Moj brat se razumije u Coca Colu zero kao Tesla u neizmjeničnu struju i kad sam mu kupio neđe ovu iz Lakovića i to cijeli 6paket bačio ga je. Nije mogao da ga pije. Ja sam probao i osjeti se stvarno razlika. Ja ne previše ali on koji je pije skoro pa svakodnevno nije mogao da je pije.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tirana radi mislim sa Italijanima što se Kole tiče.Srbija je potpuno odvojena od toga.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ko nije kusao meksicku koka kolu ne zna sta je pravi ukus.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Taman tako.
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Meni je po ukusu bolja ova iz Albanije. U Beograd što pune nekako mi se šećer osjeća previše....a tek što sam prošle godine uzeo u Trebinje Coca Colu,u Madjarsku se puni,svijet izmislila za ove dvije...
Sent from outer space using Tapatalk
Zanimljiv sub na reditu, ljudi kače sadržaj korpe i račun - šta za određen novac dobijaju u raznim zemljama:
https://www.reddit.com/r/Grocerycost/s/U7ejHa9zRR
The more things change, the more they stay the same.
eee... paladin 6.99, a nekad je bio 13
nothing comes from violence and nothing ever could
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Sladoled Ledo Velvet vanila,fenomenalan!!!
...
Hdl masakrira ove naše uvoznike i distributere koji vole da se maržiraju 200-300%
Tipa orbico/pringlea itditd.
Sad vec za par brendova su zaobisli lokalne distributere. U pravno sredjenim drzavama bili bi zestoko kaznjeni za ponavljanje takvih prestupa. A bgm i na carinu bi neko letio sa posla.
Navijam za mala preduzeca i uvoznike da im zagorcaju zivot. Jer dosta lokalnih distributera su i Lakovic i Voli nagrdili odlozenim placanjem i kompenzacijama. Malo im vazda, sto li je vec problem vile ce znati pa idu direktno kod prozivodjaca ili distributera u Srbiju i zaobilaze lokalca.
Za 4-5 brendova znam da su zatvorili predstavnistva u CG zbog ovoga. A ima i onih koji ne daju jednaki asortiman Voliju i Lakovicu jer je jedan pdradio ovo sto je Lakovic npr.
Edit
Sad bas potrazih Marlenku na sajt proizvodjaca.
https://www.emarlenka.cz/en/medovy-d...-orechy-800-g/
U Lakovic je ovo 9.99. Dakle jeftinije je prodaje Lakovic nego fabrika. Kakav damping cijena nerealno.
Last edited by hercules; 24-04-26 at 19:23.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Isto je nerealno ako je u EU 10€ a kod nas 19€ …
Distibuter je sigurno nabavlja za 4-5€, i da je sreće da je prodaje voliju itd za 8€ i da je voli prodaje 12/13€ …
Last edited by stefke; 24-04-26 at 19:34.
Ada lutrex je preko brda donosio stedler i lagano prodavao pored distributera i pored prijava tada niko nista nije uradio, a poodavno je to bilo
Bez zelje da advokatisem, meni pada za oko damping cijena. Ja sam ovu tortu na akciju u Voli kupovao za 15. Iskreno ne znam sad koliko kosta pogledacu bas sjutra.
Ako je fabrika prodaje 10.39 distributeru moze biti koliko. Mozda 9? Da dodje iz Ceske ili odakle je distributer uvozi, u CG i ocarini se skladisti i plati ostale troskove mora biti jos 3-4 eura minimum [transport i gorivo sve skuplje i skuplje]. Ostalo je marza uvoznika i marketa.
Evo gledam ove kuglice.
https://www.emarlenka.cz/en/rolls/?dd=72
U Lakovic su 4.99 eura. Na sajt fabrike 8.22 a u Aromu su 8.99 koliko vidim na sajt cijene.me. 77 centi vise nego u prodavnicu fabrike je OK. Minus 3.23 eura je lose za sami brend. Nego je CG premaloo trziste pa Marlenki vjerovatno nije bitno previse. Ispastace mrceni distributer zbog velikih.
@goozica nisam htio da ih imenujem ali ima puno Lutrexa u CG na zalost.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ja se sjećam još davno kad mi je drug koji je radio u Voliju pričao kako Bokqn ludi na Lakovića jer mu prodaje ulje npr. Po 1e a ovaj ga daje za 70centi.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ima još nešto kod malih proizvođača nezgodno kod ovih lanaca.Dugo čekaju na isplatu pored toga da cijena nije konkurentna u odnosu na korporacije jer odnos kvalitet cijena ođe se malo gleda.Nekima ne ispoštuju ni ugovore kad im uleti ista roba ispod svake cijene i ostave ih na cjedilo.
Jedino rješenje je da ih država štiti ali to onda uključuje cijelu mrežu državnog aparata preko ministarstva, carina pa nadalje.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
E tu nas je onaj cerovo dobro nagrdio sto je mogao da uradi nesto po to tom pitanju, a on se pobratimio s bokanom
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks