je stvar afiniteta i finansijske mogicnosti dok u stanu pare ne pomazu za vecinu stvari...
Zato na zapadu bogati uglavnom zive u kucama, a slabije platezna moc po stanovima.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Ovaj luksuz koji pominjes u kucama isto mozes i u stan, samo sto onda platis stan 400-500k, sto bi te isto ispalo i za kucu od 200m2 na plac od 600-800m2
Zapadnjacki nacin planiranja prostora ne moze da se poredi sa ovim nasim stihijskim. Probaj na zapad u naselju sa kucama da pobodes zgradu, ili komsija da otvori vulkanizersku radnju u dvoriste. Da ne pominjemo paljenje guma na 50m od kuca...
Nas divlji koncept stanovanja bilo u kucama ili zgradama je blizi africi nego zapadu.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Sve ima svoje prednosti i mane. Kuća daje neke stvari koje su u stanu maltene nemoguće, poput roštilja npr...
Složićemo se, za kuću treba da budeš baš doooooobro bogat da ne bi bio njen rob. Da platiš neko da ti razvozi, nekoga da ti radi u kuću i oko nje i majstoriše. Ili da žena ne radi i postane rob familije, a domaćin hobista majstor, pa bude maločice jeftinije.
I na kraju, posle 10-20 godina od čega se pola vremena potroši da se konačno sve upicani u kući i oko nje, djeca odu iz kuće i?
Ovo sve pod uslovom da živiš u nekom predgrađu iz serija i filmova, kakvih kod nas nema ni na vidiku, jer je kuće pravila sirotinja po predgrađima i naguravala spratove da ima djeca gdje da se smjeste kad stasaju, a ona uglavnom utekla. Ne znam ima li jedna ulica da su sa dvije strane normalne kuće, trotoar, rasvjeta, atmosferska kanalizacija, obična kanalizacija... Gradski standard od prije 70 ljeta pa nadalje čak i u Titogradu.
A i kvartovi đe su kuće liče na najgrđe predrasude o kosvoskim Albancima sa ozidanim dvorištima koja su sve češća.
Onda uz to, već navedeni divlji vulkanizeri, likovi koji režu zorom čelične profile, ili da neko drži neku krmad, što je baš hard core.
Da zaključimo, kad bi mogao neki outskirt sa filmova i serija, i da ima servis za održavanje makar na t+1 dan od poziva, pa da se čoek zakolje.
Ovako, po balkanski, not my cup of tea.
Tko leti, vrijedi...
U kuce kad dodjes kao gost obavezno sok kafa ponedje i meza... a u stan sok ako zakacis da pjevas....
To je to kuce imaju bogati ljudi ili siromasi velike duse
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
I meni je 600 kV.
Parking/deset stabala masline.Baštu napravim u par drvenih boxiova.Sin svuda sad ide biciklom ona uglavnom busom.
Za komšiluk se slažem s tim da sam došla iz city kvarta đe bilo brutalnije.Patrolna svako malo.Da ne nabrajam.Jedmom je i bomba bila bačena u makiato.Ne znam šta bi rekla ali baš sam se odvikla od zgrade šteta za ove nedostatke što si pobrojao meni opet pored istih stan nakon kuće je kao kavez.I u Nikšiću smo živjeli u Karingtonke to su kao zgrade ali više izgledaju kao kuće imaš malo parče dvorišta ispred.Samo 200kv je teško održavati koliko imaju tri sorata ako se računa treći kao jedna velika soba.Inače što se kuće volim jednostavne jednospratnice sa dobrim rasporedom.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 08-05-26 at 19:10.
As of early 2026, a 74-square-meter (approximately 800-square-foot) apartment in Manhattan generally costs between $1.1 million and $1.6 million USD to purchase, with prices varying significantly based on whether it is a condo or co-op.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Čujem da je stala prodaja stanova, posebno u PG, i da se sad moze kod podizvodjaca kupiti malo jeftinije.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Koliko je to malo jeftinije?
2000€ m²
Sad kad je stala prodaja biće baš jeftino![]()
U Nk se gadjaju cijenma bas ono stravicno, zgrada tek zakopali 2400 kvadrat, a mrs
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
Kupuju svi koji bi 4 mjeseca ljeti da spavaju normalno a da opet budu u kakvom takvom gradu.
Za PG se stiže za 50ak minuta.
Living on the EDGE side
............ ¯\_(ツ )_/¯............
50 minuta x2, 100 minuta dnevno, jedan radni dan+jedan radni sat nedeljno se ostavi u put.
5-6 litara goriva dnevno, nekih 120 mjesečno, taman neđe 200 eura mjesečno. I dati za tako nešto gomilu para.
Ne znam baš...
Jednostavnije da se upali klima u dnevnu i spava u spavaću. Pa ako se probudite oko 2-3 ujutro, ugasi se i otvori. Ao se ne probudite gusla do ujutro.
A to znači da se normalno spava.
Bolja bi mi akcija bila Cetinje. Umjesto 50, daljina je 25 minuta. Slična nadmorska, a i ljepši je za bleju puno. Praktikuje ga dosta Podgoričana da ljeti ode predveče&naveče tamo i vrati se doma oko 22:00-23:00.
Tko leti, vrijedi...
Ne znam za tebe ali ja ne smatram udobnim spavanje pod klimom.
Zato sam prije 13 godina i kupio stan u NK.
Tada su me gledali jso ludog, ali vrijeme radi na moje stranu. U PG je sve toplije i biće sve toplije.
Razlog zašto su cijene mjesta za život i na Cetinje porasle je isti kao i za NK.
Razlika je što u NK možeš da kupiš novogradnju a na Cetinje baš i ne.
Living on the EDGE side
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Pošto si rekao neđe da spavaš 4 sata to možeš i u Podgorici bez klime![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Da, vidio sam da se na Cetinje frljaju sa cijenama ko ludi... 2000e/m2 ko za novogradnju ko za kucu koja Kralja pamti
A ima i CT sad novogradnje, zadnjih 5-6 godina se gradilo i gradi se dje god mogu da uglave zgradu
Moj kolega eno zapeo, ziv nece vise u PG no oce da putuje svu godinu...
Cak toliko daleko ide da je otisao u podstanare u NK, dok ne nadje kucu koju bi da kupi
I on i zena rade u PG... nisu iz NK ni jedno ni drugo...
Hahahaha Niksic veli. A dzabe da mi ga daju ne bi se lomio 2h u putu do pg i nazad. Jos ti je glava u torbi zbog kamikaza na putu
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Spavanje pod klimom, osjecaj posle toga kao mamurluk. Proslog ljeta se moralo dvije noci u Dg od nuzde, a ne bih to stalno praktikovao.
Cuvajte se raznih prevaranata
https://www.facebook.com/share/v/1HcfjXP7YF/
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Uzmite onda u mojkovac, treba ti taman isto kao do niksica
Samo navika. Bar je tako bilo u mom slučaju. Isti takav osjećaj sam imao kad bih nekoliko puta spavao pod klimom. Međutim poslednjih godina klime praktično da ne gasim jul I avgust u cijeloj kući7 i nikakvih problema. Ujutru lagan. Naravno mnogo bolje nego li kad se budim u znoju itd.
Kod mojih na Marezu je 5 stepeni manje nego u PG. Spava se bez klime. Čak se i pokrivaju uveče.![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
dok nas ne sazvacu i ispljunu i ne ostane nista od nas, nece se nista ni mijenjat... ono sto ostane ce biti ko posle pauka ili pijavice - beskorista ljuska...
vise drza treba za MK :P i putarina se placa
tamo se na odmor ide i zimovanje
bilo dje van betona ti je 5-6 stepeni razlike cijelu godinu... rijetko drugacije
ja isto spavam s klimo... rijetko svu noc, no sa timerom dok pola noci ili slicno - milije mi je da narihtam klimu i pokrijem se no da se dinstam svu noc![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks