Fala dobri ljudi
Retype, pogledacu za Bih, lakse bi mi bilo ako im cijene budu slicne kao u AL, blize mi je
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Drumski saobraćaj: Limit je 300,00 eura po putniku
Vazdušni/Pomorski saobraćaj: Limit je viši, do 430,00 eura.
Ovo se odnosi na robu za nekomercijalne svrhe (pokloni, lična upotreba).
Putnici mlađi od 15 godina: Za njih je limit manji i iznosi 100,00 eura
Izvor: carine.co.me
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Pa zbog toga i napisah jer znam da ti je blizeNama niko nije pravio problem na granicu, jos kad su vidjeli trudnu zenu samo su rekli da produzimo. Za krevetac pogledaj i kod nas, nisu skuplji u odnosu na zemlje okruzenja. Da ne teglis i to jer je kabast.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo je super, tesko da ce se probit ove granice po osobi, fala.Hahahja a vjerujes li da se sjetio nisam Bosne, jer iskoci nam neka prodavnica iz Skadra, kontaktirali coeka, toliko profesional i kultiran lik, da nas je odma kupio
Ali prakticnosti radi mislim da ne gine BiH, samo da vidim kako dje sta. Nije orevelika zurba svakako
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Pogledaj ovaj profil na insta, salju ovamo i dosta je jeftinije, ako ti se ne dovlaci toliko toga
play.shop.mn
nothing comes from violence and nothing ever could
Ne nadjoh adekvatnu temu pa reko aj da pitam oce, a i vidjece vise celjadi
Jeste li culi kad za izraz da se nesto "uzvrišti" ili "izvrišti" -> kad je neka hrana pokvarena ili uzegla. Moji su vazda ovaj izraz koristili i meni je preslo u naviku, al sad nedje kroz pricu vidim da dosta ljudi nikad nije culo, pa ne znam je l mojima bilo dosadno pa su izmisljali ili o cemu se radi. Google i AI nikad culi![]()
Katunska nahija ima taj izraz.. moracani takodje
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kod nas u Hercegovinu nema izraz za foliranje ne isplati se.
Riječ đavo su često koristili u razne kombinacije.Meni je sviđa riječ natre kad majka veli da kupimo ovo ili ono a otac veli natre.Svemu je spuštao vrijednost sa tim pusti me s tim natrama.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Za "izvrišti" nikad čuo, a za "uzvrišti"...? Pa ne znam da li postoji neki drugi izraz za npr. kiśelo mlijeko koje je previše odstojalo. Mislim, neko kaže i da se ukiśelilo, ali ono je u startu kiśelo, tako da može samo da uzvrišti. Meni ga je pok.stric samo dobro uzvrištalog volio i onda stavi kašiku šećera u nj. Nikšićka hard core škola.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Ja sam tamo trgovao doduse ima 7 godina od tada.
U jednu turu kolica 3u1
U drugu krevetac sa sve dusekom.
U turu sa kolicima pitao za vrijednost,ja rekao nesto mizerno samo se nasmijao i vratio dokumenta.
Tada su svasta nesto imali,vidim nisu azurni nesto previse,ali eto da imas.
https://www.instagram.com/il_mondo_d...doNDY3dW5vNA==
Sent from my 2406APNFAG using Tapatalk
Last edited by kambodza; 27-04-26 at 23:16.
Budućnost
E onda si prava miletka kad se pravis da nema
Valjda je ukiśeliti sami proces kiśeljenja mlijeka, makar mi tako kazemo. Moguce da je uzvrištiti kod mojih preslo sa mlijeka na sve ostalo, meni je to bas cudan izraz i zivo me zanima kako je nastao
Ahahahha.![]()
A bolan to su mikrobiološki procesi.Kad se kiseli mlijeko (ja se izvinjavam što mješam ekavicu i ijekavicu) dobije se savršeni rez na ukus kad je to savršeni rez na većim temperaturama krenu drugi procesi.To ti je ono kad Hercegovac uzvrišti.Ili kiseli (opet se izvinjavam na ekavici) kiseli kupus u kace.
Šta si se bolan uhvatio lingvistike.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Dje je najbolje poci u ova 4 etno sela - Cottage Uskoci, Maple village na Zabljak. Ili Gornja Brezna, Montenegro Brezna u Pluzine?
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
E ču' Cottage Uskoci i Maple village Žabljak. Bože sačuvaj i sabrani.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks