Konačno nađoh savršen "recept."
- buzara za koncetrat
- vino za aciditet
Pavlaka za kuvanje da ublaži sve.Luk bijeli obavezno.
Ali, vrganj, smrčak i lisičarka bomba da zaokruži sve.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Buva+gacce; 10-05-26 at 10:55.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Kapnut vode u tiganj dok se prži ?
Jes ili mozes pri kraju da stavis lonac preko i isparavanjem dobijes slicni efekat, ja tako radim jer za jaja koristim bas malo ulja (a neki dodaju vise ulja pa prelivaju jaja)
Ja danas bolonjeze nisam odavno.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
2 kg mušlji je pola kila mesa, a to su dvije dobre porcije, ne računajući čorbu itd
- Ladan ko taština duša -
Main dish...ramstek mid rare sa pireom i rukolom.
Dezert...sladoled od vanile sa kandiranim kumkvatom, ili sto bi mi u CG rekli fortunelom.![]()
Last edited by kimmi; 10-05-26 at 16:00.
Kobasicu samo stavis na vruć tiganj i dodaš malo vode, na kraj voda ispari a kobasica se uprži u svoju mast.
Jaja staviš na malo masnoće, vruć tiganj, onda dospeš mrvu vode i poklopiš, držiš dok ti žumanca ne budu po volji, skloniš poklopac i pustiš još malo, i to je to.
Ljubitelji znaju da je, po vremenu, energiji, volji i posvećivanju, koje traži, jedno od najzahtjevnijih. Ali, svaku mrvu stoput slašću vrati![]()
Elem, svaka istinska Leskovačka mućkalica počinje gomilom biranog povrća, biranog mesa, dobrim ognjem i mirisnim bukovim ćumurom, plus kojom grančicom lozovine/kajsije/trešnje/treslovine po njemu. Pa sve po redu
A završava sa gomilom tajni i netajni, obično kasno u noć ili shjutri dan, ali sa najljepšim ukusom i aromom koju jelo može imat![]()
Danas pljeske od tikvica, luk u pero i bataci (nisu jos gotovi pa ne slikah)
Inace luk obozavam, u pero, crni, kapula, cesan, sremus, mff samo sipaj
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Pravda za srijemus
Šampinjone bih bukvalno uz sve živo mogao, tamanim ih redovno samo tako.
Za večeru ih izgrilovah na maslacu, malo soli i bibera i na kraju parmezana preko njih. Zasiti me fino za večeru a bez leba i ičega drugog
Sent from my 17PM using Tapatalk
Варијанту коју ја таманим је уз шампињоне пропржит црни и бијели лук, на пола кувања двије три кашике овог соса, посебно Lea&Perrins ако га има иђе.
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Probajte momci lisičarke ili druge šumske pečurke poput vrganja i smrčka, nećete se pokajati.Imaju i svježe bukovače viđeh u Voli.
Aromatičnije su ukusnije i bogatije.
Ja za sjutra večeras sarmu.
@avet čini mi se da heinz ima kod nas.
Да, чини ми се да га виђех прије неки дан.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ima sigurno.
Probaj i oyster sos nije Heinz neki proizvoda sa Tajlanda.Meni je on za pečurke odliičan ima blago kiselkasto i jedva primjetno slatkasti ukus.Pravi se od ostriga kovanim u soja sosu.
(u Aziji se ta kombinacija koristi zbog "umami" ukusa)
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 12-05-26 at 22:24.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks