Ja mislim da ako bi se sve bolje ispitalo, da bi se ustanovilo da on nije ni bio u autu.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Pipun mi iskače iz friza sa ovim oko Kosova...![]()
...
Zamisli da si glasac Pipunov,kako je izdrkao dobro botunjane i zecane oko kolektora,evo ne zbori više ništa oko toga. Prešao je na pricu o kosovu,bliže se izbori jbg.
A picckousti sto spominje crnu goru kao da je ona bila dio srbije,da ostanu bez morETA,kao da je ono pripadalo Srbiji… kakav bolesnik.
A tek izjava o izraelu tj jevrejima,kako je sad popularno da se mrze jevreji…
Pa nisu svi dodik i ti da se uvlacite njima,da vam ni vezice više ne vire.
Znas da pričaš o jasenovcu,a ubijenih 70 ili koliko već hiljada palestinaca ne pominješ,još im i oružje prodaješ. Kakva ološ.
No takve su mu i njegove sluge pipun,dajguz i ostali govnnari koji se profesionalno bave srbovanjem jer je postalo isplativo. Bljak.
Boriili su se za to jos neki Djukanovici, a ne samo doticni. Cak i da je napravio 90 miliona profita ipak se nalazi na funkciji dodijeljenoj po politickom kljucu u firmi koja je drzavni monopolista (izgradjenoj u prethodnoj drzavi). Nevjerovatno je da na tom polozaju ima omjer plate 10 prema 1 u direktorovu korist u odnosu na realnu crnogorsku platu zaradjenu na realnom trzistu.
Ali tako to ide u crnogorskom begovatu prepunom patriota, socijalista, socijaldemokrata, evropejaca, ljuckopravasha. Nekom skupstinski restoran, a neki sendvic da ponese od kuce. Mada kome ja ovo pisem, Gagarinu vjerovatno jedino smeta sto nije Milutin umjesto Milutina. Bice Gagi, polako.
Polinezija gospodo.
KANA reagovanje na Slavenov odgovor.
Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je ipak radilo za vikend, i na naš formalni dopis odgovorilo saopštenjem za medije u kome naše djelovanje naziva "zlonamjernim". Smatramo da javnost zaslužuje da vidi zašto ministarsko obrazloženje ne drži vodu, i zašto ćemo nastaviti da ga osporavamo.
Prvo, što se tiče argumenta “ma ljudi samo imaju istog poslodavca”:
Ministarstvo tvrdi da vanredna profesorka Šišović i asistentkinja Dukanac nijesu zaposlene "kod" dekana Lojanice, nego zajedno s njim kod istog poslodavca - Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ovo u prvi mah zvuči kao da možda ima smisla, ali promašuje samu svrhu pravila o kojima ovdje govorimo.
Pitanje nije da li je prof. Lojanica bio lično pristrasan. Možda jeste, možda nije, mi to ne znamo i ne tvrdimo. Pitanje je potpuno drugo: da li je situacija bila takva da je mogla stvoriti pristrasan ishod? Apsolutno jeste. Upravo iz tog razloga postoje pravila o sukobu interesa: da spriječe i samu mogućnost da dođe do nepravilnosti. Statut Arhitektonskog fakulteta u Beogradu propisuje da dekan zaključuje ugovore u ime Fakulteta (član 22) i da predsjedava tijelom koje odlučuje o izboru i napredovanju zaposlenih (član 45). Dekan je rukovodilac na fakultetu, sa direktnim uticajem na radni status i karijerni razvoj zaposlenih. Pored toga, javno dostupna akademska dokumentacija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu potvrđuje da je prof. Lojanica bio mentor doktorske disertacije Dalije Dukanac, odbranjene 2023. godine, kao i da Lojanica rukovodi istraživačkom laboratorijom u kojoj Dukanac radi. Kada se neko nalazi u takvom odnosu prema nekom od učesnika konkursa, stvoreni su uslovi koji kompromituju načelo jednakosti i nepristrasnosti konkursa.
Tačka 2.3 Raspisa, koju je Ministarstvo samo napisalo, zabranjuje učešće lica “u radnom odnosu sa članovima žirija” upravo da bi se ovakve situacije unaprijed spriječile. Standard koji je Ministarstvo sebi propisalo nije ispunjen, i to je problem koji ostaje bez obzira na to kako se formuliše odnos između dekana i zaposlenih fakulteta, a naročito između mentora i doktoranda.
Drugo: dogodilo se i u Hrvatskoj, u decembru 2025! Samo što je u tom slučaju žiri odmah reagovao; nije čekao da stručna javnost sama utvrdi činjenice.
Evo, znači, slučaja sa kojim ovo možemo direktno da uporedimo. Na arhitektonskom konkursu za proširenje gradskog groblja u Rovinju, žiri je - po otvaranju koverti - sam uočio da su nagrađeni timovi zaposleni na istom fakultetu kao i članovi žirija, i diskvalifikovao ih. Pogođeni tim se žalio, ali je Hrvatska Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila tu žalbu u februaru 2026. i potvrdila diskvalifikaciju. U obrazloženju stoji da su zaposleni u istom kabinetu unutar iste katedre “toliko usko povezani u svome radu” da bi njihovo učešće “narušilo ravnopravnost ili neovisno odlučivanje ocjenjivačkog suda.”
Dakle, argument kojim se Ministarstvo brani u crnogorskom slučaju - da “nijesu zaposleni kod njega, nego sa njim, kod istog poslodavca” - isti je kao argument koji je u hrvatskom slučaju odbačen, jer je nadležni organ ocijenio da čak i kolegijalna bliskost narušava načelo ravnopravnosti. Šta bi tek rekli da je član žirija nagrađenima bio nadređeni, ili mentor, kao u našem slučaju?
Treće: Pobjednici konkursa za prvi blok na Veljem brdu ne bi mogli učestvovati na ovakvom konkursu u sopstvenoj zemlji, jer etički principi o kojima mi ovdje govorimo važe i u Srbiji, a njihov konkursni pravilnik ovakvu situaciju prepoznaje kao sukob interesa.
Naime, srpski Pravilnik o urbanističko-arhitektonskom konkursu iz 2015. godine u članu 31 navodi da učesnik ne može biti lice koje neposredno sarađuje s licima angažovanim na sprovođenju konkursa, posebno - tačno ovako piše - “stalni neposredni saradnici i pretpostavljeni.” Dekan je pretpostavljeni zaposlenih na svom fakultetu. Po pravilima iz Pravilnika koji zaposleni Arhitektonskog fakulteta u Beogradu sigurno znaju i moraju da poštuju kada se prijavljuju na konkurse u Srbiji, arhitektice Šišović i Dukanac ne bi imale pravo učešća na ovom konkursu. Ali eto, u Crnoj Gori se primjenjuju neka druga etička načela.
Naravno, mi ćemo sve ovo proslijediti nadležnim organima koji su ovlašćeni da ispitaju regularnost postupka i usklađenost sa najboljim praksama i stvarnim namjerama ovako postavljenog Raspisa. Pa neka Ministarstvo njima objasni ko je zlonamjeran.
E da, na kraju, o “radovanju” Ministarstva:
Ministarstvo svoje saopštenje zaključuje konstatacijom da ih “raduje” što smo “sa pozicije da je riječ o političkom marketingu i prevari građana prešli na poziciju komentarisanja procesa realizacije ovog velikog projekta.” Samo da pojasnimo da i dalje smatramo, gledajući sve raspoložive dokaze, da je “Velje Brdo” prevara, fatamorgana i čardak ni na nebu ni na zemlji. Ne zato što imamo nešto protiv Vlade, nego zato što vam, Vlado, projekat nema tehničkih, infrastrukturnih, ekonomskih ni institucionalnih preduslova za realizaciju, što bezuspješno pokušavate da pokrijete faličnim planskim dokumentima, loše organizovanim konkursima, i omalovažavanjem svih koji se usude da kažu kako jeste. Za sve to vrijeme, ovaj skupi politički marketing naplaćujete iz našeg, javnog budžeta. Zato ćemo nastaviti da vam brojimo i bilježimo greške, kojih će sigurno biti još mnogo, jer projekat koji je od početka ovako loše postavljen ne može da izađe na dobro.
////
Linkovi za obimnu dokumentaciju koja potvrđuje sve što smo ovdje rekli: u komentarima!
https://www.facebook.com/photo?fbid=...36153101884520
Svakako u prilog moj post.
https://forum.cdm.me/showthread.php?...83#post6276883
Izvini što se mene tiče neće se ponoviti zbog sebe same prije svega pa ni na odgovarajućoj temi.
Sorry još jednom i tebi i ekipi.
Pretpostavljam da su sasvim slučajno iz društva patriota, socijalista, socijademokrata, evropejaca i ljuckopravaša izostavljeni nacionalisti, četnikoidi i svetosavci koji trenutno rade ovo što su radili prethodno pobrojani. Šta ćeš, svakom se zadesi da ponešto zaboravi...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...spavao-45-dana
Ovako...prema jednom od najvećih ktitora...sramno!
...
Alija sad uživo bješe na 1CG,u folijama,doduše onim providnim najlonskim reče da će pustit Pipuna niz vodu...
...
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...disnjeg-iznosa
Samo jako... 200 k za ugovore o djelu.
Ojjj
Danilo Mandić osuđen na godinu dana zatvora zbog krađe skupštinskog vozila.
oslobađajućem dijelu presude koju je izrekla sutkinja Ivana Becić, sud je zaključio da nije dokazano da je Mandić počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, laka tjelesna povreda i teško djelo protiv opšte sigurnosti.
Ključni razlog za takvu odluku, ističu, jeste nedostatak čvrstih dokaza – oštećeni Perović i Turković nijesu mogli da identifikuju napadača, dok ni svjedoci očevici nijesu vidjeli ko je ispalio hitac.
Iako je sud utvrdio da su Perović i Turković zadobili povrede, nije dokazano ko je pucao. Perović je izjavio da Mandić nije pucao na njega, dok se Turković ne sjeća događaja zbog alkoholisanosti.
Dodatno, na Mandićevim rukama nijesu pronađene GSR čestice (tragovi baruta), niti je pronađeno oružje. Snimci sa kamera nijesu zabilježili sam čin pucanja, već samo reakcije nakon incidenta.
Izbode li sin mandica nekog coeka ??
Jel se i to zaboravilo?
Ih da je Blazo i zeru ko Mandici odje bi se pjenilo ko najveca prevara raonica sa akcijom protiv bijesnih lisica...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by NetworkMaster; 21-04-26 at 06:39.
Molim lepo, ja u potpunosti verujem Dalaj Lami! Ne interesuje me odluka suda, Lama je bio u pravu!
Sent from my 2510ERA8BG using Tapatalk
Last edited by isnogood; 21-04-26 at 06:53.
Kad smo kod njega,pomenuo je nekih 100 hiljada radnih mjesta. Može li iko da ga pita dje su zapošljeni ili namjeravaju da zaposle još pa da ispune to? Ima li neko ideju dje se moglo zaposlit toliko ljudi?
Alija umjesto šmekerski da preskoči pitanje,ovako vrijedja sve redom,ljakse.
...
Pa kakav je ovo degenerik ljudi moj, pa bolje ti je da cutis nego ovako sto se prosipas kukavce.
Joković o sve većem uvozu hrane: Nikad se bolje nije živjelo, plate veće nego ranije, samim tim i potrošnja
https://www.vijesti.me/tv/emisije/80...im-i-potrosnja
Sent from my S25+ using Tapatalk
Agrobudzet najvise iskoriscavaju najveci neradnici u poljoprivredi, da je milijardu samo bi nas jos vise ukopao
Cijene hrane su nam veće nego u mnogim razvijenim EU zemljama a tek ide ljeto kad primorci dodatno najebu, ali to njega vjerovatno ne dotiče mnogo sudeći po imovinskom kartonu.
Poljoprivrednici nemaju subvenciju na gorivo u crnoj gori dok ko ima jahtu on to redovno koristi
jeza da te prodje sta su od ove zemlje napravili
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...-sest-ubistava
nothing comes from violence and nothing ever could
Trostruko ubistvo nozem?
Na spavanju čekao vjerovatno, smrad. Neka no je posle toga i majku maltretirao rođenu, pas mu se mesa napoteza'...
Sent from my 17PM using Tapatalk
ali malisa egzekutor
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...-sest-ubistava
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks