Pa sad kad prestane i kolektivni ugovor da važi mogu poslodavci da se šale sa svim onim radnicima koji nemaju granski ugovor
Okle bi bilo. Razumljivo potpuno. Treba za preko 70,000 ljudi da dignu zarade. Ogroman trošak za budžet im u koji nije planirano ništa.
A realno, fali službenih auta, dotrajali, poudarani i polomljeni.
A prioriteti se moraju znati moj @goldfinger.
Tako da rast koeficijenta štoseono veli dogodine!
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Pa sad kad prestane i kolektivni ugovor da važi mogu poslodavci da se šale sa svim onim radnicima koji nemaju granski ugovor
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Iskreno, dobro su se izvukli ođe."“Nakon opsežne analize svih parametara, obavještavamo javnost da u ovom trenutku Vlada Crne Gore nije u mogućnosti da prihvati model koji predlaže Unija slobodnih sindikata Crne Gore, a tiče se povećanja obračunske vrijednosti koeficijenata za zarade sa 90 na 100 eura. To bi, u najkraćem, podrazumijevalo podizanje zarada za oko 50 hiljada ljudi u javnom sektoru, dok oko 250 hiljada radnika iz privatnog sektora ne bi bilo pokriveno ovom mjerom, tj. ne bi im se garantovala viša plata. Analize pokazuju i da bi, osim ‘sistema nepravedne raspodjele’, pomenuti model demotivišuće uticao na radnike u privatnom sektoru, te da bi, na uštrb razvoja crnogorske privrede, država kreirala ambijent u kom je ona ‘najatraktivniji poslodavac’. U susret 1. maju, prazniku rada, poručujemo da svi radnici u Crnoj Gori u aktuelnoj Vladi imaju čvrst oslonac i partnersku podršku, te da je konstruktivni dijalog put do održivih i pravičnih rješenja koja unapređuju životni standard svih građana”, navedeno je u saopštenju."
Ključni uslov za članstvo Crne Gore u EU je stabilna, profesionalna i sposobna javna uprava, koja može obezbijediti efikasnu primjenu pravila i evropskih standarda nakon pristupanja, rekli su "Vijestima" iz Delegacije Evropske unije u Podgorici.
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...a-javna-uprava
Ako se stvarno budu držali ovoga, nikad nećemo ući u EU![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ulazimo sigurno,no kakvi smo...bojim se raspašće se na sitne komadiće...
...
Kadic upao u Fond...
Zbog utvrđenih nepravilnosti, Sud je poništio osporenu odluku i predmet vratio Fondu za zdravstveno osiguranje na ponovni postupak i odlučivanje...
Sjednica zakazana za 5.5.2026 sto znaci da je Kadic na celu sa grupom nepoznatih ljudi provalio u kancelarije fonda .
E da ga oce kazniti
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
𝖡𝖾š𝗂ć 𝗓𝖺 "𝖱𝖳𝖢𝖦": 𝖯𝖤𝖲 𝗉𝗈𝗋𝖺𝗌𝗍𝖺𝗈 𝗌𝖺 14 𝗇𝖺 20 𝗈𝖽𝗌𝗍𝗈 - 𝗏𝗂š𝖾 𝗇𝖾𝗀𝗈 𝗌𝗈𝗅𝗂𝖽𝗇𝗈, 𝖣𝖯𝖲 𝗌𝗍𝖺𝖻𝗂𝗅𝖺𝗇; 𝖵𝗂š𝖾 𝗈𝖽 60 𝗈𝖽𝗌𝗍𝗈 𝗉𝗈𝖽𝗋š𝗄𝖾 𝗓𝖺 𝗉𝗋𝗈𝗃𝖾𝗄𝖺𝗍 𝖵𝖾𝗅𝗃𝖾 Brdo...
Koja je fora sa ovim beogradjaninom ... otvara vrata od kola Alabaru ...
Da nije upa preko... do zvijezda
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kamo srece da nikad nisam sjela s ovim coekom. Kako bi on drugome, tako eto i njemu, ne bi im nista dala
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-i-vece-zarade
nothing comes from violence and nothing ever could
A cek ovo je taj Zajedno za 100 protest hahahahhahahahah, ako sam dobro razumio, ljudi koji su na drzavnoj sisi promovisu protest i pozivaju narod koji ih izdrzava (jer rade u privatnom sektoru) da dodju na protest kojem je cilj da upravo oni zaradjuju jos vise od tog narod![]()
Rekla je ona sa patikama od 13 godina da ga ne gledamo i ne šerujemo.
Ne gledajte i ne šerujte!
https://x.com/istina134696/status/20...MNfGKNr96RlWvw
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Logičan datum.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Ma kakav privatni sektor, privatnik ti ugovori platu i to je to, kakvi koeficijenti i OVK, ovo je za javni sektor.
Generalno su u pravu za ovo, da ne pričam koliko ljudi u javnom sektoru ne radi ništa, ne poštuje radno vrijeme, stalno su po bolovanjima i td.
Drugi par rukava je što vlada i skupština bacaju pare na službena kola, službena putovanja, ugovore o djelu, konsultantske usluge i td. pa sad kao nema para.
Nesto ramzisljam, upoznaste li ikoga ko je od privatnika otisao u starosnu penziju, a da nije vlasnik firme?
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Jel iko zna što se dešava sa ovim pomorcima iz CG mimo medija ovo je horor.
https://bokanews.me/idrizovic-crnogo...zickom-stanju/
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Za EU je prilično stabilna jer mnogo ne talasa.
To utrpavanje u EU ovakve male države koja ima marionete te iste EU i to u smislu da im je dovoljno da jedu piju i dupe im vidi puta a mozak im u sve to jedino mene iskreno plaši ulazak u istu.
Kako će talasat kad je toliki broj ljudi istisnuo svu vodu, ostalo samo suvo korito puno koritaša.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Nazalost trenutno nije moguce napravit smjenu u ratnom podruciju iz vise razloga.
Jedino sigurno utociste im je brod. Gledaj to sa strane da se nalaze na firmi koja se visoko kotira. A da ne pricam na koliko manjih firmi najosnovnije stvari nebi imali. Pomorstvo je uvjek bilo, a pogotovo sad, pokora.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Mene zabrinjava tačnije podatak kao imaju pola sata da se čuju sa porodicama đe su oni taoci i da su u okey psihofizičkim stanju.Cijenim bokanews ka medij Nikola mi je okey pišu što mogu ali ne vjerujem da je sve sa njima sad okey.Ozbiljno me zabrinjava što će s njima bit.I da ova izviniavam se jebena država MVP i ostali QP ništa ne reaguje no prosipanje sranja o četnicima i partizanima i danima nezavisnosti a ovi njihovi državljani ođe zarobljeni.
Trag da im se zatre stanovništvu bi opet Q puca ja se stvarno izvinjavam na rEčnik ali među kakve ljude na ovaj pri.jer vidiš đe živiš.
There are currently 16 users browsing this thread. (1 members and 15 guests)
Bookmarks