Pasji zivot
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pasji zivot
Gleda u gurmansku
nothing comes from violence and nothing ever could
Smio sam se zaklet da je ovaj pit najveca beba sto postoji. Smio. Vise ne.
To se mazi sa svakim, do prije pola godine strecao bukvalno od mopsa. Nema psa sa kojim nije htio da se igra.
Sta se desilo u intervalu od nekih 4/5 mjeseci ( sad ima godinu i 10mjeseci) ja ne znam ali dosao drug sa vucijakom i to po mome nagovoru.
Ja ono ispred kuce reko neka se istrce pa cu na kraj ulice ga svezat'. Kad KASAPNICA.
Onjusio ga nije nit' su se ono mjerkali nit' nista nego pravac, direktna linija na njegaa. Sile nije bilo da smo mogli odvojit dok komso ne izvadi biber sprej. Nagrdio ga je. Kako se odvojio od njega onda je dovatio drugog komsijskog psa sa kojim se igra cijeli zivot i to kroz ogradu ga scepao za njusku.
Uzas.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aooo. Pakao.
Ja sam imao nedavno situaciju sa mojim (engleski staford) I komšijin mješanac (ali veliki) stalno ovaj moj ode do komšije, đeca se poigraju sa njim, prođe pored ovoga sve lagano. Nekakve ptice polećeše, ovaj moj put njih, da li je ovaj drugi pomislio da je na njega i poče da laje, ovaj direktno na njega, jedva sam ih razdvojio. Nogama i u jednog i u drugog ma kakvi. Ovaj moj samo li ga malo nekako razdvojim opet zalijećanje. Srećom se nisu previše dohvatili. Na kraj nekakva daska tu pored pa je nekako stavih između njih i mače se. Kao da nije ništa bilo, lagano odšteta.
E ovaj ne nego pomracenje uma dobio. Zapjenio.
I evo ga opet jutros maltezer maltretira.
Vezi ili zatvori, da ne bi gatao oce li kakvo dijete proci tuda
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
Žuta minuta, ka' svakome. Jbg.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
E pa to je problem. Sto mu ne vjerujem vise. Jedni kazu to ti je zato sto mu je drugi pas dosao na njegovu teritoriju. Drugi da ne reaguje na ove male pse a da oce na vece.
Uglavnom nije mi bitno sto kazu nego mu ne vjerujem vise.
Uzeo si veli pita, sto se ocekivao. E ne znam sto sam ocekivao ali ovo nisam.
@Pasha
A kakav je kad ga šetaš? Uh sad se sjetih kad smo noću prolazili pored Inpeka ova moja i ja napala nas gomila džukelica ona mirna kao bubica.Iskreno sam se plašila da ne reaguje i čekala da iskulira ova banda nikakvi nagli pokreti.
Ne smijem ni zamisliti da sam morala još i nju da kontrolišem u tom ludilu.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Na povodac kao bubica. Generalno je on kao bubica stalno. Imao decko izgleda neki prekid. xD
Ma nema nista od zakljucavanja i boksa. Kakvi. Ljepse ga ne drzat' nego tako. Ne moze nikudj svakako. Bedemi su oko kuce.
Eto tako.
Znala sam ja da ti za to duše imao ne bi.
Ada to je kučkin sin... moj zlaćani retriver pa oce da se pokolje sa pascadima ko da je sila neka a ne genetski jaci pas
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Hahaha a mužjaci zato sam ja ženku uzela.
Ali stvarno nisam za vezivanje i boksove ja radije psa ne bi imala no da to gledam.
Zbog miksa teritorije i osjetio je "auru" tog vucijaka i prepao se za svoje mjesto u coporu. Stafordima i slicnim rasama nikad ne vjerovati sto se tice drugih zivotinja a u slucaju da mu "vjerujes" kao sto si mu i do sad "vjerovao" vjeruj ali pod tvojom odlukom i naredbom, ne da on sudi. Znam da nije lako i ta repetitivnost je dosadna ali ti njemu treba da budes alfa i da te "pita" za svaki susret sa životinjama ima li dozvolu. Na dijete nece...
Nisu Stafordi Pit Bulovi,i jos pojedini psi za svakog.Mnogo zahtevni psi i teski a nikad neznas kad ce nekog da napadne.U pojedinim zemljama je obavezna korpa kad su po gradu a mozda cak i kod nas zaboravio sam
Moja blesa.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Zakon o dobrobiti zivotinja sve to lijepo regulise. Povodac, korpa, kad, kod kojih pasa....sve....VEliki broj ljudi ne zna mnogo o rasi pasa koju zeli da uzme, povrsno se informise, cuje neke price rekla kazala...i onda kroz odrastanje psa, ispusti se socijalizacija, osnovna poslusnost, ne voede se racuna o neki specificnostima psa, njegove reakcije na druge pse, druge zivtonje, ljude....i onda imamo problem....mrzi me da pisem, bio je slucaj prije godinu u PG, kad je pas napao i zenui i lice joj nagrdio....mozda sam i pisao o tome....Nekad je do vlasnika, a nekad do genetike, al opet se svodi na vlasnika da to primijeti na vrijeme...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks