Quote Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS View Post

evo dacu konkretan primjer....ako bih ja volio da upoznajem nove ljude,bilo zenske ili mushke....a njoj npr to smeta...misli da me "kradu" od nje....shta je po tebi kompromis u ovoj situaciji....

ja lichno mislim da ga nema jer,ljubav sadrzi dozu ljubomore,prema tome ako bih upoznao neku curu i druzio se sa njom,to moze izazvati ljubomoru ne?znachi rjeshenje bi bilo da ja prestanem upoznavati nove osobe jer je to jedini nachin da se data situacija izgladi....
Mislim da u jednoj vezi u kojoj su osjecanja sigurna ne treba da postoji mjesto za ljubomoru.Ja u nijednoj zeni ne vidim rivalku ,i to iz prostog razloga sto sam sigurna u svog partnera,i njegova osjecanja.Covjek je uvijek spreman da zrtvuje mir svoje voljene osobe samo zato da bi zastitio svoj ego.Stavljati partneru ogranicenja te vrste dokazuje samo da strahujemo od necega , a ljubav i strah nisu dobra kombinacija.Ne znam sta da ti kazem,ali cim osoba postavlja takva ogranicenja i cim izrazava strijepnje to vrste znaci da se ona necega boji , i da i nije potpuno sigurna u vasu ljubav.Put ka vjerovanju u nekoga se zavrsava u nasoj odluci.Vjerovanje u nekoga i jeste cin odluke.Ili vi njoj ne dajete jasne signale ljubavi , ili ona ne umije da ih primi.Kada bi vam potpuno vjerovala ne bi imala razloga za ljubomoru.Eto , u vjerovanju je ,valjda, kompromis