PDV sigurno plaćaš, jer si to dužan državi, samo je pitanje je li na 50 ili 80 eura, zavisno šta stave na fakturu.
Što si tiče DHL-a i koštanja njihovih usluga, evo ti telefon pa ih direktno pitaj, bolje no da ti mi nagađamo.
+382 20 872 460 (ovo je ona u Capital Plazu)
Hvala!
Sent from my phone
Nebitno odakle je kartica, njima je samo bitno da je važeća, da mogu da se naplate, ostalo ih ne interesuje.
Pod "lokalno" sam mislio da njemački Notino, da ne naručuješ sa francuskog, međunarodnog ili nekog trećeg. Ako naručuješ sa njemačkog najvjerovatnije će ti biti najjeftinija dostava.
Napravi nalog na sajtu, unesi adresu pa će ti on sam reći koliki su troškovi dostave do te adrese u Njemačkoj.
S obzirom da naručuješ unutar EU, sve cijene bi trebalo da budu sa uračunatim evropskim/njemačkim PDV-om, tako da bi trebalo da imaš samo troškove dostave.
Vjerovatno ćeš moći da poručuješ parfeme i sa njemačkog Amazona.
p.s. Pitah Gemini đe se mogu kupiti parfemi u Dojčland, evo spisak sa opisom prodavnica pa biraj.
Parfumdreams.de: Offers a huge range of designer and niche fragrances with frequent discounts on popular brands like Armani, Versace, and Lancôme.
Notino.de: A large European beauty retailer specializing in perfumes, offering niche, luxury, and affordable options.
Douglas.de: Germany's premier beauty chain offering both online and in-store services, including exclusive scents.
Essenza Nobile: Specialized in luxury, exclusive, and niche perfumery for those seeking unique scents.
Heinemann Shop: Ideal for duty-free, high-end travel sets and designer perfumes.
Amazon.de: Offers a large variety of both popular and affordable scents with fast shipping options.
Nevezano za ovo konkretno pitanje za DE dostavu... kod nas su se parfemi 'oporezivali' i kad nista drugo nije. Jos dok je bila granica 75/150e, parfemi su se svakako oporezivali i kad su bili po 20-30e jer se smatraju 'posebnom robom' samim carinskim zakonom, pravilnikom i sta vec.
Opet nevezano za ovaj slucaj... ne vidim neki smisao o narucivanju parfema sa neta, makar dok ne udjemo u EU jer sa svim troskovima dostave, carine, PDV-a... siguran sam da nece izac' jeftinije nego da se kupi kod nas, naruci iz BG-a ili cak podje licno do HR recimo gdje opet ima Notino i razno-razne parfimerije koje imaju nize cijene nego u bilo kojoj nasoj fizickoj parfimeriji.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ima neko iskustva sa ovim ?
![]()
Na Temu pošiljku u vrijednosti iznad 150e, plaća li se carina i pdv, pretpostavljam da da ?
I može li se kojim slučajem desit da podijele taj paket u par manjih ?
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Preko Temu ne plaćaš ništa državi
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Da li neko znači mogu li da naručim i kako (pretpostavljam neki paketomat ili Pošta) robu koja se ne dostavlja u CG alk može u HR.
Recimo u Dubrovniku kako bi to išlo?
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
Da li se u CG moze poručiti roba sa Sheina? Ukoliko moze kakva je procedura, čime šalju i koje su mi još obaveze prema državi ili pošzi (dostava, carina...) ako je vrijednost 59.80e
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by djuka_pv; 21-04-26 at 17:13.
Moze, vidio sam da ima opcija, al za ostalo mozda se neko drugi.javi.
to mw drugo i zanima, po kome šalju (jel dhl ili express) dodatni troškovi, carina porez...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Zna li neko sta im znaci
27.04.2026. 14:21:08 81003 Podgorica Pošiljka vraćena sa carinskog pregleda
Ide li ka primaocu ili se vraća pošiljaocu ?
Nisam se jos susreca s tim
Last edited by Micko357; 27-04-26 at 15:29.
prvi put narucih s amazona, vidjeh nesto da se ne placa import fees prilikom chekauta. ima li istine tu, kakva su iskustva?
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Samo ceraj, imas na temu gomilu poruka u vezi toga, ne placas nista bez sto pise na sajt. Ne znam ima li ko svjezijih iskustva, al prije mjesec dana je i dalje tako bilo, 99.9% se nista nije mjenjalo, s obzirom da to vec 2-3 god tako ide.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Prvi put na Temu M-One veli vrace se posiljka nazad, niko nikad nije zvao, sad je kasno za ovaj njihov broj al vjerujem niko se i ne javlja na njega.
Sta cinjeti?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Koja kurirska služba je pošiljka formata ME**********R?
Cisto eto za ne daj boze da pitam sto se tice amazona... Sve isto kao nekad sa no import charges?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks