Imalo bi da se uzme ponesto, ali bez jedno 100-200 eura se nema sto dolazit![]()
Kupih neke knjige (bestselere ), cijene su u prosjeku spustili za 20 %, i dobih jedan lijep popust na jednu knjigu.
Još sjutra rade.
sutra do 2
Play for that money boys, play for that money, fuckin' money
I dalje nam je sajam knjiga u garaži tržnog centra. Tuga.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Aj što je u garaži no što samo povećavaju broj štandova sa relijskom literaturom.Kvalitet im opada iz godine u godinu.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Hahahahahahahahaha to je problem znaci
Problem nije zbog religije nemam ništa protiv.
Ali ti da pored takvih sve izdavačkih kuća kakvih ima u SR a tek HR koja nam je gotovo nedostupna na svaki korak gledaš Biblije i Kurane i slično je bez veze.Ono napravite religijski sajam i da smo zdravo.
Što je sajam knjiga bio u Beograd ovo je jad i bEda.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 17-04-26 at 14:17.
Pa evo Uljarević i dalje gazi njega drže i oni i ovi gotovo u monopol.
Nije u tome stvar ajd geopotika se neđe probere neđe LOM dvije strašne kuće ali preko 50% štandova truba.
Čak mislim da je onaj na trgu pod šator bio daleko bolji.Barem nije ličio na vašarište ka ovo.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
-Neki dan. Ima jedno 7-8 knjiga koje bih da kupim, ako ih nađem.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Jel ima nekih izdavačkih kuća koje inače u knjižarama nisu dostupne kod nas?
Imas Pink Panterku , Oliveru Ćirković
Послато са 2510ERA8BG помоћу Тапатока
Ta bi mi legla ka Aca Lukas da sam ga čitala u Lagunu.
Kako su izdavačke kuće otišle u Q krasni jedino LOM i Geopoetika iz Srbije ođe i dalje Uljarević drma.
Što reći za ovaj jad od sajma. Dogodine slike ratka mladića i sl. i štand s brojanicama.
this is pointless
Dobro je, dobro samo slabije nego prošle godine. Srpski izdavači su zbog nečega zajedno pa je manji izbor uopšteno, Nikšić ima svoju prezentaciju, eto to je to. Uglavnom, preporučio bih svakome da pođe ali da ostavi nadu na ulazu, a krene sa interesovanjem i za nešto drugačije![]()
Sent from my 2409BRN2CY using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Za đecu svih uzrasta ima baš odličan izbor, tako da nema opravdanja za roditelje da makar ne podstaknu đecu na čitanje. Sad kad sam izlazio iz zgrade ćerao sam neke dječake, uzeli da lome bravu i kvaku, i još objašnjavam ovom jednom što reče da živi tu, "ja ću kući", da je i ovo njegova kuća tj. i zgrada, i ulaz i stepenište. Mada mislim da je to dijete nekih kratkoročnih podstanara na žalost. Pored zgrade, oće da iščupaju rampu za invalide (što i ne bi bila šteta zbog njene apsolutne ružnoće i promašenog inženjerskog rješenja), malo dalje vješaju se za ogradu igrališta za basket, kao šimpanze u Zoo vrtu, drmaju, drmaju, dok ne odvale žice koje poslije vare ovi iz nadležnih organa. Nego, da ovu digresiju prekinem, valjalo bi da đeca malo više čitaju.
Ja se ne mogu sjetit što sam uzeo, napolje sam i evo pokušavam, ali jedino sam siguran u zbirku priča Mišime, Smrt usred ljeta, Kafkina Pisma Mileni, antologiju američke naučno fantastične priče, 21 pisac, 21 priča i prvi tom 2666 R. Bolanja (ovo znam da je Lom). Viđeću kad dođem kući. Možda.
Ja sam prelamala da li i da odem uopšte Delta sama me energetski odbija.
Viđeh na ovaj štand za Nikšić što pominješ mapu manastira koju sam prije toga se ubila tražeći.A izdavačke kuće sve isto Hamsuna sam spontano uzela što ti rekoh na drugoj temi.Viđeh Njegoša da su isforsirali klasika.
Ponižavajuće je bilo provesti sat i po vremena u jednoj garaži punoj vjetra, sagnute glave kao nad operacionim stolom. Ali nekako sam se i navikao sad. A Delta...uh...
Sjetio sam se da sam uzeo Besudbinstvo iako sam već čitao, treba imati tu knjigu. A neobično, pomalo (pomalo više) me inspirisao film koji tematiku Holokausta i uopšte sudbine Jevreja za vrijeme Drugog svjetskog rata obrađuje, na meni prijemčiviji, što će reć bez "dodataka", način, od recimo Pijaniste ili Šindlera (koji su, opet, kao filmovi tehnički savršeni).
Izašao sam poslije pola sata sa ukočenim vratom. Mada je ispalo da sam kupio samo jednu knjigu koju nisam čitao, ostale jesam prije 20+ godina, ali sam htio da ih imam. I da ih ponovo pročitam, naravno. Skorije sam neđe ukapirao da sam zaboravio većinu knjiga koje sam pročitao. Neke do te mjere da ne samo da sam zaboravio o čemu se radi u njima, nego sam zaboravio i da sam ih čitao. Blizu mi je kraj...
Martirologijum Tarkovskog je prilično skupa knjiga, nisam mogao da se odlučim. Možemo zajedno poć, ja ću cijelog Pekića (kakva poslastica u onim crnim koricama) uzet i trčat prema Morači a ti zadržavaj obezbjeđenje. Naravno, uhvatiće me, ali samo zamisli naslov u novinama.
Šalim se, ne bi novine ni pisale o tome.
Vjerovao mi ili ne, i meni je pogled najduže ostao na Pekiću. Ali samo pogled. Doduše, imam jedno 5-6 hiljada stranica koje su na čekanju prije nego se upustim u nešto novo. Mislim, nisu na čekanju, čitanje je u toku, ali isto će mi trebat malo vremena dok taj niz završim. Idem cik-cak, prvo neku knjigu koju nisam ranije čitao pa onda jednu koju jesam davno, ali sam je zaboravio. Ne želim da posjedujem knjige koje nisam pročitao.
A u novinama bi osvanuo sa sve slikom, punim imenom i prezimenom i adresom stanovanja. E sad, da neđe digneš milione, da prebiješ ili ubiješ ženu ili eventualno napastvuješ djevojčicu, onda vjerovatno ne bi dospio u novine.
Last edited by NHM; 15-05-26 at 22:29.
A vjerovatno novinari ne bi znali tačno šta sam ukrao, pisalo bi samo "knjige" ili "izvršio krađu na sajmu...", čemu trud onda...
Vidiš, ja sam sad opet pročitao Zločin i kaznu, a to baš pamtim. A na sajmu je bila knjiga o Danilu Kišu, i kad sam malo prelistao shvatio sam da bih morao opet sve da čitam, počev od Pješčanika. Još mi sestra kaže, pa zar nisi to čitao u gimnaziji, ih, rekoh, baš bih morao da opet pročitam, ali inače učinjela mi se odlična stvar. U stvari i zove se Knjiga o Danilu Kišu. Crnjanskog se ništa ne sjećam, kuku...grozno
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks