nikakv veze kredit nema veze sa tim da se firma raspada.
nothing comes from violence and nothing ever could
Neki od investitora kupi plac na Zabjelo, plati komunalije I sve što ide da napravi zgradu, zaradi dobro i prodaje stan 2000. Država isto to ne može za manje bez plaćanja placa, komunalija...?
Ja nisam pričao o tome da li će neko da se ugradi i kojim će tempom to sve da ide već da država to može da uradi ako hoće.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Što recimo ovo izgradiše na neko manje kompleksnije mjesto, đe bi možda i održiv bio projekat - tipa Ćemovsko polje? Grad se širi i treba da se širi a Ćemovsko je bar meni logično rješenje. Em je spržena poljana, nema neke devastacije, em troškova ima XY puta manje nego da rovariš Velje Brdo i o jadima radiš silu na sramotu? Mnogo većih lopova je bivalo na vlasti (ali polako, viđećemo oće li kakva limenka i čuda isplivat za koju godinu), ali većih neznalica i populista bivalo nije.
Samo se gleda populizam i ugrađivanje.
Ne 99% već 100%.
Aooo kako ste ćoravi... prvo firma Konstruktor)))) pa dalje drzava pravi infrastrukturu o trosku gradjana socijalni projekat... pa dalje ide komercijala zetagradnja,dadi,vadi,verde i ostali vukovi na gotovo
)) i na dzabe infrastrukturu.
Sam je slaven rekao prvo da sve pripremimo pa onda prodajemo privatnicima a oce bice Velje Brdo i Kongresni centar ... ko ga dobije obezbijedio je praunucad
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
300000 kaze da ce kostati stan, ako je prosjek 80 kvadrata to je 3750, toliko ne kosta ni Lusticu, Porto Montenegro ni Porto Novi. Pa niti u cijelu Pg kad se uracuna zarada investitora, izvodjaca radova i preprodavca koji ga je platio po starim cijenama.
ko moze da shvati ovog lika za ozbiljno nakon ovakvih izjava.
Pazite ovaj podatak:
RTCG je za izgradnju zgrade za zaposlene izdvojio 649,90eur po metru kvadratnom po sistemu ključ u ruke.
Projekat Velje Brdo (bez komunalnog opremanja) koštaće između 2200 i 3500eur po metru kvadratnom stana bez komunalnog opremanja.
(sa komunalnim opremanjem 3000 do 5000eur po kvadratu)
Isto gandalf
Ili na Sadine npr. Onolika poljana je idealna za jedno cijele novo naselje planski da se uradi ali bolje zna Slaven koji je završio "Fakultet za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove" Univerziteta Privredne komore u Novom Sadu nego doktor nauka građevine Radenko Pejović nekadašnji dekan građevinskog fakulteta u Podgorici.
A vi koji ste riješili, bravi jedni, vama poklanjamo sve veća i veća godišnja poreska rješenja za kuće i stanove kako bi finansirali odbore i ovu gradnju, reče između redova vođa projekta.Profesor Građevinskog fakulteta u penziji, Radenko Pejović, ocijenio je na prezentaciji da projekat ima ozbiljne nedostatke, posebno kada je riječ o parkingu i planiranju. Istakao je da je prevelik za datu lokaciju i da nije realan bez prethodne studije izvodljivosti.
„Koji će ovo izvođač da sve radi za hiljadu eura po kvadratu, a pogledajte kakve su cijene kvadrata u Podgorici sada? Koje će to banke dati kredite za jedan ovakav projekat? Nažalost, ovo je najskuplji mogući način rješavanja stambenih potreba. Ovo se plasira pred parlamentarne izbore. To je projekat trojca bez kormilara“, kazao je Pejović.
Ministar Radunović odgovorio je da su kritike političkog karaktera i poručio da treba govoriti sa stručnog aspekta. Naglasio je da država obezbjeđuje zemljište i infrastrukturu, te da će svaka zgrada imati podzemne garaže i dovoljno parking mjesta.
“Nema potrebe da budete ovdje predstavnik nekih političkih, NVO ili struktovnih organizacija sa kojima su ove stvari odavno razjašnjenje. I da vam kažem, za ove dvije godine urađeno je više nego za sve slične projekte u SFRJ i SR Crna Gora. To da bude jasno. Počela je izgradnja bulevara. Ovo nijesu jeftina rješenja, nego država poklanja zemlju, projekte i infrastrukturu ljudima koji nijesu riješili pitanje krova nad glavom. Mislim da ste, dok ste gledali prezentzaciju, ublažili neke kritičke stavove”, kazao je Radunović.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ovaj ih Raonic ugasikoliko je dobar toliko je los
Зна ли неко шта дижу прво, Веље Брдо или овај дата сентар од 300 милиона? Или иду истовремено?
Milačić: Od 30 miliona do 300 – šta zapravo gradimo?
https://www.cdm.me/drustvo/milacic-o...pravo-gradimo/
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Rtcg zgrada je pocela 2023 da se radi, useljeni placali kvadrat 705eura a rtcg valjda subvencionisala ostalo. Opstina i drzava platile komunalije, dale zemlju itd. Za 3 godine znate i sami sto se i kako promijenilo. I to se nije gradilo na VB no u grad.
Znaci ovi divljaci sto prave zgrade na Zabjelu idu u minus
Toliko im je oslacalo da su u minusu, da zgrade nicu kao pecurke...
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Na stranu ekstremno negativno mišljenje svih nas o svinjarijskoj, štetočinskoj i kriminalnoj trodecenijskoj dps vladavini, ima li iko da iskreno vjeruje da ovi imbecili na vlasti imaju pojma šta rade? Evo neka bude da svi oni, uključujući i Slavena masnog, imaju najbolje namjere, ali ljudi su nesposobni debili i napunili su državni sektor nesposobnim debilima. Čast izuzecima, ali siguran sam da se ti izuzeci pitaju koliko i izuzeci u doba dps-a.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ovi tek uce da budu depees. Imamo jos deceniju ipo, dvije vremena, nije problem![]()
Pa nisu ni dpsovci odmah bili efikasni u pljačkanju državnih para. Trebalo im je vremena da razviju i apetite i mehanizme za pljačku. Doduše, ovi imbecili su naslijedili gotov sistem pa im neće trebat toliko vremena da se utale.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
A zar ste mislili drugacije?
Mislim ja to sve kroz salu kao da me ne dotice... Istina je da me dotice ali nam je sto drzavni sistem sto sistem vrijednosti zapustena septicka jama i to na svim nivoima... Kad pogledam u kristalnu kuglu u najboljem scenariju vidim galebove iznad deponije...
Moze biti da ovaj projekat VB bude perspektivan i rentabilan za drzavu, recimo da se cjelokupno stanovnistvo sjeverne regije doseli da stanuje u ovom vec prozvanom najblizem sjevernom gradu pri Podgorici, a da se onda sjeverna regija iskoristi za neki ozbiljan i visoko profitabilan posao, recimo da kao drzava zakljucimo ugovore da tamo skladistimo iskorisceno nuklearno gorivo ili tako neke slicne stvari sto se ozbiljno placaju i onda sve zajedno sreca da pogleda i da zivimo kao peteomonarhije ali bez petrola
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks