Results 1 to 20 of 20

Thread: Epstein files

Thanks Thanks Given 
    1,446
    Thanks Thanks Received 
    5,739
    Thanked in
    2,701 Posts

Default Epstein files

Za uvod nešto sa Balkana:

https://www.justice.gov/epstein/file...TA02810827.pdf

Može li ova info da baci svjetlo i na višedecenijsku ćutnju o nestalim bebama na ovim prostorima?

https://www.insajder.net/teme/afera-...-kolicini-bola
    Last edited by starwalker; 22-02-26 at 23:03.
    The more things change, the more they stay the same.

2. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,446
    Thanks Thanks Received 
    5,739
    Thanked in
    2,701 Posts

Trenutno najbolja analiza

Thanks Thanks Given 
    1,446
    Thanks Thanks Received 
    5,739
    Thanked in
    2,701 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,430
    Thanked in
    2,086 Posts

Da obnovimo gradivo:

Last edited by ASC; 19-03-26 at 15:46.

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,430
    Thanked in
    2,086 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,430
    Thanked in
    2,086 Posts

Stranica 7:
    https://www.justice.gov/epstein/file...TA00078198.pdf

Kongres je naložio da se objave svi fajlovi i da se sakriju isključivo imena i likovi žrtava u njima, međutim američki "Department of Justice" nije objavio sva dokumenta, a u ovome što jeste objavljeno je naširoko cenzurisano sve i svašta,
    i skrivani likovi i imena ljudi koji očigledno nisu nikakve žrtve.
    "Deparment of justice" tvrdi da je istraga završena, da nema daljih tragova i drugih osumnjičenih, inače bi oni preduzeli radnje protiv njih (how yes no) dok portparoli Bijele kuće poručuju američkoj javnosti da puste više Epsteina i da nastave dalje sa životom.

Međutim, svima je jasno da cijeli slučaj zataškava. A zataškava se traljavo i nespretno, i samo je pitanje vremena kada će sve da izađe na površinu.

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,430
    Thanked in
    2,086 Posts

Last edited by ASC; 19-03-26 at 16:24.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Imamo nažalost i par forumaša koji vole maloljetnice, jer insistiraju na tome da treba praviti razlilu između pedofila i onih koji vole djevojčice od 13 godina. Čisto da napomenem, da ne uvrijedimo slučajno kojeg forumaša jer je to protivno pravilima foruma.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    19,200
    Thanks Thanks Received 
    8,954
    Thanked in
    4,367 Posts

E vala Vanja, prećera ga. Znam da ću zvučati kao drveni advokat jer nema nikakve veze samnom, ali, prećera ga brate. Baš olako kvalifikuješ, da ne rečem, lijepiš etikete.

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    21 Posts

Oni koji govore u množini i odmah insinuiraju da „par forumaša voli maloljetnice“ samo zato što neko traži preciznu razliku između pedofilije i drugih kategorija zločina prema maloljetnicama, očigledno su taj genijalni argument pokupili direktno sa Reddita.
    Zanimljivo pitanje: gdje bi ovi ljudi uopšte nalazili svoje „argumente“ da nema Reddita? Vjerovatno bi morali sami da razmišljaju, a to im očigledno ne ide od ruke.
    Umjesto da diskutuju o dokazima ili njihovom nedostatku, oni odmah prelaze na projekciju vlastitih frustracija i težnji ka maloljetnicama na druge. To je klasičan, patetičan manevar: kad nemaju činjenice, najlakše je optužiti druge za ono što njih lično muči.
    Naravno, sve u skladu sa pravilima foruma, da slučajno ne uvrijedimo nekog od njih.

Last edited by Atejista Vljernik; 19-03-26 at 18:45.
    Moja duša je ostrvo.
    Moj auto je ford.

Thanks Thanks Given 
    386
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,331 Posts

Nikad vas dvojica to nećete raščistiti, tako da je možda najbolje da batalite a ostali neka vas čitaju kako vide da je ispravno

13. The Following 3 Users Say Thank You to Mylene For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    21 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Nikad vas dvojica to nećete raščistiti, tako da je možda najbolje da batalite a ostali neka vas čitaju kako vide da je ispravno
    U pravu si. Ali ja samo odgovaram na napade, nikoga nijesam optuživao za bilo šta, a kamoli za sklonost ka mlađim maloljetnicama.
    Last edited by Atejista Vljernik; 19-03-26 at 19:07.
    Moja duša je ostrvo.
    Moj auto je ford.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,460 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Nekad sam mislio da ljudi ispravnim smatraju biti protiv bolesnika i psihopata, ali mi je internet pokazao da nije baš tako. Najviše je razočaralo što i kod nas ima ovih koji u Trampu vide nešto pozitivno. Neki od nas već više od 10 godina vide o kakvoj osobi je riječ. Bukvalno, jer je 2015 počela cijela priča. Upozoravali smo na Trampov fašizam i psihopatiju, pisali kilometarske komentare (sami, bez pomoći AI jer nije postojala) i iznosili sve moguće argumente i dokaze o njegovoj monstruoznosti za koje se zna od 80ih godina prošlog vijeka. Rekao bih da su makar posljednja dešavanja više nego dokazala da smo bili u pravu. Ali šta se onda desilo? Neki ljudi to i dalje ne mogu da prihvate. I dalje brane Trampa ili u najmanju ruku pokušavaju da ga izjednače sa drugim političarima. Ali nema znaka jednakosti. Nikad ga nije bilo i nikad ga neće biti. Pa se postavlja pitanje kakvi su to ljudi koji još uvijek brane tog lika? Kakav čovjek neko treba da bude da u 2026. godini ne vidi šta je Donald Tramp? Ili možda vidi, ali ga ipak brani? Pa još koristi vještačku inteligenciju za pisanje komentara jer drugačije ne može da odbrani neodbranjivo? Može li to biti dobar čovjek? Ili je neko ko vidi sebe u njemu? Jedino što ovdje treba rasčistiti je forum od ljudi koji brane pedofiliju.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    386
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,331 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nekad sam mislio da ljudi ispravnim smatraju biti protiv bolesnika i psihopata, ali mi je internet pokazao da nije baš tako. Najviše je razočaralo što i kod nas ima ovih koji u Trampu vide nešto pozitivno. Neki od nas već više od 10 godina vide o kakvoj osobi je riječ. Bukvalno, jer je 2015 počela cijela priča. Upozoravali smo na Trampov fašizam i psihopatiju, pisali kilometarske komentare (sami, bez pomoći AI jer nije postojala) i iznosili sve moguće argumente i dokaze o njegovoj monstruoznosti za koje se zna od 80ih godina prošlog vijeka. Rekao bih da su makar posljednja dešavanja više nego dokazala da smo bili u pravu. Ali šta se onda desilo? Neki ljudi to i dalje ne mogu da prihvate. I dalje brane Trampa ili u najmanju ruku pokušavaju da ga izjednače sa drugim političarima. Ali nema znaka jednakosti. Nikad ga nije bilo i nikad ga neće biti. Pa se postavlja pitanje kakvi su to ljudi koji još uvijek brane tog lika? Kakav čovjek neko treba da bude da u 2026. godini ne vidi šta je Donald Tramp? Ili možda vidi, ali ga ipak brani? Pa još koristi vještačku inteligenciju za pisanje komentara jer drugačije ne može da odbrani neodbranjivo? Može li to biti dobar čovjek? Ili je neko ko vidi sebe u njemu? Jedino što ovdje treba rasčistiti je forum od ljudi koji brane pedofiliju.
    Moderatori, rečeno vam je... Izvol'te

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    69 Posts

Nijesu klasici klasici džabe. Dostojevski, na primjer, cilj, kamen, pas, itd. Hm ......
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    386
    Thanks Thanks Received 
    1,744
    Thanked in
    1,331 Posts

Pogrešno mjesto.
    Brišite, sorry.
    Last edited by Mylene; 20-03-26 at 00:56.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    21 Posts

Oni koji već skoro 20 godina pišu kilometarske komentare na forumu i misle da su time spasili svijet od fašizma i psihopatije… stvarno su posebna vrsta, priznajem.

To je isti onaj tip ljudi koji, kad neki celebrity umre, odmah napišu žalopojku od 800 riječi kao da su svako jutro išli na kafu zajedno, dijelili najdublje tajne i bili mu/joj kum na vjenčanju. „Odlazi legendo… nikad te neću zaboraviti…“ – ako je takav trend na Redditu.

Isto tako i ovaj entitet: 20 godina „upozorava“ na forumu, potpomognut Reddit komentarima i kopiranim linkovima, pa sad misli da je njegovih par rečenica uticalo na svjetsku politiku i da je on lično spriječio Trampov marš ka paklu. Bravo, heroju. Svijet ti duguje medalju.

A kad neko samo kaže „čekaj malo, gdje su dokazi“, odmah kreće kuknjava: „brani pedofiliju!“. Jer očigledno, jedini način da se bude „dobar čovjek“ jeste da se svaki dan nariče nad Trampovim nepočinstvima, svodeći to na lični nivo, kao da mu je Donald lično ubio hrčka ili kanarinca. Inače, objektivno oko će lako uočiti da uopšte ne "branim" Trampa. Niti mi je simpatičan niti sam toliko uobražen da mislim da Tramp čita forum i moje komentare o njemu. Moja priča se odnosila na temu - dokazi, preciziranje pojmova, materijal za optužnicu...itd. Što bi stari Amerikanci rekli: "Innocent until proven guilty."
    Žalosno. Stvarno žalosno... Jes' tako mi dina.
    Last edited by Atejista Vljernik; 20-03-26 at 01:40.
    Moja duša je ostrvo.
    Moj auto je ford.

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    292
    Thanked in
    202 Posts

Uvrnuto je to sto neki ljudi odnosno ljudine dozivljavaju Trampa kao predsjednika svoje zemlje. Sto su u nekoj izmjestenoj realnosti u kojoj se sami i nezvani uplicu u unutar americke politicke borbe. I sto od unutar americkih politickih borbi traze zadovoljenje svojih politickih potreba na balkanskom nivou. Posto su se neki radovali Bajdenu kao da su shnjim zajedno ovce cuvali. Kada im nije ispunio 'potrebe' nazivali su ga izlapelim. To ti je nas choek kad mu ne 'ucinis'.
    Uvrnuto je to da mi po kojima su neki raniji americki predsjednici bacali osiromaseni uranijum i kasetne bombe po pijacama bivamo 'pogodjeni' lokalnim aktivnostima Donalda Narandzastog.
    Uvrnuto je i to da nekakav Donald Narandzasti, Dzefri nasmijani i njegova Gislejn na onim fotografijama uvijek imaju buljuk nasmijanih i cerektavih 'prijatelja'. Ko je lud ne budi mu drug tada valjda nije vazilo. Poziv na bazen ili avion se valjda ne odbija. Kajanje dolazi posle. Mnogo posle. Tu dolazimo do glavnog pitanja ko je Dzefrija pustio niz vodu uz zataskavanje njegovog arhivskog materijala. E da, 'zataskan' je i Dzefri masnim konopcem.
    A Donald Narandzasti kao americki predsjednik moze da bude zao koliko hoce ali su ratovi, nosaci aviona, osiromaseni uranijum, napalm, Volstrit, petrolejske korporacije, petrodolar, vojnoindustrijski kompleks i sve ostalo izmisljeni i napravljeni + koristeni davno prije njega. To sto nije 'zagladjen' ne znaci da je gori od drugih.
    E da, tu je i americki glasac. Donald Narandzasti morao je da se spusti i na njihov 'nivo'. Svako ishte svog AB revolucionara.
    Last edited by biljaneta; 21-03-26 at 12:14.

Thanks Thanks Given 
    1,542
    Thanks Thanks Received 
    1,643
    Thanked in
    1,331 Posts

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Oprostio se...
    Kako ne.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)