Page 249 of 251 FirstFirst ... 149199239245246247248249250251 LastLast
Results 6,201 to 6,225 of 6257

Thread: Republika Srbija - unutrašnja i spoljna politika

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by diVerso View Post
    Neka, ovo sto je napisao je nesto s cime bih se po prvi put mogao sloziti sa njim. Nije ni kod nas idealno ali ovo sto se desava kod braće, ne daj Boze ni krvniku
    Kod nas se politickim odlukama dizu plate i penzije, dodjeljuju plate i penzije, dodjeljuju ili oduzimaju stanovi, poslovi, socijalna davanja. Gdje je to drugacije od Srbije.
    Sve je isto kao i kod Srbije/SNS/ Vucica samo sto Vucic mora da kontrolise par miliona glasaca, a u Crnoj Gori stelujes jedno 200K glasovatelja.
    I ovdje malo - malo padne neka fasada, srecom samo po ulici.
    Sve sto rade, rade sa minimalnim kvalitetom ali sa maksimalnom cijenom i probijenim rokovima.
    Pri tome Vucic u Srbiji ima protivnike, studente, narod, ove - one.
    U Crnoj Gori imas rotacije ekipa na vlasti od kojih studenti, narod, ovi - oni gledaju nesto da shtrpnu. Pocasni predsjednik i njegova ekipa su sasvim mirni sve dok im ne dirnes u pare. Dirni im u prve milione pa ces vidjet sto su psihopate.
    Sve dok je ministar jednom Ibrahimovicu ne smeta jedan NSD u istoj Vladi. Ali nama je to sasvim u redu, drugi su problem.

Thanks Thanks Given 
    3,551
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Napisa choek koji po svom priznanju ljekove za majku kupuje u Srbiji.
    Sramota je vapaj za svojom drzavom koja se redovno zaobidje kad mi nesto lichno zatreba (ne samo u Autlajnovom slucaju nego redom). Jedno pricajmo, a drugo radimo jer smo ljudji najbolji. Prijatelji - samo dok mi valjas.
    Mislio sam se da li da brišem i sankcionišem post, ipak odlučih da ostane javno dostupan.
    Nekad je bolje preskočiti i ne odgovoriti na post, bude se i patmniji i mudriji. Ali bilo je teško odoljeti, jasno.

Vjerovatno ne znaš, lista ljekova koju pokriva Fond PIO Crne Gore je mnogo veća nego što je pokriva Fond republike Srbije.
    Vjerovatno ne znaš, Crna Gora sa populacijom od 600k stanovnika, za dosta ljekova nije interesantno tržište da se nađe neki lijek u apoteke.
    Vjerovatno ne znaš, u Montefarm malo malo pa fali ljekova ili je tender poništen.
    Vjerovatno ne znaš, ima pacijenata koji boluju od specifičnih bolesti i ako nemaju konstnatnu terapiju budu životno ugroženi.

Ignorance is bliss što bi rekli u 4 nahije.
    I drago mi je da ne koristiš usluge Montefarma i CG zdravstva, inače bi druga priča bila.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    živjeti u sns Srbiji danas pakao. onaj jučerašnji dan je pokazatelj toga. nije lako normalnim gradjanima Srbije da svakodnevno prolaze ono od juče. gradjani Crne Gore (pa bili ono Crnogorci, Srbi, Albanci, Hrvati) etc imaju sreću pa im vlast nije śevernokorejska poput ove gore. ljekove majci u BG kupujem jer ih odje nema. a Beograd je evropska metropola, bio i biće. dovodoti bolest moje majke u kontekst ove priče je dno. al opet velim, jasan pokazatelj ko i što si

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mislis da je bilo bolje zivjeti u Srbiji jednog Nusica, Domanovica, Djure Jaksic, Disa?
    Mislis da su Obrenovici, Karadjordjevici, Josip Broz Tito vladali sa manje nasilja, fizickog i mentalnog? Sa manje otimacine i manje vojnog roka.
    Srbija je uvijek bila tvrda, namucena, poligon za izivljavanje velikih sila.
    Ili sto bi mi jedan Srbin rekao, dolje tvrdo, gore visoko.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

jes, Tito je bio na 27 televizija u istom momentu i na dan izbora su se komunisti zalijećali pištoljima na svoje sugradjane. stvarno nema potrebe za bilo kakvom raspravom s tobom. tebi je sns okej, sve je tu rečeno

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

jes, Tito je bio na 27 televizija u istom momentu i na dan izbora su se komunisti zalijećali pištoljima na svoje sugradjane. stvarno nema potrebe za bilo kakvom raspravom s tobom. tebi je sns okej, sve je tu rečeno

Tito? Komunista u Rols Rojsu. Staljinov dzelat sa brilijantskim prstenom. Brionima i Bjuikom. Koliko je samo imovine oduzeto po jednoj Crnoj Gori od strane istog. Koliko je samo Crnogoraca poslao na Goli otok. Nije imao 27 televizija. Umjesto toga imao je jednog Sava Joksimovica.
    Takvi kao ti Autlajne koji slave jedne, a kritikuju druge diktatore i autokrate su direktni krivci za jednog Vucica/Mila.
    Majstori trulih kompromisa, biranja zla, glasanja za pogresne.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Mislio sam se da li da brišem i sankcionišem post, ipak odlučih da ostane javno dostupan.
    Nekad je bolje preskočiti i ne odgovoriti na post, bude se i patmniji i mudriji. Ali bilo je teško odoljeti, jasno.

Vjerovatno ne znaš, lista ljekova koju pokriva Fond PIO Crne Gore je mnogo veća nego što je pokriva Fond republike Srbije.
    Vjerovatno ne znaš, Crna Gora sa populacijom od 600k stanovnika, za dosta ljekova nije interesantno tržište da se nađe neki lijek u apoteke.
    Vjerovatno ne znaš, u Montefarm malo malo pa fali ljekova ili je tender poništen.
    Vjerovatno ne znaš, ima pacijenata koji boluju od specifičnih bolesti i ako nemaju konstnatnu terapiju budu životno ugroženi.

Ignorance is bliss što bi rekli u 4 nahije.
    I drago mi je da ne koristiš usluge Montefarma i CG zdravstva, inače bi druga priča bila.
    Ja sam porodicni provajder CG zdravstva za clanove porodice. Neumorni pratilac. Psiholoska podrska. Birokratski Sizif.
    Najgore je sto 'moji' stariji pacijenti nece kod privatnika. Nema veze sto svjesno rizikuju zivot, nece i nece.
    I uvijek sa kulturom, strpljivo se ceka, ima se razumijevanja za greske. Odnosno safra se izbaci kod kuce.
    Nije problem da imate tudje pasose, stanove po Menhetnu, rezervne domovine, studiranje, lijecenje, zaposljavanje po inostranstvu. Problem je kad se zaklinjete u Crnu Goru. Kad sami sebe demantujete.

Thanks Thanks Given 
    23,888
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

Problem je kad nekome na forumu pominješ majku jer viđe neđe taj podatak da iskoristiš u političke obračune i umjesto da se izviniš nastavljaš.Postoji nešto što ni najvrliji intelekt ne može da nadoknadi.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,627
    Thanked in
    3,813 Posts

Mislis da je bilo bolje zivjeti u Srbiji jednog Nusica, Domanovica, Djure Jaksic, Disa?
    Mislis da su Obrenovici, Karadjordjevici, Josip Broz Tito vladali sa manje nasilja, fizickog i mentalnog? Sa manje otimacine i manje vojnog roka.
    Srbija je uvijek bila tvrda, namucena, poligon za izivljavanje velikih sila.
    Ili sto bi mi jedan Srbin rekao, dolje tvrdo, gore visoko.
    Ja mislio u doba Karađorđevića cvjetala demokratija, privreda, privatna imovina bila svetinja, narod prosvijećen... Ono bješe da su se za to borili četnici u ww2 protiv zlih komunista? Čišćenje teritorija od nesrpskog stanovništva je bio side quest...

Što se tiče kupovine ljekova ili generalno liječenja u Srbiji, ne znam zašto bi to bilo neuobičajenije od činjenice da svi putinofili po Srbiji svoju đecu ne šalju u Rusiju da se školuju i da tamo žive, niti svoje pokradene milione ulažu u nekretnine i biznise po Rusiji. Iz nekog čudnog razloga destinacija im uvijek bude bolesni, satanistički zapad.
    Last edited by NHM; 30-03-26 at 19:33.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

9. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,566
    Thanks Thanks Received 
    3,819
    Thanked in
    2,269 Posts

A što je ovo i Tile joj smeta...UH
    ...

Thanks Thanks Given 
    3,551
    Thanks Thanks Received 
    5,841
    Thanked in
    2,799 Posts

Default Republika Srbija - unutrašnja i spoljna politika

Ja sam porodicni provajder CG zdravstva za clanove porodice. Neumorni pratilac. Psiholoska podrska. Birokratski Sizif.
    Najgore je sto 'moji' stariji pacijenti nece kod privatnika. Nema veze sto svjesno rizikuju zivot, nece i nece.
    I uvijek sa kulturom, strpljivo se ceka, ima se razumijevanja za greske. Odnosno safra se izbaci kod kuce.
    Nije problem da imate tudje pasose, stanove po Menhetnu, rezervne domovine, studiranje, lijecenje, zaposljavanje po inostranstvu. Problem je kad se zaklinjete u Crnu Goru. Kad sami sebe demantujete.

Drago mi je da safru izbacate kod kuce. Lose je sto je imate ali sto da se radi. Milo mi je i sto imas para za privatno lijecenje.

Mislim da je ipak najgore sto im ne pruzas najbolju njegu, ali dobro to su tvoje odluke.

Nemam drugih pasosa ni nekretnina, mada jes zabijelilo na sjever ovija dana. Toliko veze ima sva ta pisanija.

P.S. bas je degutantno to sto radis.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    23,888
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

Kupuješ veli majki ljekove u Srbiju, znači ovo normalan čovjek ne može da se oporavi kad pročita.I malo ti je reka da te bude sramota što si napisala malo je.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Kupuješ veli majki ljekove u Srbiju, znači ovo normalan čovjek ne može da se oporavi kad pročita.I malo ti je reka da te bude sramota što si napisala malo je.
    To je sam napisao. Takodje je sam pisao i komentare o Niksicu i mnogo cemu drugom. I nije stedio ostre rijeci.

Thanks Thanks Given 
    23,888
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

To je sam napisao. Takodje je sam pisao i komentare o Niksicu i mnogo cemu drugom. I nije stedio ostre rijeci.
    To što je on pisao za Nikšić meni ne smeta da sad velim da je krš nisko što koristiš tako osjetljivu temu da udaraš krajnje nisko.U ovaj slučaj me uopšte ne ometa da ja reagujem oštro kad nekome u familiju diraš.Koji dio ti nije jasan?Pominješ dečku majku koja uzima ljekove u Srbiju da bi se s njime na teme politike obračunavala i misliš to će ono da ti prođe?Možda pored drugih pored mene neće.

Thanks Thanks Given 
    336
    Thanks Thanks Received 
    1,605
    Thanked in
    1,228 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    A što je ovo i Tile joj smeta...UH
    Koji ti je omiljeni nick na Forumu?

Nego, pretvorili ste temu u sve samo ne o Srbiji... A to što Vučić "nije Milanovićev potrčko niti Plenković"...?

https://mondo.ba/Info/Region/a146093...vic-vucic.html

Moglo je ovo i u temu o Hrvatskoj, ali volim nekad da vas... uzurpiram.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    To što je on pisao za Nikšić meni ne smeta da sad velim da je krš nisko što koristiš tako osjetljivu temu da udaraš krajnje nisko.U ovaj slučaj me uopšte ne ometa da ja reagujem oštro kad nekome u familiju diraš.Koji dio ti nije jasan?Pominješ dečku majku koja uzima ljekove u Srbiju da bi se s njime na teme politike obračunavala i misliš to će ono da ti prođe?Možda pored drugih pored mene neće.
    Niti kome 'diram familiju' niti se s kim obracunavam. Ne podvaljujte.

Thanks Thanks Given 
    23,888
    Thanks Thanks Received 
    9,797
    Thanked in
    7,315 Posts

Ti podvaljuješ i Herculesu gore podvaljuješ nekakve pasoše i nekretnine.Ali ni to nije bolno za viđet koliko je bolno za viđet da si se neke druge teme iskopala kako outline izima ljekove za majku iz Srbije.Ja ne mogu na tako niske udarce da prećutim bilo kome.Mrak mi je pao na oči kad sam to viđela.Ali da, to je ona priča liječite se, školujete u Srbiji, sve samo Crnogorci na direktorska mjesta to je ona priča snsa.Ka ono za respiratore.Kao ono za pšenicu i ostala sranja.Ali viđi nešto lično si se obratila dečku i iskoristila neki podatak što si pročitala da mu majka uzima ljekove iz Srbije i to je takav gadluk težak gadluk i ponoviću po sto puta ako treba.A nijedan tvoj post me nakon toga ne zanima što pišeš realno osim ako opet ovako nisko udariš na nekoga.

Thanks Thanks Given 
    8,566
    Thanks Thanks Received 
    3,819
    Thanked in
    2,269 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Koji ti je omiljeni nick na Forumu?

Nego, pretvorili ste temu u sve samo ne o Srbiji... A to što Vučić "nije Milanovićev potrčko niti Plenković"...?

https://mondo.ba/Info/Region/a146093...vic-vucic.html

Moglo je ovo i u temu o Hrvatskoj, ali volim nekad da vas... uzurpiram.
    Zna se,Drug TITO,i šta god da napiše,sve je u pravu!!!
    ...

19. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    1,383
    Thanked in
    375 Posts

Srbija je zemlja cuda. Smeta im sto Djokovic ide u Zenicu da navija za BiH protiv Italije, a ne smeta im kad dolaze Bosanci da glasaju za Vucica u neke pripizdine.
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    193 Posts

Quote Originally Posted by Jakuza View Post
    Srbija je zemlja cuda. Smeta im sto Djokovic ide u Zenicu da navija za BiH protiv Italije, a ne smeta im kad dolaze Bosanci da glasaju za Vucica u neke pripizdine.
    Pa i Vucic je Bosanac. Iz Bugojna. On je tek druga generacija rodjena u Srbiji. Tokom Drugog svjetskog rata bosanske ****** su im 'pomogle' u donosenju odluke da se bjezi za Srbiju. Onima koji su ostali zivi.
    Okupirana Srbija je tokom WWII primila preko pola miliona izbjeglica (sto li je taj narod isao bas tamo). Nekih 50,000 Hrvata, Slovenaca. Nikog nisu ostavili na ulici, nikog nisu ostavili da umre od gladi. Ali sta zna Srbija sta su evropske vrijednosti.
    Vucici, Djokovici, Milosevici, kad dodju u tu tamo Srbiju koliko li im vremena treba da nauce tamosnji jezik? Kako potrefe autobus? Smiju li da ispovijedaju vjeru? Rade li najgore poslove?
    Last edited by biljaneta; 30-03-26 at 23:42.

Thanks Thanks Given 
    491
    Thanks Thanks Received 
    1,997
    Thanked in
    1,129 Posts

Cak i izbori u Kambodzi su vise demokratski nego oni u SFRJ, sto bi izlazio Tito na TV kad u skupstini sjedi samo KPJ

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Prosto sam iznenađen da Srbija sprovodi Ruske false flag operacije...

https://www.vijesti.me/svijet/balkan...rh-na-opasnost

Jedan od njih, poznati istraživački novinar Balaš Kaufman, podelio je na društvenoj mreži Iks (X) poruku koju je 25. februara dobio od izvora unutar mađarske vlade, a u kojoj se najavljuje upravo ovakav scenario.
    U poruci se navodi: „Srbija. Srbi ili Rusi će izvesti ‘napad’ na mađarske interese u naredne tri nedelje. To je sve što znamo u ovom trenutku. Orbanov cilj je uvođenje vanrednog stanja. Ideja o izvođenju operacije na domaćem terenu je odbačena, ali Orban insistira na tome. Mnogi su potvrdili ovu verziju, uključujući ozbiljne izvore.“

24. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,125
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Prosto sam iznenađen da Srbija sprovodi Ruske false flag operacije...

https://www.vijesti.me/svijet/balkan...rh-na-opasnost

Jedan od njih, poznati istraživački novinar Balaš Kaufman, podelio je na društvenoj mreži Iks (X) poruku koju je 25. februara dobio od izvora unutar mađarske vlade, a u kojoj se najavljuje upravo ovakav scenario.
    U poruci se navodi: „Srbija. Srbi ili Rusi će izvesti ‘napad’ na mađarske interese u naredne tri nedelje. To je sve što znamo u ovom trenutku. Orbanov cilj je uvođenje vanrednog stanja. Ideja o izvođenju operacije na domaćem terenu je odbačena, ali Orban insistira na tome. Mnogi su potvrdili ovu verziju, uključujući ozbiljne izvore.“
    Da da USA...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Znači USA minira gasovod u Srbiji da pomogne Rusiji, case closed.

Thanks Thanks Given 
    6,125
    Thanks Thanks Received 
    5,772
    Thanked in
    3,333 Posts

Ili iranski teroristi

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,661
    Thanks Thanks Received 
    2,631
    Thanked in
    1,188 Posts

Brale kad ih vucic kupi nema da se cuti, nego moras da pljujes i sebe i ove sa kojima si prije bio. Odvratno.

Page 249 of 251 FirstFirst ... 149199239245246247248249250251 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)