Meni nema utičnice na spoljnu jedinicu, ide direktno i samo je ona na taj osigurač, i sve unutrašnje jedinice dobijaju struju od spoljne, multisplit sa 3 unutrašnje.
Sent from my S24 ultra tastature
Tako je i kod mene.
Sve unutrasnje imaju kabal sa komunikacijom na spoljnu, a spoljna ide na svoj osigurač. I kad radiš nešto oko klime ugasiš struju.
Tako mi savjetovaše ovi momci što ugrađuju klime (a ne jednu no 20+ godina se bave tim).
Ja želim smart utičnicu da bih mjerio potrošnju. Imam ih 10ak kroz stan. Ovakvo rješenje je fantastično za taj scenario, mislim mogao sam i drugačije ali ovako je komforno jer je sve na istu apk
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Last edited by Bugi; 21-07-25 at 20:07.
Ja sam to rijesio sa ovim , skroz elegantno i u tablu sa osiguracima . Kacis za koliko ti uredjaja treba i top
Ovo je samo primjer , jer sam ovako rijesio dio rasvjete i led rasvjetu, bojler …
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Stivi; 21-07-25 at 20:53.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Pozdrav,
Moze li preporuka za klimu koja bi grijala/hladila prostor od cca 40 m2?
Zidna, ne parapetna.
Sent from my SM-S9180 using Tapatalk
look right through me
Jednosoban stan 49m2 soba nije odvojena hodnikom.
Jel bolje 18cu ili dvije 12ce ugradit.
Jedna u sobu, jedna u dnevnu ?
Prioritet je grijanje.
CT u pitanju
Sent from my Pixel 9 using Tapatalk
Bolje ti je ici na dvije
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima li ko iskustva sa Sinclair klimama? Imam finu ponudu za njih, PG je u pitanju, neka 18 kaze majstor da je bas dobra model Terrel, oko 1000e sa ugradnjom.. Po sobama je Sinclair dovoljno dobar za te devetke, samo me ova za dnevnu brine je li dovoljno dobra ili da se trazi jos.. Ima oko 37m2 dnevna sa kuhinjom.
Za te pare (ili malko skuplje), možeš uzeti neki A brend.
#fakenews
Ali entry level? Dodao bih jos do 1200 za 18 sa ugradnjom, sto je najbolja kupovina za te pare? Citam malo po netu bas su zadovoljni ljudi sa ovom Terrel.
Search, ja imam iskustva, pisao sam, imam 3 komada. Kod mene su zavisno kako koja, najstarija 5 godina (bas 18 tica).
Ako uzmes za te pare A brand, a da nije entry lelvel (koja je sigurno gora od te Sincler ) uzimaj i ne pitaj kako.
Hvala ali ne valja ovaj search, ne mogu nista naci, zato i pitah ovako.. Uglavnom mislim da cu uzeti Sinclair sve 4 klime, pricah sa 2 servisera i 2 druga koji ih imaju kuci, svi hvale brend a pogotovo ovaj model Terrel https://www.sinclair-solutions.com/e...soh-18bit.html , rekose mi da je bas dobra klima i da nema potrebe da trazim nista preko za PG.
Ja u stanu imam multisplit Azuri, model koji je identičan kao ovaj Sinclair. Spoljna jedinica je upravo Sinclair, koliko shvatih to je ista klima, samo pod dva brenda se prodaje. Elem, u dnevnoj i kuhinji (cca 35 kvadrata) je bila postavljena 12, a u spavaćim sobama devetke. Htio sam da mijenjam ovu u dnevnoj, ali na kraju nije moglo pa sam ostavio tako, ali mogu vam reći da u stanu bez fasade, starogradnja, po najvećim ovim vrućinama ova 12 sasvim lagano rashladi 35 kvadrata. Ne znam kakve će biti za grijanje, ali što se tiče hlađenja čista desetka.
Šta mislite za ovu klimu, za Nikšić: VIVAX ACP-12CH35AEQI+
https://www.multicom.me/bijela-i-kuh...32-143722.html
Poslušaj Apola
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Dzabe aeri za 430, ja sam dvije uzeo. ALIIIII, za Nk isto valja pec neka pristojna![]()
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
Koliko košta ugradnja klime 12ice a koliko 18ice?
I šta je sve uračunato u cijenu ugradnje?
Trenutno većina radi 130€ 12icu, a 150€ 18icu, uračunato do 3m razvoda (cijevi, kablovi i kondenz) kao i nosači spoljašnje.
#fakenews
Ponuda za klimu za sobu od 20m˛ primarno hlađenje, al i da grije:
Vivax Aemi 460€ sa montažom
Sinklair Keyon 520€ sa montažom
Vivax Aeni 550€ sa montažom
Vivax Aeri 580€ sa montažom
Sta bi vi uzeli za sebe?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks