Radio sam kod jednog davno, iz rumunske ambasade je karticu uzimao i na nju sve, od goriva, djelova, televizora do materijala za kuhinje isl. Sve bez pdv. Nadjes svoju ambasadu i odma volis diplomate.
Mozda nije pitanje za ovdje ali aj da pitam …
Koja je procedura ako je auto na PG table u Sloveniju ali je istekla registracija. Jel moze da se odradi tamo tehnicki i ovdje preda za registraciju ? Vlasnik je u CG
U suprotnom racunam da moze samo na slepku da se prebaci ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Hvala na info
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ima li opcije da se privremeno registuje tamo, i koliko kosta? Mozda ima racunice...
Kako Ukrajinci, Rusi, i ostali...Na koji način registuju auta dok su u Crnoj Gori?
Ili recimo Ameri...
Znas koliko ih vozi na istekle? Bas se pandur nas muci da protumaci sto pise na engleskom ili ukrajinskom.
A Ameri mogu preko neta osiguranje.
Mora li se friško uvezeno auto voditi na homologaciju ako posjeduje COC?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Mislim da mora . Homologacija sluzi da lokalci provjere da li se slaze specifikacija auta sa specifikacijom od auto kuce sa onim sta uvozis (zato gledaju opremu , signalizaciju , motor , sve prerade ako ih ima …)
Je li istina da ne izlaze na teren (npr u carinsku ispostavu gdje se auto nalazi) nego im se mora dovesti?
Pradavno sam zadnji put uvozio, ne sjećam se ničega. Auto kad dođe prvo ide na carinu, pa onda tamo ili obrnuto?
Stay salty.
Vodis auto kod Šiševića prije nego ga odvedes na carinu ili ga povedes na carinu pa onda moras izvuci auto sa carine da odradis homologaciju pa nazad na carinu . Fora je sto od kad zavrsis papire na ulaz na granicu imas 24h rok da povedes auto na carinu . Ja sam namjerno tempirao prolaz na granicu uvece da mi sj dan nebi bio lom . Odmah ujutro u 7h poveo auto kod sisevica , za to vrijeme kod speditera u PG pa nazad po auto i pravac na carinu. Do 13h sve vec bio zavrsio i ostavio auto na carnjenje
Hvala puno, ja nisam iz PG, pa mi te odrednice ne znače mnogo, ali proces/redosljed znači.
Auto ulazi na Debeli Brijeg, a carinarnica mi je najbliža u Zeleniku, HN. Ispada da ću ga morati slati šlepom za Kotor, jer se tamo radi homologacija i onda vraćati na carinu u ZL*
Radije bih platio nekoga da izađe na teren i tamo na carini pregleda šta treba, nego ga slao šlepom gore-dolje...
Stay salty.
Daj to nekom od ovih sto se bave spedicijom da ti sve zavrsi. Ima ih i u Nk i u Pg, vjerovatno i dolje.
Imam špeditera spremnog već, ali ne može on sve izgleda.
Stay salty.
Ne radi to ni u PG spedicija da ja znam .
@guvarana mozes li stic da tj dan kad udje auto da ga povedes do KO i to zavrsis odmah. Citava procedura traje bukvalno 10-15min . Izvade papire uporede opremu , broj motora i sasije , podignu ga na dizalicu pogledaju od ispod jel sve ok i to je to.
U PG je Šisevic jedini pa bude guzva i zato se ceka . Taj dan kad sam ja u 7h ujutro doveo auto ispred mene 5minuta je covjek doveo kamion(slep) sa 5-6auta sa nekog placa , zato sam i ostavio auto da ne cekam dok oni zavrse tih 5-6 kola . Racunam da u KO nemaju mnogo kola na dnevnom nivou.
Ps. Definitivno moras vozit kola, jer sam 90% siguran da nema opcija izlaska na teren. Brat moj kad je uvozio auto on nije mogao stic a odabrao je na Cetinje da se radi carina , znam da je isao na CT uzimao kola sa carine pa kod Sisevica pa onda opet nazad na CT.
Last edited by Stivi; 10-04-26 at 19:02.
Winner sve odradi, slepa ga kod njih iskrca, ti pokupis kad se zavrsi. Sem ako nesto vanredno ne iskrsne(meni broj motora se prosle godine nije vidio).
Last edited by nikola.barjaktarovic; 23-04-26 at 13:52.
Na povrat PDV-a se uzima 18% od ukupnog PDV-a koji je vracen,
Kakva anti-reklama za biznis, nevjerovatno.
Stay salty.
nije mi najjasnije kako to funkcionise od drzave do drzave ... ja sam u sloveniji npr dobio odmah neto fakturu i platio cijenu bez PDV ... samo sam morao odmah u autokucu da posaljem onaj (CMR ili JCI) ne znam kako li se zove onaj zuti papir cim sam presao granicu - da sam napustio EU.
Cujem neke druge slucajeve u DE da se plati full cijena pa se ceka onda povrat PDV ... moze li se i tamo uzeti NETO faktura i skratit to maltretiranje i kutara?
Mene je zet kupio u Slo auto prije mjesec dana platio ga je neto direktno(auto sa licitacija iz Italije), prijatelj mi kupio Mercedesa 60i kusur hiljada u DE isto neto, ja sam imao tri trgovine u DE zadnje tri godine sve sam placao sa pvd koji su mi vracali.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks