Ako se kome isplati to je tebi s obzirom da uglavnom svaki dan ides NK-PG-NK al nekom kome je posao na 3km od kuce i ko predje 10.000kkm godisnje i nije neka wow usteda ne kazem da nema ustede ali kazem da nije neka wow kad se uzme u obzir da je baterija mnogo osjetljivija na starost nego na predjene KM za razliku od sus motora
Meni su se svidjeli bmw i3 , fiat 500 ev i smart ev za tu kroz grad da se provlacim u guzve ali . Bilo koji od navedenih sa jacom baterijom (50kvh i dometom ~300km) je 15.000+ eura (mozda sam i nisku cijenu rekao) , ovi jeftini su sa bat 20kvh i domet im je 100-120km sto je ocaj bez da visi covjek po punjaca svake 2-3dana . A onda ono sto najjvise ubija u pojam je da treba svako malo da idem da ga punim nedje na punjac i da tu cekam dok se napuni (jer zivim u stan) . Da bi se napunio od 0-100% minimum treba 2.5h a racunajmo da nije svaki punjac 20-22kw pa da to moze biti i 4-5-6h . Onda bi morao platit taksi do kuce i nazad do kola

Nije tako sve bajno i sjajno za svakoga , sem kome se poklope kockice pa ima ispunjene sve uslove. Plus za 15.000e moze solidan i veci auto da se uzme a ne malo gradsko auto
Moje misljenje posle dosta mozganja je da ko prelazi veci broj km i ima uslove da ga puni definitivno se isplati . Bolje punit i cimat se nego trositi 200-300e goriva mjesecno (sto je rata za taj auto ) , al ko potrosi do 100e mjesecno vec je upitno koliko je isplatljivo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bookmarks